NRK Meny
Normal

Myrhol: - Spiller i for dårlige lag

For mange av spillerne på den norske håndball-landslaget for menn spiller i for dårlige klubber, mener Bjarte Myrhol.

Bjarte Myrhol

Bjarte Myrhol en en av de få norske spilleren som spiller i en toppklubb

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Før kveldens viktige hovedrunde-kamp mot Frankrike, mener strekspilleren at det norske laget trenger enda flere spillere i verdens beste klubber.

- Vi trenger spillere som er vant til å spille på et høyt nivå og i et høyt tempo, sier tysklandsproff Bjarte Myrhol som så langt har vært Norges bestemann i VM-turneringen i Sverige.

Norge må ta poeng mot storfavoritten Frankrike i kveld eller mot Tyskland på tirsdag for å ha en sjanse til å nå sjuendeplassen i VM. Før VM hadde man som mål å komme til en semifinale, men når man nå møter to av VMs beste lag kan håpet om plassering som gir kvalifiseringsmulighet til OL i London, også bli i tøffeste laget.

Har Norge hatt for høye forhåpninger før VM? Diskuter nederst i saken!

Bare fire i toppklubber

Hele sju av spillerne på det norske laget spiller i den hjemmelige serien, mens fem av spillerne til daglig er å finne i den danske ligaen. Den danske ligaen er bedre enn den norske, men dåligere enn den tyske og spanske ligaen.

Myrhol og Børge Lund spiller i Rhein-Neckar Löwen som ligger på fjerdenplass i den tyske bundesligaen, mens Håvard Tvedten og Christoffer Rambo spiller i Valladolid som er på sjetteplass i den spanske serien.

Det norske laget har til tider vist bra spill, men har ofte kommet til kort i avgjørende øyeblikk mot slutten av kamper. Myrhol mener at noe av grunnen kan være for dårlig matching i klubblaget.

- Jeg tror at det er viktig at så mange som mulig spiller ute i Europa. Det er trist for den norske liganen, men for øyeblikket er den ikke god nok, sier strekspilleren.

Norge - Frankrike hører du direkte på NRK P1/NRK.no/sport fra kl 20.15 i kveld.

(saken fortsetter under bildet)

Kristian Kjelling

Kristian Kjelling spilte åtte år i spansk håndball før han flyttet til Danmark

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Interessante nordmenn

Det er likevel et håp om at flere av de norske spillerne kan havne i nye klubber etter VM. Selv om resultatene ikke har gått i Norges favør har flere av spilleren likevel imponert såpass at de har blitt lagt merke til av utenlandske klubber.

Espen Lie Hansen

Espen Lie Hansen håper på spill i utlandet etter VM

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

- Det finnes noen interessante nordmenn, og jeg har allerede vært i kontakt med noen, sier den tidligere svenske håndballstjernen Ljubomir Vranjes som nå er sportssjef i bundesligaklubben Flensburg.

Drømmer om Barcelona

Drammen-spiller Espen Lie Hansen fikk sitt internasjonale gjennombrudd da han kom inn i kampen mot Spania og scoret seks må. Han håper at det kan bidra til at han kommer seg ut til en større liga enn den norske.

- Det ser utrolig gøy ut å kunne leve av det å spille håndball, og jeg har alltid hatt en drøm om å spille i Barcelona, Kiel, eller en annen storklubb, sier Lie Hansen.

Les også:

Har Norge hatt for høye forhåpninger før VM? Diskuter her!

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Klepp - LSK Kvinner
Toppserien: Klepp - LSK
4-4-2 Eliteserien fotball: Haugesund - Viking
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM