Rosenborg fortviler etter sent bortemål: – Vi er veldig skuffet

TRONDHEIM/SARPSBORG/OSLO (NRK): Med 3–0 til pause så Rosenborg ut til å spasere seg til Europaligaen. Men et sent Shkëndija-mål kan ødelegge RBKs eventyr.

Marius Lundemo

DUELL: Marius Lundemo kjemper om ballen med Shkëndija-spiller Junior.

Tre klassescoringer før pause av Issam Jebali, Nicklas Bendtner og Jonathan Levi gjorde at RBK ledet 3–0 til pause.

– Etter 45 minutter var det veldig deilig, men etter 90 minutter er det ikke så deilig, oppsummerer Jonathan Levi til NRK.

For etter 90 minutter sto det 3–1 etter en Shkëndija-redusering som gir det makedonske laget håp før returen om ei uke,

– Hvis vi hadde fått 3–1 før kampen, hadde vi vært fornøyde, men sånn som kampen ble er vi veldig skuffet. Det handler om måten det kommer på. Vi var tydelig på at vi ville holde nullen, men klarer ikke det, sier Levi til NRK.

Coolen: – Ikke planen

I Rosenborg-garderoben var ikke stemningen helt på topp etter 3-1-seier, innrømmer Marius Lundemo.

– 3–1 er greit resultat. Det er kjipt at vi får det målet imot, det er unødvendig. Vi skal klare å kontrollere det. Så følelsen er litt både og, sier Lundemo til NRK.

Rini Coolen

RBK-SJEF: Rini Coolen.

Rini Coolen satt med den samme følelsen, og skulle helst sett at Rosenborg reiste sørover med smultring i protokollen.

– Spillerne er veldig skuffet. De ville ha det fjerde målet, men i stedet fikk Shkëndija et mål. Det var ikke planen at de fikk det målet, sier Coolen til VG.

– Som å tro på julenissen

Sarpsborg 08 vant også 3–1 torsdag kveld, men i Østfold var stemningen langt bedre etter seier over Maccabi Tel-Aviv.

– Det er litt som å tro på julenissen at vi skal klare noe mer enn 3–1 mot et så bra lag. Vi er veldig fornøyd med resultatet, sier sportssjef Thomas Berntsen til NRK.

Tobias Heintz og Matti Lund Nielsen ga Sarpsborg 08 en 2-0-ledelse allerede etter syv minutter, og da var stemningen godt over kokepunktet på Sarpsborg stadion. Tidligere Vålerenga-spiss og Vidar Örn Kjartansson holdt liv i håpet for Maccabi Tel Aviv med en ny straffe like etter, men gjorde Patrick Mortensens 3–1 fra straffemerket.

– Det var en god prestasjon og vi kommer godt i gang. Vi sliter litt i slutten av førsteomgang men får en pust i pausen. All ære til gutta, det legges ned masse meter. Vi må score mål, de har et bortemål i sekken, sier Geir Bakke til NRK etter kampen.

UEFA Europa League 2018/2019 kvalifiseringsrunde, Sarpsborg - Maccabi Tel-Aviv.

SIKKER: Patrick Mortensen med straffesparket som sender Sarpsborg 08 et langt steg nærmere Europa League.

Molde ledet 1–0 over storlaget Zenit St. Petersburg til et gjensto 19 minutter av kampen. Da satte Artjom Dziuba, Anton Zabolotny og Miha Mevlja inn tre kjappe mål, som gir russerne 3–1 å gå på før returen i Molde.

– Det er tre mål vi kunne avverget, og det er skuffende, men jeg tror fortsatt vi har en sjanse, sa Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til Romsdals Budstikke etter kampen.

zenit molde

SJOKK: Molde sjokkerte de russiske vertene med å ta ledelsen rett før pause.

• Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

– Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

Haaland
  • Anna Svendsen legger opp

Langrennsløper Anna Svendsen avslutter karrieren etter inneværende sesong.

Tromsø-jenta bekrefter beslutningen i en oppdatering på Instagram fredag.

– En tid for alt, skriver veteranen.

– Jeg har gått en litt annerledes vei enn mange andre. Tok bachelor i sykepleie rett etter videregående og dro to år til USA etter det og har de siste ti årene satset for fullt som langrennsløper, men nå er den reisen over, legger hun til.

Svendsen har blant annet markert seg i sprinter i verdenscupen over mange sesonger.

Selv trekker tromsøværingen fram sjuendeplassen i sprint under VM i Oberstdorf som et naturlig høydepunkt. Det har også blitt fire sesonger på landslaget og 86 starter i verdenscupen.

– Et nytt kapittel i livet står for tur, og nå gleder jeg meg til å starte i jobb som sykepleier på infeksjonsmedisinsk avdeling, skriver 34-åringen. (NTB)

Anna Svendsen i Drammen
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

– Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

– Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

– Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)