NRK Meny
Normal

Murray til finalen etter semithriller

For første gang i karrieren klarte Andy Murray (25) å beseire Roger Federer (31) i en Grand Slam-kamp. Etter fem nervepirrende sett var det skotten som kunne juble for finaleplass i Australian Open.

Andy Murray og Roger Federer

Andy Murray (t.h.) har slitt mot Roger Federer tidligere, men på hardcourten i Australia var det endelig skottens tur til å juble.

Foto: Andy Wong / Ap

Kampen mellom US Open-mester Murray og verdenstoer Federer bølget fram og tilbake over hele fire timer (6-4, 6-7, 6-3, 6-7, 6-2).

I søndagens finale skal Murray ut mot verdensener Novak Djokovic.

Murray hadde overtaket

Skotske Murray kunne servet hjem seieren på stillingen 6-5 i fjerde sett, men Federer ga ikke opp og fikk brutt. Tiebreaket vant Federer 7-2, og Murray virket lettere irritert før det femte og avgjørende settet.

Men fjorårets OL-mester lot seg ikke prege og etter å ha holdt serven til 1-0 brøt han Federer umiddelbart og fikk 2-0-ledelse. Det ble også 3-0 før Federer forsvarte egen serve.

Sveitseren begynte å bli sliten, og Murray kunne juble over finalebillett. Djokovic tok seg videre fra sin semifinale mot David Ferrer torsdag. Serberen får dermed mer hvile foran søndagens finale i Melbourne.

– Må spille mitt beste

Sist de to møttes i en Grand Slam-finale var under US Open i september. Da vant Murray.

– Jeg så ikke mye av Djokovic sin semifinale, men jeg hørte at han spilte ekstremt bra. Dette er hans tredje strake finale her så jeg må spille opp mot mitt beste om jeg skal slå ham, sier Murray.

Det er tredje gang Murray tar seg til finalen i Melbourne. Han tapte både i 2010 og 2011, for henholdsvis Federer og Djokovic.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal