NRK Meny
Normal

Northug har funnet sin «treningsvakt»

NRKs langrennsekspert synes det er litt overraskende at Petter Northug har valgt sin barndomskamerat Eirik Myhr Nossum som hovedtrener.

northug

Petter Northug har valgt seg Eirik Myhr Nossum som ny hovedtrener.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Eirik Myhr Nossum

Eirik Myhr Nossum sier han ikke blir noe autoritær trener for Petter Northug.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– I og med at han vektla ny motivasjon da han valgte å satse privat, er det litt overraskende at han velger en han kjenner veldig godt fra før, sier NRKs langrennsekspert Carl-Henning Gran.

Etterlyste «sparringspartner»

Nossum har vært Northugs personlige assistent i flere år, og fredag ble de to enige om en treningsavtale, melder Trønder-Avisa.

Nossum sier at han ikke blir noen autoritær trener, men mer en vaktbikkje og en sparringpartner. Det er akkurat det Northug etterlyste da han fortalte om planene utenfor landslaget.

Northug gikk ut av landslaget tidligere denne måneden.

– Northug kjenner Nossum og hans kvaliteter som trener godt, men det gjør ikke jeg. Han har jo tatt valget fordi han har troen på det, og Northug er jo kjent for å være en ringrev, sier Gran.

– Vet selv hva som fungerer

Nossum har vært i serviceapparatet rundt Northug i lang tid. Han rykker dermed litt opp i systemet rundt Norges mest profilerte langrennsutøver.

– Ja, det stemmer det. Han er jo verdens mest selvstendige utøver, og han vet selv veldig godt hva som fungerer. Det er ikke noen autoritær trener som er ansatt, sier Nossum.

– Men du blir Petters hovedtrener?

– Ja, du kan kanskje kalle det det.

– Det viktigste blir jo å være med på samlinger og følge ham opp. Men det er ikke snakk om å følge ham 24-7, sier Nossum.

Nossum blir med Northug når han drar på høydesamling i Livigno kommende mandag.

Siste nytt

 • Fossum i ellevill Bundesliga-kamp

  Iver Fossum startet sin første kamp siden 21. oktober, og spilte samtlige minutter for Hannover i 4-4-festen mot Leverkusen i Bundesliga. Julian Korb sikret poengdeling sju minutter før slutt.

  Foto: Peter Steffen / AP
 • Liverpool knuste Bournemouth 4-0

  Liverpool imponerte mot Joshua King og Bournemouth. Dermed har de heng på lagene som ligger og vaker bak Manchester City. King måtte ut med skade i den første omgangen.

  Philippe Coutinho
  Foto: Andrew Powell / Liverpool FC via Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal