Hopp til innhold

Myrhol: - Spiller i for dårlige lag

For mange av spillerne på den norske håndball-landslaget for menn spiller i for dårlige klubber, mener Bjarte Myrhol.

Bjarte Myrhol

Bjarte Myrhol en en av de få norske spilleren som spiller i en toppklubb

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Før kveldens viktige hovedrunde-kamp mot Frankrike, mener strekspilleren at det norske laget trenger enda flere spillere i verdens beste klubber.

- Vi trenger spillere som er vant til å spille på et høyt nivå og i et høyt tempo, sier tysklandsproff Bjarte Myrhol som så langt har vært Norges bestemann i VM-turneringen i Sverige.

Norge må ta poeng mot storfavoritten Frankrike i kveld eller mot Tyskland på tirsdag for å ha en sjanse til å nå sjuendeplassen i VM. Før VM hadde man som mål å komme til en semifinale, men når man nå møter to av VMs beste lag kan håpet om plassering som gir kvalifiseringsmulighet til OL i London, også bli i tøffeste laget.

Har Norge hatt for høye forhåpninger før VM? Diskuter nederst i saken!

Bare fire i toppklubber

Hele sju av spillerne på det norske laget spiller i den hjemmelige serien, mens fem av spillerne til daglig er å finne i den danske ligaen. Den danske ligaen er bedre enn den norske, men dåligere enn den tyske og spanske ligaen.

Myrhol og Børge Lund spiller i Rhein-Neckar Löwen som ligger på fjerdenplass i den tyske bundesligaen, mens Håvard Tvedten og Christoffer Rambo spiller i Valladolid som er på sjetteplass i den spanske serien.

Det norske laget har til tider vist bra spill, men har ofte kommet til kort i avgjørende øyeblikk mot slutten av kamper. Myrhol mener at noe av grunnen kan være for dårlig matching i klubblaget.

- Jeg tror at det er viktig at så mange som mulig spiller ute i Europa. Det er trist for den norske liganen, men for øyeblikket er den ikke god nok, sier strekspilleren.

Norge - Frankrike hører du direkte på NRK P1/NRK.no/sport fra kl 20.15 i kveld.

(saken fortsetter under bildet)

Kristian Kjelling

Kristian Kjelling spilte åtte år i spansk håndball før han flyttet til Danmark

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Interessante nordmenn

Det er likevel et håp om at flere av de norske spillerne kan havne i nye klubber etter VM. Selv om resultatene ikke har gått i Norges favør har flere av spilleren likevel imponert såpass at de har blitt lagt merke til av utenlandske klubber.

Espen Lie Hansen

Espen Lie Hansen håper på spill i utlandet etter VM

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

- Det finnes noen interessante nordmenn, og jeg har allerede vært i kontakt med noen, sier den tidligere svenske håndballstjernen Ljubomir Vranjes som nå er sportssjef i bundesligaklubben Flensburg.

Drømmer om Barcelona

Drammen-spiller Espen Lie Hansen fikk sitt internasjonale gjennombrudd da han kom inn i kampen mot Spania og scoret seks må. Han håper at det kan bidra til at han kommer seg ut til en større liga enn den norske.

- Det ser utrolig gøy ut å kunne leve av det å spille håndball, og jeg har alltid hatt en drøm om å spille i Barcelona, Kiel, eller en annen storklubb, sier Lie Hansen.

Les også:

Har Norge hatt for høye forhåpninger før VM? Diskuter her!

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal