NRK Meny
Normal

Comeback med tap for Zuccarello

Det ble tap for New York Rangers og Mats Zuccarello Aasen borte mot Montreal Canadiens i National Hockey League (NHL) lørdag.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuzzarello Aasen fikk mye spilletid i comebac-kampen for New York Rangers. Men mål ble det verken for ham eller laget

Foto: CHRISTINNE MUSCHI / Reuters

Kampen endte 3–0 til Montreal Canadiens, etter scoringer fra Michael Ryder, Tomas Plecanek og Brendan Gallagher.

Mats Zuccarello Aasen var på isen i drøyt 18 minutter og ble kreditert med ett skudd mot mål i comebacket for Rangers.

De drøyt 18 minuttene var likevel mer enn noen annen av Rangers' angrepsspillere.

– Desperat etter mer slagkraft

Ifølge nettavisen nydailynews.com er Rangers desperat etter mer offensiv slagkraft. Når en snau måned står igjen av grunnspillsesongen, ligger New York-laget i stor fare for å miste sluttspillet. Nattens kamp mot Montreal var den andre på rad uten scoringer, og med sine 2,27 mål i snitt per kamp er de laget som har scoret minst i årets NHL.

De har 14 kamper igjen i grunnspillet.

Det er derfor den offensive nordmannen er hentet tilbake til klubben han forlot for et snaut år siden. I russiske Metallurg Magnitogorsk, der han har spilt den siste sesongen, scoret han 11 mål og hadde 17 målgivende pasninger på 44 kamper.

– Men jeg kommer ikke tilbake og tror jeg skal bli frelser med tre mål i hver kamp. Jeg skal bare spille min egen kamp og skape sjanser der sjanser kan skapes, sa Zuccarello før nattens kamp i Montreal.

– Han er ikke her for å få oss til å løpe gjennom glass. Men jeg håper han kan gi oss den gnisten vi trenger, sier rekkekamerat Brad Richards.

Zuccarello får sin "ny-debut" på hjemmebane mandag. Da møter Rangers Winnipeg, et lag som ligger to plasser og to poeng foran Rangers på tabellen i Eastern Conference.

Comeback ett år etter

Zuccarello spilte for Rangers fra 2010 til 2012 og gikk deretter til russiske Metallurg Magnitogorsk. Han returnerte til New York denne uka .

Under sin forrige periode i Rangers spilte han 52 grunnspillkamper og én sluttspillkamp i NHL. Han scoret åtte mål og hadde 18 assist i løpet av de to sesongene.

PS: Mats Zuccarello Aasen er fremdeles den siste Rangers-spilleren som har klart å score på Montreal-keeper Carey Price på Bell Centre-arenaen i den kanadiske byen. Det skjedde da Rangers tapte 3–2 i januar 2011.

Siste nytt

 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP
 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live