NRK Meny
Normal

Myndighetene går til søksmål mot Armstrong

Amerikanske myndigheter går til søksmål mot Lance Armstrong. De mener Armstrong svindlet USAs skattebetalere da han dopet seg til suksess for US Postal.

Lance Armstrong

Lance Armstrongs dopinginnrømmelser har resultert i et søksmål mot amerikaneren fra myndighetene i hjemlandet.

Foto: SANDRO PACE / Ap

CYCLING TOUR DE FRANCE

Her sykler Lance Armstrong med US Postal som hovedsponsor. Det statlig eide postvesenet støttet amerikaneren med nærmere 200 millioner kroner.

Foto: LAURENT REBOURS / AP

Lance Armstrong vant seks av sine syv Tour de France-titler med det statlig eide postvesenet US Postal som hovedsponsor. Armstrongs sykkellag mottok med andre ord pengestøtte fra staten.

Derfor mener myndighetene at amerikaneren svindlet skattebetalerne da han dopet seg til suksess. Det har ført til at Justisdepartementet nå går til søksmål mot den tidligere syklisten.

– Lance og hans representanter har de siste ukene jobbet konstruktivt med føderale advokater for å løse saken rettferdig, men forhandlingene feilet fordi vi var uenige om Postal Service ble skadet, sier Armstrong-advokat Robert Luskin ifølge AFP.

Millionsøksmål

Armstrong skal som den store stjernen på US Postal-laget ha mottatt rundt 200 millioner skattekroner i støtte.

Dermed er det et søksmål i millionklassen som tas ut mot amerikaneren.

Armstrong

Lance Armstrong har havnet på kant med myndighetene.

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Myndighetene slutter seg til et søksmål opprettet av Floyd Landis. Landis er tidligere lagkamerat av Armstrong. Han testet selv positivt i 2006, og var den første til å vitne mot Lance Armstrong i 2010.

Fnøs av Armstrong-tilbud

Myndighetene vurderte søksmål mot Lance Armstrong etter at amerikaneren innrømmet dopingbruk. Nå har de altså ha bestemt seg for å gå til sak.

Etter dopinginnrømmelsene, skal Armstrong ha tilbudt seg å betale 5 millioner dollar til myndighetene for å gjøre opp for seg. Det tilbudet takket myndighetene blankt nei til.

Amerikaneren har kjempet mot dopbeskyldninger i flere år, men innrømmet i et intervju med Oprah Winfrey at han dopet seg til samtlige sju Tour de France-seire i sin karriere.

Siste nytt

  • Ankelbrudd for Marcel Hirscher

    Alpinisten Marcel Hirscher har pådratt seg et brudd i ankelen på trening. Det melder østerrikeren selv på sin Twitter- og Instagram-konto. Han ble fløyet til sykehuset i Salzburg og ventes å være ute i rundt seks uker.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Sprint i Aure
Toppidrettsveka: Sprint