Normal

Nå kan du kvalifisere deg til VM i Fortnite – med 800 millioner i potten

Tyler «Ninja» Blevins (26) og artisten Marshmello (27) vant tidenes første offisielle Fortnite-turnering i natt, men det var en annen nyhet som stjal overskriftene.

Epic Games Hosts Fortnite Tournament At E3

STJERNE: Tyler Blevins, bedre kjent som Ninja, er den største stjerna innen Fortnite.

Foto: Christian Petersen / AFP

E-sport blir bare større og større, og ikke noe spill er større enn Fortnite akkurat nå. Fotballspillere feirer mål med danser fra det populære spillet, kjendiser skryter av Battle Royale-seiere på sosiale medier, og unge sitter klistret verden over.

Natt til onsdag arrangerte spillselskapet Epic tidenes første offisielle Fortnite-turnering, der kjendiser som NBA-spiller Paul George, Walking Dead-skuespiller Chandler Riggs og DJ Marshmello forente krefter med kjente Fortnite-spillere som Ninja og Myth.

Epic Games Hosts Fortnite Tournament At E3

FOTBALLSTADION: 3000 Fortnite-fans fikk se turneringen live på Banc of California Stadium.

Foto: Christian Petersen / AFP

Samtidig kom Epic med en spennende nyhet for Fortnite-spillere verden over: Neste år kommer Fortnite-VM, med elleville 800 millioner kroner i premiepotten – og hvem som helst kan kvalifisere seg.

– Dette er for dere, spillerne. Kvalifiseringen skal baseres på ferdigheter, og vi kommer ikke til å gi lag og klubber noen fordeler, sier K.L. Smith, esport-manager i Epic.

Det betyr at det ikke vil bli solgt noen plasser til etablerte lag, slik som det for eksempel gjøres med spill som Overwatch og League of Legends. Er du god nok, så er du med.

– Det er en spennende vri, som er litt uvanlig i e-sport. Slik det er lagt opp nå har alle mulighet til å bli med, og det er jo ekstremt populært i Norge, så jeg regner med at vi får se noen nordmenn i VM, sier Mathias Hynne, redaksjonssjef for e-sport hos Gamer.no.

Epic Games Hosts Fortnite Tournament At E3

DUO: Nattens turnering var en duoturnering, og Ninja (til venstre) forente krefter med den populære EDM-artisten Marshmello – som fullførte hele turneringen med kostyme.

Foto: Christian Petersen / AFP

24 millioner til veldedighet

Det skulle ikke stå på premiepengene da 50 Fortnite-spillere og 50 kjendiser skulle gjøre opp om seieren på Banc of California Stadium, hjemmearenaen til MLS-klubben Los Angeles FC, i natt heller. 24 millioner kroner skulle deles ut, med åtte millioner til vinneren. Alle premiepengene skulle derimot gå til veldedighet.

Epic Games Hosts Fortnite Tournament At E3

SLO TILBAKE: Tyler "Ninja" Blevins skuffet i oppvarmingsrundene, men slo til når det gjaldt som mest, og vant den første offisielle Fortnite-turneringen sammen med artisten Marshmello.

Foto: Christian Petersen / AFP

I stekende sol fikk over 3000 tilskuere se Tyler «Ninja» Blevins og EDM-artisten Marshmello knuse all motstand i finalerunden. Det største publikumet var naturligvis uansett på internett, der godt over én million seere fikk med seg begivenheten på Twitch.

– Det var intenst

Duoen endte opp i en duell med CourageJD om seieren, men med lite liv igjen og null høydefordel gikk det som det måtte gå: Ninja kom ovenifra, og eliminerte konkurransen med et hagleskudd.

Laster Twitter-innhold

– Det var en utrolig stemning på stadion, man kunne føle energien fra fansen. Det er så mye mer intenst enn online, sa Blevins sekunder etter han hadde tatt ned CourageJD i finalen.

Laster Twitter-innhold
Griez

POPULÆRT: Fortnite-elementer dukker opp overalt. Her feirer Antoine Griezmann med en karakteristisk Fortnite-dans etter et mål for Frankrike.

Foto: Franck Fife / AFP

Siste nytt

 • Nord- og Sør-Korea går sammen om OL

  Sør-Korea og Nord-Korea har bestemt seg for å sammen søke om å arrangere de Olympiske sommerleker i 2032. Det kommer fram i en erklæring fra president Moon Jae-in og leder Kim Jong-un onsdag. De vil også samarbeide om store sportsarrangementer.

  Moon Jae-in og Kim Jong Un signerer felleserklæring
  Foto: Korea Broadcasting System / AP
 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: 1. runde
Team Ingebrigtsen