Hopp til innhold

- Jeg gråter når det går bra og gråter når det går dårlig

Petter Northug har i månedsvis fyrt opp under den norsk-svenske rivaliseringen i skisporet. I Falun ser alt ut til å være glemt.

Video Northug har donert 1 million kroner til Redd Barna

- Du er min absolutt store favoritt, Petter. Jeg ser alltid på deg. Jeg gråter når det går bra, og jeg gråter når det går dårlig, sier en svært entusiastisk svensk Northug-fan mens hun får autograf fra nordmannen.

- Det gjør jeg også, sier Northug, og fansen i Falun ler.

Petter Northugs rivalisering mot svenskene toppet seg etter stafetten i ski-VM der Northug knuste svenskenes ankermann Marcus Hellner inne på stadion.

Bråk i VM

Så overlegen var han at han tok seg tid til å bremse ned og nesten stoppe opp før målstreken.

- I løypa er han en ulv, men ved målgang er han en gris, sa SVTs ekspert Jonas Karlsson om manøveren.

Deretter brøt spetakkelet løs, og i diskusjonsforumene i de svenske nettavisene haglet det av ukvemsord mot Northug.

Men nordmannen tok det med knusende ro.

- Hvis de blir sure, så er det en dobbel seier, kontret Northug.

- You made my day

Men når Northug nå er på verdenscupavslutning i Sverige, ser det ut til at all fiendskap er lagt til side, noe den svenske Northug-supporteren illustrerer etter å ha fått sin etterlengtede autograf.

- Takk! Fantastisk, «You made my day», sier hun og stryker Northug på armen.

Det norske skifenomenet har imponert i mini-touren i Sverige. I sprinten i Stockholm sentrum, der Northug ble nummer to bak sprintfantomet Emil Jönsson, opplevde han å bli jublet på omtrent som om han var en svenske.

I Falun er det enda verre.

Video: Se svenskenes reaksjon på Northugs feiring

Video Svensk sinne etter norsk feiring

- Kjempebra stemning

Expressens kommentator Thomas Pettersson mener Northug er vel så populær som de svenske skiløperne, og denne helgen er det sportslige grunner til å forsvare populariteten.

Søndag avsluttes mini-touren i Sverige med en 15 kilometer jaktstart. Der går Northug ut et minutt og 27 sekunder foran svenske Emil Jönsson som er nummer to sammenlagt.

Forspranget opparbeidet han seg med andreplassen i sprinten, fulgte opp med andreplass i prologen opp «Mördarbacken», og med spurtseieren i fellesstarten med skibytte lørdag.

Og når han slår svenskene og opplever sportslig suksess i de svenske skoger, så koster han til og med på seg litt skryt av svenskene i Falun,

- Det er kjempebra stemning her. Når det er sol og plussgrader, så er det sikkert artig å være her som publikum også.

Video NRK 1 Sportssøndag 20.03.11

Siste nytt

 • Seks kvinnelige dommere til Qatar-VM – ingen kampledere fra Norden

  Tre hoveddommere og tre assistenter er kvinner når VM i Qatar starter mot slutten av året. Det blir første gang at fotball-VM for menn får kvinnelige dommere.

  Det opplyser Fifa i en pressemelding.

  De tre hoveddommerne er Stéphanie Frappart (Frankrike), Salima Mukansanga (Rwanda) og Yoshimi Yamashita (Japan). I tillegg vil Neuza Back (Brasil), Karen Medina (Mexico) og Kathryn Nesbitt (USA) fungere som assistentdommere i mesterskapet.

  Totalt er det oppnevnt 129 dommere til Qatar-sluttspillet, som spilles i perioden 21. november til 18. desember.

  På listen er det ingen dommere fra de nordiske landene. Norge har ikke hatt en dommer i VM-sammenheng siden Terje Hauge dømte i Sør-Korea og Japan i 2002. (NTB)

  Mesterligaen fotball, kvinner: LSK Kvinner - FC Barcelona Femeni’ (0-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Tottenham-spiller utestengt for doping: – Gjorde en feil

  Tottenham-angriperen Chioma Ubogagu (29) straffes for brudd på dopingbestemmelsene. Hun holdes utenfor fotballen fram til oktober.

  Englands fotballforbund opplyste om dopingdommen torsdag. Utestengelsen er satt til ni måneder etter at det i oktober i fjor ble funnet spor av et forbudt steroid i Ubogagus urinprøve.

  Den engelske landslagsspissen fikk utskrevet to ulike medisiner i USA for å behandle sine akneproblemer (hudsykdom), skriver Tottenham i en uttalelse. Hun skal ikke ha visst at de var på idrettens dopingliste.

  – Jeg vil være tydelig på at medisinene ikke hadde noen prestasjonsfremmende effekt, men jeg gjorde en feil ved ikke å være forsiktig nok, sier Ubogagu.

 • Supporter tiltalt for overfall på Sheffield United-kapteinen

  En Nottingham Forest-supporter må i retten for å ha skallet ned Sheffield United-kaptein Billy Sharp i tirsdagens kamp i den engelske opprykkskvalifiseringen.

  Forest vant oppgjøret etter straffesparkkonkurranse, og supporterne feiret vilt og stormet banen. Sharp sto ved sidelinjen da han ble «løpt ned» og skallet til av en supporter. Morgenen etter opplyste politiet om at en mann var pågrepet og mistenkt.

  Torsdag er det klart at den 30 år gamle mannen er tiltalt og skal møte i retten i Nottingham senere samme dag, skriver Yorkshire Post. (NTB)

  Britain Soccer
  Foto: Zac Goodwin / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste