Gareth Bale om Ødegaard: – Et stort talent og en flott fyr!

Torsdag kveld kom Real Madrid-stjernen med sin dom over Martin Ødegaards treningsdebut med storlaget. Dommen var utelukkende positiv.

Real Madrid
Foto: Angel Martinez / Real Madrid via Getty Images

– Fint å ha med Martin Ødegaard på trening i dag. Han er et stort talent og en flott fyr!, skriver Gareth Bale på Twitter.

Gjennom hele dagen har nettaviser og sosiale medier vært fyllt med bilder av Bale og Ødegaard på Real Madrids trening.

På det ene bildet har fotballstjernen lagt armen kameratslig rundt den unge nordmannen som smiler tilbake. Tonen mellom de to er tilsynelatende meget god.

Det er nettopp dette bildet Bale valgte da han cirka kvart over ni torsdag kveld la ut tweeten du ser under.

(Les videre under bildet.)

Laster Twitter-innhold

De andre bildene med Bale og Ødegaard fra torsdagens trening viser de to under hurtighetstrening. Mens den mektige Real-treneren Carlo Ancelotti ser på spurter de to side om side, men etter hvert får Bale, ikke overraskende, et lite forsprang.

Debuten kan bli utsatt

Torsdagens trening var Martin Ødegaards første med Real Madrids A-lag.

I første omgang skal Ødegaard spille for B-laget Real Madrid Castilla, men han vil trene både med første- og annetlaget.

Den har vært knyttet spenning til om 16-åringen kom til å få sin debut allerede søndag, men torsdag kveld meldte Aftenposten at debuten trolig blir utsatt fordi overgangen ikke er formelt godkjent av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), og en slik godkjennelse kan ta flere uker.

Flyttet til Madrid

Bare en uke etter at overgangen fra Strømsgodset ble bekreftet, var altså 16-åringen fra Drammen på Real Madrids treningsfelt sammen med de største stjernene i verdens største fotballklubb.

Det bekreftet først Phil Kitromilides, programleder i Real Madrids TV-kanal, via Twitter.

Laster Twitter-innhold

Tidligere har Ødegaard trent med førstelaget da han besøkte klubben i forkant av sin store overgang. Nå har nordmannen flyttet til Madrid, der han vil bli et kjent fjes på treningsfeltet på Valdebebas.

I løpet av et år hadde han debutert i eliteserien, blitt yngste målscorer i eliteserien og debutert på landslaget.

Det har vært helt fantastisk å være i og spille for denne klubben og byen, sa Ødegaard.

Siste nytt

 • Fluorforbud vedtatt i FIS-styret

  Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil gradvis fase inn et forbud mot fluorprodukter med mål om fullstendig nulltoleranse fra 2022/23-sesongen. Det ble vedtatt da styret i FIS holdt videomøte mandag.

  Allerede i fjor høst ble det besluttet at et fluorforbud skulle innføres i alle grener innen FIS, men styret ser at det kan bli vanskelig å ha en nullgrense allerede fra kommende sesong.

  I en pressemelding fra forbundet heter det at man skal teste ut en ny maskin for fluorkontroller gjennom sommeren, og at resultatene derfra skal være med på å sette en grense for hvor mye spor av fluor på skiene som skal være tillatt.

  Det vil innføres fluorkontroller i start- og målområdene i skirenn allerede fra november i år.

  Ski
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Ingen positive koronatester

  Norges Fotballforbund konkluderer med at fase 1 av gjenstarten av toppfotballen har vært vellykket, men ber eliteserieklubbene vente med treningskamper.

  Det opplyser NFF i en pressemelding om den første evalueringsrapporten av den såkalte testpiloten for fotballen.

  – Treningskamper er en naturlig og viktig del av treningen inn mot sesongstart, og det er bred enighet i idrettsmedisinske miljøer om at treningskamper er viktig for å forebygge skader. NFF har likevel bedt klubbene vente med treningskamper de første to ukene, ettersom fellestreninger med kamp vil innebære noe reising, særlig for klubber helt nord i landet, sier elitedirektør Lise Klaveness i NFF.

  Eliteserien 2020
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Superligaen i England avsluttet

  De to øverste divisjonene i engelsk fotball for kvinner ble mandag avsluttet med umiddelbar virkning. Nå skal det diskuteres hvordan man skal avgjøre seriene.

  Englands fotballforbund (FA) skriver i en pressemelding at beslutningen om å avslutte sesongene i superligaen og mesterskapsserien er tatt i kvinnefotballens beste interesse.

  Dette skjer samtidig som at herrefotballen i Premier League prøver å få startet opp i juni.

  Britain Soccer Women's Super League
  Foto: John Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal