Hopp til innhold

Myrhol akuttinnlagd etter å ha drukke kaffi: – Det gjekk fem minutt, så ringde vi etter sjukebil

Landslagskaptein Bjarte Myrhol må gå på antibiotika i lang tid i påvente av operasjon. Men han satsar likevel på EM i januar.

Bjarte Myhrol

TARM MED HOL: – Det sette ein støkk i meg, seier Bjarte Myrhol om akuttinnlegginga i førre veke

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Eg sat og drakk kaffi. Så gjekk det hol på tarmen, og det blei akutt. Det gjekk fem minutt, så ringde vi etter sjukebil Den kom ikkje, men madammen køyrde meg til sjukehus, fortalde Myrhol på ein pressekonferanse.

Overfor NRK utdjupar han det som skjedde.

– Først trudde eg at eg hadde fått omgangssjuke, og prøvde å kaste opp. Men smertene blei sterke, dei låg på 10 av 10. Det går ikkje an å ha meir vondt, trur eg.

Sambuar Charlotte ringde etter ambulanse.

– Men vi bur litt ute på landet, og det tar tid å få sjukebil hit. Så det gjekk vesentleg raskare at ho var ambulansesjåfør den dagen. Ho fekk dytta meg inn i baksetet på bilen, og eg hadde ikkje alle kleda på, iallfall. Så stod dei og venta på meg på sjukehuset.

– Var du redd då du blei innlagd med slike smerter utan å vite noko om kva det var?

– Nei, ikkje redd. Eg var berre oppteken av å bli kvitt smertene.

Det er første gongen han snakkar om den vanskelege tida han har hatt dei siste månadene.

– Eg har hatt ein vanskeleg haust, seier Myrhol, som til dagleg spelar på den danske klubben Skjern.

– Fysisk og mentalt tøft

På sjukehuset blei det konstatert det som heiter «divertiklar» på tarmen, det vil seie utposingar.

Bjarte Myrhol

TØFF HAUST: Bjarte Myrhol fortel for første gong om dei problema han har hatt dei siste månadene. – Eg hadde eigentleg helst halde det heilt skjult for dykk sa han til journalistane

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

– Dei var betente, og det har gått hol på dei to gonger i løpet av hausten. Derfor har eg hatt ein dritsesong, min dårlegaste sesong sidan eg starta å spele handball. Det har vore fysisk og mentalt tøft å ikkje kunne bidra, sa han på pressekonferansen.

Han har vore innlagd tre gonger sidan han merka problema den siste ferieveka i sommar. Første gongen låg han på sjukehuset i nesten ei veke og var skikkeleg dårleg.

Det var onsdag i førre veke at landslagskapteinen blei akuttinnlagd på sjukehus og operert for eit hol i tarmen.

– Det sette ein støkk i meg, seier han.

– Eg har hatt tallause undersøkingar, og det har eg greidd å halde skjult for dykk, sa Skjern-spelaren til journalistane.

Men han har aldri vore verkeleg uroleg.

– Det har ikkje noko med liv og død å gjere, og då er eg roleg.

Siktar på EM i januar

Han hadde ønska å halde det hemmeleg heile tida. Men då problema melde seg etter sesongslutt, kunne han ikkje halde det skjult lenger.

Det tøffaste meiner han var at han hadde brukt heile sommarferien på å trene seg opp, og ha gjort jobben med masse trening, og så få ei veke der han blei dårleg like før sesongoppkøyringa.

Då han var på beina igjen, trena han knallhardt i to veker.

– Det er kanskje det einaste eg tek sjølvkritikk for, at eg trena litt for hardt i den perioden, kom i form igjen, og så fekk det eg vil kalle hovudknekken i august. det sette meg veldig langt tilbake. Så det har vore litt trått, det kan eg seie.

Legane kan ikkje gjennomføre det Myrhol sjølv kalla den store operasjonen no, fordi det er betennelse.

– Derfor går eg på antibiotika og kjem til å gjere det i lang tid. Først når tarmen er heilt frisk, kan legane operere og fjerne den dårlege delen av tarmen, seier han.

Det er planlagt til februar, rett etter EM i Noreg og Sverige. – Det er ikkje noko val eg har teke sjølv, det er legane som seier at det trengst tre månader.

– Men i mellomtida skal eg prøve å spele handball, og har store planar om å prøve å vere med i EM, seier kapteinen.

Sportsnyheter

Masseslagsmål i gatene før finalen – kastet stoler etter hverandre

I Sevilla var stemningen langt fra harmonisk foran europaligafinalen. Store folkemengder barket sammen i gatene, og flere kastet stoler mot hverandre.

Siste nytt

 • Supporter tiltalt for overfall på Sheffield United-kapteinen

  En Nottingham Forest-supporter må i retten for å ha skallet ned Sheffield United-kaptein Billy Sharp i tirsdagens kamp i den engelske opprykkskvalifiseringen.

  Forest vant oppgjøret etter straffesparkkonkurranse, og supporterne feiret vilt og stormet banen. Sharp sto ved sidelinjen da han ble «løpt ned» og skallet til av en supporter. Morgenen etter opplyste politiet om at en mann var pågrepet og mistenkt.

  Torsdag er det klart at den 30 år gamle mannen er tiltalt og skal møte i retten i Nottingham senere samme dag, skriver Yorkshire Post. (NTB)

  Britain Soccer
  Foto: Zac Goodwin / AP
 • Solberg stiller med leiebil i VM-runde

  Sponsorer hjelper Oliver Solberg til start i Rally Portugal. 20-åringen skulle egentlig stå over årets fjerde VM-runde.

  Den svensknorske rallyprofilen fikk før sesongen beskjed fra Hyundai om å dele bil med spanjolen Daniel Sordo i den ypperste VM-klassen. Solberg kjørte de tre første rundene, mens stallkameraten tar over på portugisisk grus.

  Opprinnelig betød det kjørefri for Solberg, men tre av hans sponsorer har steppet inn og leid en Hyundai i20. Det gjør at han likevel kan delta de neste dagene.

  – Jeg er evig takknemlig overfor sponsorene mine som gir meg denne sjansen. I rally betyr erfaring med de forskjellige løpene svært mye, og nå sørger de for at jeg ikke går glipp av denne muligheten i Portugal, sier Solberg i en pressemelding. (NTB)

  Oliver Solberg
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • BA: Bayern ønsker seg Brann-sjef Straus

  Bayern München har siktet seg inn på Brann-trener Alexander Straus og vil hente ham til den tyske klubbens kvinnelag, skriver Bergensavisen.

  Jens Scheuer var nylig ferdig som Bayern-trener etter tre år i jobben. Ifølge BA skal Brann ha blitt kontaktet med formål om å få Straus til Tyskland.

  Straus har de siste sesongene ledet Brann-kvinnene til suksess i ligaen. I fjor ble det seriegull og cupfinaletap for Vålerenga.

  – Et lag som opplever suksess har attraktive trenere og spillere, og det er klart at det er interesser rundt dem. Noe mer enn det ønsker jeg ikke å si, sier styreleder for Brann-damene, Pål Hafstad Thorsen, til BA.

  Straus har ikke villet kommentere opplysningene overfor avisen. Brann står med åtte seirer og én uavgjort på de første ni kampene av årets sesong i Toppserien. (NTB)

  Toppserien 2022
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste