NRK Meny
Normal

Nå er også «Tutta» blitt Carlsen-fan

Suzann Pettersen er full av beundring for prestasjonene til Magnus Carlsen.

Tutta og Carlsen

'Tutta' er blitt stor fan av Magnus Carlsen.

Foto: NTB Scanpix

«Tutta» er for tiden i Mexico der hun kjemper om seier i LPGA-turneringen der.

Vinner hun her, eller får en topplassering, kan hun toppe verdensrankingen og dermed få status som verdens beste kvinnelige golfspiller.

Innimellom forberedelsene til LPGA-turneringen har hun imidlertid rukket å følge med på Magnus Carlsens kamp om VM-tittelen i India.

– Jeg får ikke fulgt med i alle rundene, men jeg har fulgt med på det som står i media. Det står veldig stor respekt av det han har gjort. Det må jeg si, sier Pettersen til NRK.no.

«Tutta» ser flere likhetstrekk mellom det Magnus Carlsen har oppnådd og hennes egen karriere.

– Fellesnevneren for alle som driver med toppidrett er hardt arbeid over lang tid. Det finnes ingen snarveier, og det ser man også i hans tilfelle. Han har jo holdt på ganske intenst siden han var liten, sier hun.

– Hvilket inntrykk har du av ham?

– Jeg har vel det samme inntrykket som mange andre har. Vi skjønner ikke hvor stort det er og hvor stor han er som person, mener Suzann Pettersen.

Magnus Carlsen og regjerende verdensmester Vishy Anand kjemper om VM-tittelen i sjakk i indiske Chennai. De to møtes til 4. parti i dag etter å ha spilt remis i de tre første møtene.

Et portrett av Magnus Carlsen før VM i India starter

VIDEO: Fra vidunderbran til kanskje verdensmester.

Siste nytt

 • Søtvik får sjansen i Ruka

  Sindre Ure Søtvik imponerte under NM i kombinert og er blant seks norske utøvere som får sjansen i helgens verdenscupåpning i Ruka. Kombinertgjengen reiste mandag til Finland for å forberede seg til de kommende konkurransene.

  søtvik
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Jacobsen takket nei til verdenscup

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30) prioriterer Oslo, Skeikampen og Gålå framfor verdenscupåpningen i finske Ruka den kommende uken. Det er noen år siden Jacobsen presterte i verdenscupen i Ruka. Hun mener at det er klokest å prioritere annerledes nå.

  Sprint finaler.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Zucca involvert da Rangers vant

  Mats Zuccarello bidro med to assist da New York Rangers slo Ottawa Senators 3-0 natt til mandag. Etter tap i de to siste kampene kunne Rangers nå juble for seier. Første periode var målløs, men fire minutter ut i andre periode scoret Kevin Hayes.

  SPO-HKO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-NEW-YORK-RANGERS
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal