Hopp til innhold

Politiet rykket ut etter Myhrvolds sjokkresultat: – Melding om høye kvinneskrik

Mathilde Myhrvold tok sin første pallplass i verdenscupen og et langt steg mot OL i Beijing. Da gikk alarmen hos politiet i Oslo.

Mathilde Myhrvold

POLITIAKSJON: Det ble stor stemning i stua hos søster Ida da Mathilde Myhrvold fikk sitt gjennombrudd.

Foto: NTB/Skjermdump Twitter

Da banket det på her, det var flere politimenn med skjold og det som så ut som våpen. Det var en skummel hendelse som endte i humor etter hvert. Men vi var ganske skjelven i buksa, sier Ida Myhrvold til NRK.

Hun er søsteren til Mathilde Myhrvold, som tirsdag fikk sitt store gjennombrudd som langrennsløper da hun ble nummer to på sprinten i Lenzerheide. Hennes første pallplass i verdenscupen og et langt steg mot OL i Beijing.

Mathilde og Ida Myhrvold

SUPERSUPPORTER: Søster Ida tok tirsdagens pallplass i Lenzerheide med adskillig større entuasiasme enn hovedpersonen, Mathilde Myhrvold (bak).

Foto: Privat

Mens Mathilde tok det hele med knusende ro, gikk det en kule varmt i stua hos søsteren i Oslo. Faktisk gikk alarmen hos politiet, som beskriver episoden slik på Twitter:

«Vi har vært i en leilighet i sentrum etter melding om høye kvinneskrik. Viste seg at årsakene til skrikene var at en av beboernes familiemedlemmer hadde havnet på pallen i Tour de Ski. Patruljen gikk kjapt fra detektiv- til gratulasjonsmodus.»

– Visste hun var ivrig

Ida Myhrvold bekrefter at de ble «masse skriking» da søsteren leverte sitt livs beste løp til nå.

Det er rått. Jeg er så stolt. Det sier seg selv når det har vært politi på døren her. Det er en stor dag for Mathilde og oss andre, sier hun.

– Jeg visste at hun var ivrig, men at det var så ille, det visste jeg ikke, sier Mathilde Myhrvold selv.

Det var altså bare amerikanske Jessie Diggins som slo den norske gjennombruddskvinnen på sprinten i Lenzerheide, som var den første etappen i Tour de Ski.

– Det er skikkelig gøy å være på pallen. Man tenker jo litt på om man kunne tatt seieren, men herregud jeg er fornøyd med å ta andreplassen, sier Myhrvold.

YTw9rk8C0GU

STOR DAG: Mathilde Myhrvold sto fram som Norges nye sprintstjerne.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– God tur til Beijing

– Det er bare å ønske god tur til OL i Beijing, sa NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn da.

Landslagstrener Ola Vigen Hattestad vil riktig nok ikke gi Myhrvold OL-plass på direkten:

– Hun har nå bevist at hun kan komme på pallen, så hun seiler opp som en pallkandidat også i OL. Men vi får se, sier han til NRK.

Men Myhrvold har naturligvis både håp og tro.

– Jeg har ikke hørt noe, men jeg håper jo det. Det var en god søknad, så jeg er veldig fornøyd med det, sier hun.

GJENNOMBRUDDET: Mathilde Myhrvold spurter inn til andreplass.

Strålende dag

Mathilde Myhrvold kom fra en sterk femteplass i den paddeflate bysprinten i Dresden før jul. Sprint i en mer tradisjonell sprintløype i høyden i Lenzerheide, er imidlertid noe helt annet.

Allerede i prologen viste 23-åringen fra Gjøvik at det var en utfordring hun var klar for å takle. Meget overraskende gikk hun inn til en andreplass i prologen.

Kvartfinalen ble også «grei skuring», og hun tok seg videre til semifinale med heatseier.

I semifinalen kom hun inn på oppløpet som nummer tre, men spurtet forbi Tiril Udnes Weng og sikret seg det andreplass i heatet og sikker plass i finalen.

Får OL-billett av ekspertene

– Mest sannsynlig er en finalebillett det hun trengte for å sikre seg en plass på OL-laget, sa NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn om Myhrvold da.

– Det blir vel vanskelig nå at hun ikke får en plass på det norske sprintlaget i OL, jeg tror hun har lagt inn en veldig god søknad, fastslo TV 2s ekspert Petter Northug omtrent samtidig.

I finalen fortsatte hun bare å imponere – og spurtet inn til karrierens første pallplass i verdenscupen. Uten at det avstedkom ekstase av den typen som søsteren i Oslo opplevde.

Jeg tar ikke helt av, det gjør jeg ikke, kanskje. Men jeg er jo glad, sier hun.

– Det må jo være det største du har opplevd?

Det er klart det er det, når man klarer å komme på pallen, så er det stort, sier Myhrvold til NRK.

Rett ut for Weng og Karlsson

Norges sterkeste kort i Tour de Ski-sammendraget, Heidi Weng, ble slått ut allerede i prologen. Det ble også Anna Svendsen, Silje Theodorsen, Ragnhild Haga, Ane Appelkvist Stenseth og Lotta Udnes Weng.

8K8yp9qk_ns

FØRSTE STIKK: Jessie Diggins vant Tour de Ski sist vinter og fikk en perfekt start igjen.

Foto: Peter Schneider / AP

Tiril Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå røk i semifinalen.

Den kanskje aller største Tour de Ski-favoritten, svenske Frida Karlsson, kom seg heller ikke videre til kvartfinale.

Dermed fikk Jessie Diggins fra USA den klart beste starten av de sterkeste kandidatene i sammendraget.

Therese Johaug deltar ikke i Tour de Ski.

Siste nytt

  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

    Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

    Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

    Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

    – Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

    – Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

    Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

    – Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

    Juan Jesus
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal