NRK Meny
Normal

Nå håper hockey-sjefen på Zuccarello-retur

En spent landslagssjef følger «Zucca» i sluttspillet i NHL. Ryker laget ut allerede i 1. runde, kan årets VM bli det første med Mats Zuccarello på landslaget siden 2010.

Mats Zuccarello

LANDSLAGET: Mats Zuccarello kan bli klar til VM.

Foto: Winslow Townson / Ap

– Vi følger jo nøye med på kampene, innrømmer landslagssjef Roy Johansen.

Norges aller største hockeystjerne, Mats Zuccarello, har ikke spilt på landslaget siden VM i Tyskland. Det er seks år siden.

Engeland

Landslagssjef i ishockey, Roy Johansen.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

De siste årene har NHL-spilleren vært skadet eller opptatt med sluttspill i den nordamerikanske ligaen.

Foran årets VM i Russland øyner imidlertid avtroppende landslagssjef Roy Johansen håp om å få «Zucca» tilbake på laget i sitt siste VM som sjef for hockeylandslaget.

Sterk avslutning på sesongen

Zuccarello og New York Rangers har nemlig for andre år på rad fått formsterke Pittsburgh Penguins som motstander i 1. runde av årets sluttspill.

Og etter tap i den første kampen og med Henrik Lundqvist på skadelisten, kan det bli et tidlig sluttspill-exit for «Zucca» og lagkameratene i Rangers.

Forhåpentligvis akkurat i tide til VM i Russland begynner 29. april.

– Penguins har hatt en bra avslutning på sesongen, og at de vinner over Rangers er kanskje ikke så overraskende. Det kommer til å bli en jevn og tøff affære, sier han.

– I dialog med Rangers

Landslagssjefen kan saktens trenge NHL-profilen på laget. Rutinerte Patrick Thoresen har allerede varslet at han dropper VM denne gangen på grunn av en lyskeskade.

Zuccarello selv har sagt at han er postitiv til å være med landslaget og Roy Johansen forteller at landslaget er i dialog med Rangers om Zuccarello.

Formalitetene er imidlertid ikke avklart. Landslagssjefen tror likevel «Zucca» vil få spille for Norge - om han rekker det.

– Det er ingenting som står i veien for at Mats skal spille VM for Norge, dersom Rangers skulle bli utslått, sier han.

– Skulle det bli aktuelt, håper vi han slutter seg til laget så fort han får mulighet.

Norges andre NHL-spiller Andreas Martinsen har også sagt ja til VM-spill.

Skadet Lundqvist

Første kamp mellom Rangers og Penguins endte med et solid tap for Rangers (5-2) da best av sju-serien åpnet i Pittsburgh onsdag.

Neste oppgjør venter lørdag, også den kampen spilles i Pittsburgh.

Pittsburgh Penguins, med stjernespilleren Sidney Crosby som kaptein, er ett av vårens formlag i NHL. Laget har også slått Rangers i tre av fire kamper i grunnspillet.

Rangers kan også få store problemer dersom det viser seg at målvakten Henrik Lundqvist, lagets store stjerne, må stå over kamper etter skaden han pådro seg i øyet i onsdagens kamp.

Trener Alain Vigneault sier det må vurderes fra dag til dag om Lundqvist kan spille.

Siste nytt

 • Kanadisk kunstløp-gull

  Kaetlyn Osmond frå Canada tok gullet i kvinnenes kunstløps-VM - hennar første tittel. Japanske Wakaba Higuchi og Satoko Miyahara tok sølv om bronse, medan OL-vinnar Alina Zagitova berre blei nummer fem.

  Kaetlyn Osmond
  Foto: ALESSANDRO BIANCHI / Reuters
 • Kowalczyk gir seg

  Polens langrennsstjerne Justyna Kowalczyk er ferdig som verdenscupløper. Det avslørte veteranen overfor polsk presse etter at hun ble polsk mester på 15 kilometer klassisk fredag. Hun vant både verdenscupen sammenlagt og Tour de Ski fire ganger.

  Jystyna Kowalczyk
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Tre raske då Brasil senka Russland

  Miranda, Coutinho (straffe) og Paulinho scora i løpet av 13 minutt i andre omgang då Brasil slo Russland 3-0 i Moskva i kveld.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM kunstløp: Friløp kvinner