NRK Meny
Normal

Nå er også «Tutta» blitt Carlsen-fan

Suzann Pettersen er full av beundring for prestasjonene til Magnus Carlsen.

Tutta og Carlsen

'Tutta' er blitt stor fan av Magnus Carlsen.

Foto: NTB Scanpix

«Tutta» er for tiden i Mexico der hun kjemper om seier i LPGA-turneringen der.

Vinner hun her, eller får en topplassering, kan hun toppe verdensrankingen og dermed få status som verdens beste kvinnelige golfspiller.

Innimellom forberedelsene til LPGA-turneringen har hun imidlertid rukket å følge med på Magnus Carlsens kamp om VM-tittelen i India.

– Jeg får ikke fulgt med i alle rundene, men jeg har fulgt med på det som står i media. Det står veldig stor respekt av det han har gjort. Det må jeg si, sier Pettersen til NRK.no.

«Tutta» ser flere likhetstrekk mellom det Magnus Carlsen har oppnådd og hennes egen karriere.

– Fellesnevneren for alle som driver med toppidrett er hardt arbeid over lang tid. Det finnes ingen snarveier, og det ser man også i hans tilfelle. Han har jo holdt på ganske intenst siden han var liten, sier hun.

– Hvilket inntrykk har du av ham?

– Jeg har vel det samme inntrykket som mange andre har. Vi skjønner ikke hvor stort det er og hvor stor han er som person, mener Suzann Pettersen.

Magnus Carlsen og regjerende verdensmester Vishy Anand kjemper om VM-tittelen i sjakk i indiske Chennai. De to møtes til 4. parti i dag etter å ha spilt remis i de tre første møtene.

Et portrett av Magnus Carlsen før VM i India starter

VIDEO: Fra vidunderbran til kanskje verdensmester.

Siste nytt

 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Powell ferdig i Sandefjord

  Sandefjord Fotball bekrefter i en pressemelding onsdag kveld at Magnus Powell er ferdig som trener i klubben. Powell begynte i jobben så sent som 16. januar.

  Powell
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Chamberlain langtidsskadd

  Liverpool- og England-spiller Alex Oxlade-Chamberlain er satt ut av spill i lang tid og går glipp av fotball-VM etter kneskaden han pådro seg mot Roma tirsdag, melder BBC. 24-åringen pådro seg en båndskade i kneet.

  Alex Oxlade-Chamberlain
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid