Murray slått ut av Wimbledon

Tittelforsvarer Andy Murray er sensasjonelt ute av Wimbledon. Han ble slått av bulgarske Grigor Dimitrov, som er seedet som nummer 11 i verden.

TENNIS-GBR-WIMBLEDON

En skuffet Andy Murray er slått ut av Wimbledon.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Andy Murray

Tungt tap for Andy Murray.

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

– Jeg skulle ønske at jeg hadde greid å gjøre det litt tøffere for ham. Dette var ingen stor dag for meg, sa en svært skuffet Andy Murray etter tapet.

Dermed kom ikke Murray lenger enn til kvartfinalen i årets Wimbledon-turnering. Det er første gang på seks år at han ikke kommer til en semifinale i Wimbledon.

Murray hadde heller ikke tapt et eneste sett i Wimbledon-turneringen før onsdagens kvartfinale, men det viste seg raskt at han var sjanseløs mot bulgareren.

– Jeg er svært skuffet over åpningen min, jeg føler at jeg styrket selvtilliten hans, sier Murray.

Skotten slet nemlig mot Dimitrov allerede fra første slag. I det første settet tapte hjemmefavoritten hele 6-1.

– Jeg følte straks at han ikke spilte opp mot sitt beste, mens jeg følte meg bra, sier bulgareren.

– Aldri lett å spille mot Murray

Murray hentet seg likevel inn igjen, og han spilte et jevnt annet sett, men måtte til slutt se seg slått i tiebreaket. 23-åringen vant til slutt kampen 3-0 i sett.

Murray ble slått med sifrene 6-1, 7-6(4), 6-2.

– Jeg er glad for at jeg fikk avgjort kampen i tre strake sett. Det er aldri lett å spille mot Andy foran hjemmepublikum, så nå er jeg lettet og glad, sier Dimitrov.

– Nå prøver jeg bare å se fremover uten å ta helt av, forhåpentligvis skal jeg spille to kamper til.

Kjempeskuffelse for Murray

Tapet er en gedigen skuffelse for tittelforsvareren som slo ut Novak Djokovic i fjorårets finale, og med det ble den første mannlige brite til å vinne Wimbledon-turneringen siden 1936.

– Med en gang jeg er i gang med å spille, handler det om å vinne. Jeg liker å vinne, sa Murray til NRK før turneringen.

Grigor Dimitrov

Grigor Dimitrov jubler etter å ha slått ut Murray av turneringen.

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Siste nytt

 • Bayern vann supercupen

  Javi Martinez heada inn sigersmålet i slutten av første ekstraomgang og gav Bayern München 2-1 over Sevilla i supercupen mellom førre sesongs vinnarar av meisterligaen og europaligaen.

  Lucas Ocampos sende Sevilla i føringa etter 13 minutt, men Robert Lewandowski utlikna etter 34.

  15.000 tilskodarar var på tribunene i Budapest. UEFA brukte kampen som eit pilotprosjekt for å tillate publikum med tanke på gruppekampane i dei to europeiske turneringane.

  Javi Martinez, Bayern München
  Foto: Bernadett Szabo / AP
 • Rosenborg videre i Europaligaen

  Rosenborg holdt unna i Europaliga-kvalifiseringen mot Tyrkiske Alanyaspor.

  PSV Eindhoven blir dermed siste hinder for Rosenborg. Slår RBK dem venter gruppespillet i europaligaen etter 1-0-seieren over tyrkerene.

  Det skjedde lite i de første 45 minuttene.

  13 minutter ut i 2. omgang dummet Alanyaspor seg ut, og 58 minutter var spilt da Rosenborg tok ledelsen. Et svakt RBK-innlegg ble klarert rett i føttene på Anders Konradsen på bakerste stolpe, og nordlendingen kunne nærmest trille ballen i nettet fra rundt fem meters hold.

  Sju minutter senere fikk Konradsen marsjordre etter sitt andre gule kort. Det første fikk han sju minutter ut i omgangen. Tyrkerne fikk blod på tann etter utvisningen og kjørte trønderlaget hardt uten at de fikk uttelling.

  Europaleague kvalifisering, runde 3: Rosenborg – Alanyaspor (Tyrkia).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Ruud med imponerande siger

  Casper Ruud møtte i kveld Fabio Fognini i andre runde i ATP 500-turneringa i Hamburg. Han vann kampen 2–0 i sett etter å ha vunne 6–3 6–3 i games. Det er ein utruleg sterk prestasjon, med tanke på at Fabio Fognini er rangert som nummer 15 i verda. I kvartfinalen ventar Ugo Humbert.

  ATP 500 - Hamburg European Open
  Foto: Fabian Bimmer / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal