Musgrave: – Hadde ikke vært der jeg er nå uten LeasePlan

Andrew Musgrave er en av løperne på Thomas Alsgaards privatlag Team LeasePlan. Han synes det er veldig synd at laget nå legges ned.

Andrew Musgrave

NYE PLANER: Andrew Musgrave må satse gjennom det britiske landslaget når LeasePlan legges ned.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er utrolig kjipt. Jeg har utviklet meg veldig mye som skiløper takket være LeasePlan. Det er synd for meg, men verre for andre på laget, sier Andrew Musgrave.

Fredag kom nyheten om at Thomas Alsgaard legger ned privatlaget Team LeasePlan, på grunn av problemer med å finne ny hovedsponsor.

Laget består av et langløpslag og et allround-lag. Den britiske løperen Andrew Musgrave er en del av allround-laget, og synes det er synd at det nå er slutt.

– Jeg må rette en stor takk til laget med tanke de resultatene jeg har hatt. Det har vært bra «matching» på alt av treninger, og jeg har hatt sinnssykt bra lagkamerater. Det er viktig, men vi har også hatt veldig bra opplegg på renn, flinke trenere og god veiledning fra Thomas. Jeg hadde ikke vært i den posisjonen jeg er nå uten LeasePlan, sier han.

Thomas Alsgaard

LEGGER NED LAGET: Thomas Alsgaard

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Musgrave bor og trener til daglig i Norge, og har blant annet en fjerdeplass på femmila fra Lahti-VM denne sesongen. Der slo han blant annet beste nordmann: Martin Johnsrud Sundby.

– Jeg kommer til å savne helheten, men særlig det å reise på samling. Det er så god stemning, og nesten som en ferie. Jeg gleder meg alltid til det, så det blir trist å ikke gjøre det lenger.

Briten har planene klare for neste sesong. Da skal han satse gjennom det britiske landslaget. Han tror Storbritannia kommer til å få et bedre opplegg fremover.

– Jeg kommer til å gjøre det bra neste sesong også, sier han.

– Viktig for norsk langrenn

Musgrave mener satsingen til Thomas Alsgaard, og de andre privatlagene, har vært viktig for norsk langrenn.

– Jeg tror privatlagene har vært veldig viktig. Skiforbundet har jo regionallag, men der er det ikke plass til alle. Særlig for langløp er det veldig viktig med slike privatlag. Så det å miste et så stort lag tror jeg kommer til å ha litt å si for norsk langrenn, forklarer Musgrave.

– Hvis ikke Thomas klarer å få på plass ny sponsor virker det vanskelig for de andre også, fortsetter han.

Håper andre lag fortsetter

Petter Eliassen har vært lagets store stjerne i langløpssirkuset.

Han mener mye av grunnen til suksessen er at laget har vært såpass profesjonelt. Også han mener det kan få konsekvenser for norsk langrenn at Alsgaards lag nå legges ned.

– Det er viktig med privatlag for å opprettholde bredden i norsk langrenn, og det er veldig viktig for dem som satser på langløp. Der finnes det ikke noe landslag. Da er man avhengig av å ha et lag rundt seg. LeasePlan har vært en viktig bidragsyter til at flere har begynt å satse på langløp, sier han.

– Jeg kan ikke spå fremtiden, men jeg håper de andre lagene klarer å fortsette.

Petter Eliassen

STJERNE: Langløpsstjerne Petter Eliassen mener LeasePlan har vært en viktig bidragsyter til satsing på langløp.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Siste nytt

 • Formel 1-løp stoppet av storkrasj

  Valtteri Bottas krasjet rett ut i første sving av Ungarns Grand Prix. På veien tok han med seg både Charles Leclerc, Sergio Perez, Lando Norris og Max Verstappen.

  De to sistnevnte klarte å komme seg ut på banen igjen, og fortsette løpet.

  Bottas, Perez, Stroll og Leclerc måtte derimot bryte.

  Finnen Bottas bremset for sent inn i første sving og kjørte rett inn i bakenden til Norris. Dermed traff Norris siden til Verstappen, og Bottas Perez, mens bak kjørte Lance Stroll inn i Charles Leclerc.

  På grunn av løse bildeler i veibanen har løpet blitt foreløpig stoppet, og det blir en restart senere.

  Hungary F1 GP Auto Racing
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Samde om å dele gullet

  Mutaz Barshim frå Qatar og Gianmarco Tamberi frå Italia blei samde om å dele gullet i høgde. Begge stansa på 2,37.

  Begge greidde alle høgdene i første forsøk, men ingen av dei greidde 2,39.

  Maksin Nedasekau frå Kviterussland tok bronsen, også han med 2,37.

  Normalt skulle det blitt omhopping for å kåre ein vinnar. Men ein ny regel gir løyve til å dele gullet i slike tilfelle, dersom begge er samde om det.

  Det var det ingen som var misnøgd med. Sekundet etter at dommarane godkjende delt gull, fall dei to konkurentane om halsen på kvarandre, og begge jubla av glede.

  Mutaz Barshim
  Foto: Ben Stansall / AFP
 • Tok OL-gull - satte verdensrekord

  Yulimar Rojas hadde allerede sikret seg OL-gullet og en olympisk rekord da hun i siste omgang smalt til med en ny verdensrekord på hele 15.67.

  Gjennom hele finalen hadde Rojas snust på ny verdensrekord, men flere ganger hoppet dødt, før det endelig satt i siste forsøk.

  Den forrige bestenoteringen lød på 15,50 og ble satt av ukrainske Inessa Kravets i Göteborg-VM i 1995. Venezuelaneren slettet dermed den 26 år gamle verdensrekorden, satt i 1995. Hun hoppet hele 17 centimeter lengre enn den gamle rekorden.

  Rojas la seg rett ned på bakken på OL-stadion i Tokyo og tok seg til hodet da hun skjønte hvor langt hun hadde hoppet.

  Yulimar
  Foto: Andrej Isakovic / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal