Nå frykter selv Buffon sensasjons-Leicester

Leicester snudde sensasjonelt til seier i mesterligaen i går. Nå mener både Juventus' stjernekeeper og NRKs fotballekspert at de regjerende mestrene er tilbake.

FBL-WC-2018-ITA-ESP

Juventus' stjernekeeper Gianluigi Buffon kunne juble over seier mot Porto og avansement i mesterligaen i går kveld. Han er spent på fredagens trekning, men vet hvem han vil unngå.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

I går kveld var Juventus' keeper Gianluigi Buffon tydelig på at han ikke ville møte Leicester i neste runde av mesterligaen.

– Leicester er det siste laget jeg vil møte. De er farlige. De spiller med lidenskap, og de kan skape trøbbel for lag som ligger langt fram på banen, sa han da.

Det er ikke ord man har hørt ofte i år, for laget ligger på 15. plass i ligaen, med tre poeng ned til nedrykk. I går snudde de sensasjonelt 1-2 til 3-2 mot Sevilla, og er klare for kvartfinale i mesterligaen.

TOPSHOT-FBL-EUR-C1-LEICESTER-SEVILLA

Sånn så det ut da Marc Albrighton satte inn 2-0-målet tidlig i andre omgang i går.

Foto: OLI SCARFF / AFP

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken mener det lukter litt fugl føniks av Leicester i dag.

– Nå har de hatt marginene med seg gjennom to kamper mot Sevilla, men samtidig har jo Leicester underprestert i ligaen i år. Det er det jo ingen som helst tvil om, når de klarer å nå en kvartfinale i mesterligaen, sier Løken til NRK.no.

Karl-Petter Løken

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

Foto: NRK

– Kynismen er tilbake

Etter en blåmandag av en sesong, med 27 poeng på 27 kamper, med kamp mot nedrykk, der spissduoen Vardy og Mahrez er skygger av seg selv, er det uventet å se at Leicester skal være blant lagene som trekkes til kvartfinale kommende fredag. Men i går var noen av styrkene tilbake.

– Det er et mye mer kynisk Leicester som snører igjen i mye større grad bakover, og så går de mye raskere til motangrep, så nå likner Leicester mye mer på laget som vant serien i fjor, sier Løken.

– Hvordan kan du forklare berg-og-dalbanesesongen deres i år?

– Det er ikke lett å forklare. De overpresterte i fjor da de vant ligaen, og alle visste det ikke kom til å gjenta seg. I år har de senket seg et ørlite hakk, de har ikke ytt like mye, ikke vært like kyniske og da taper de de kampene de vant i fjor, sier han.

Løken trekker fram tapet av krumtappen, midtbanespilleren Kanté. Han gikk til Chelsea i fjor sommer og er allerede blitt en profil hos den suverene serielederen.

– Men laget er til å kjenne igjen, og det var laget som vant ligaen i fjor. Selv om de hadde noen spydspisser i Mahrez, Vardy og Kanté, i størst grad, så begynner Leicester å likne på seg selv igjen, sier Løken.

– Kan karre seg videre

På fredag trekkes kvartfinalemotstanderen i mesterligaen. Der ligger nå Bayern München, Real Madrid, Barcelona, Dortmund og Juventus. I tillegg trolig Manchester City og Atletico Madrid.

– Hvordan skal Leicester gå videre til semifinale?

– De bør unngå Bayern München, Real Madrid, Barcelona og Atletico Madrid. Bortsett fra det har de mulighet til å karre seg videre, sier Løken.

Siste nytt

 • Hvas til finale med ny rekord

  Tomoe Zenimoto Hvas forbedra sin eigen norske rekord og kvalifiserte seg greitt til finalen på 200 meter medley i kortbane-EM. Den nye norske rekorden er nå på 1.53,74. I går blei 19-åringen nummer fem i finalen på 100 meter, nå får han moglegheiten til revansje i finalen på den doble distansen i kveld.

  Tomoe Hvas
  Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT
 • Solskjær opprørt over avisforside

  Ole Gunnar Solskjær reagerer sterkt på forsida til den italienske avisa Corriere dello Sport. – Den verste forsida eg har sett, seier Solskjær. Avisa har slått opp eit bilde av dei tidlegare United-spelarane Chris Smalling og Romelu Lukaku med tittelen «Black friday». Dei spelar i kveld mot kvarandre når Roma møter Inter.

  – Eg jobbar ikkje i dykkar bransje, men wow. Me ser mykje rart her også, men ikkje dette. Dette må bli slått ned på, sa Solskjær til det engelske pressekorpset.

  Solskjær seier han har vore i kontakt med begge spelarane.

  – Dei veit dei har støtta vår. Manchester United møter byrival Manchester City laurdag kveld.

  Lukaku og Smalling
  Foto: Skjermdump frå Corriere delle Sport
 • Markeng reiser til Russland

  Thomas Aasen Markeng var med landslaget som reiste til Russland for helgens verdenscuprenn. Men fremme i Russland, ble han sendt i retur. Nordmannen hadde ikke fornyet passet sitt, og med mindre enn seks måneder igjen før det går ut, var det ikke mulig å få visum. Nå har Markeng fått ryddet opp og han setter på ny kursen mot Russland. Dermed rekker hopperen søndagens renn.

  Verdencup i Holmenkollen. Individuelt hopp menn Raw Air
  Foto: Tore Meek

Sendeplan

Kl. Program Kanal