NRK Meny
Normal

Murray og «Djoko» utslått - Nadal slo Federer

Mens herretennisens to beste spillere gikk på overraskende tap, tok Rafael Nadal seg til semifinale i Cincinnati Masters på bekostning av Roger Federer.

Murray og Djokovic

Verken Novak Djokovic (t.v.) eller Andy Murray maktet å ta seg videre til semifinalen i WTA-turneringen i Cincinnati.

Foto: NTB Scanpix

For både Novak Djokovic og Andy Murray ble det stopp i kvartfinalen på hardcourten i Ohio. Den serbiske verdenseneren ble slått 6-7 (5-7), 6-3, 5-7 av hjemmehåpet John Isner.

Wimbledon-mester Murray måtte gi tapt med 3-6, 4-6 for tsjekkeren Tomas Berdych.

Nadal klatrer?

Det betyr at Nadal kan være på vei til å vippe skotten ned fra 2.-plassen på verdensrankingen. Han tapte åpningssettet for Federer, men slo tilbake og vant for 21. gang på 31 forsøk mot sin mangeårige rival.

– Han skal ha kreditt for å henge med og slå tilbake med noen tøffe slag. Jeg er litt skuffet. Jeg kunne spilt bedre i slutten av annet og starten av tredje sett, sa Federer etter 7-5, 4-6, 3-6.

Djokovic kunne på sin side blitt førstemann med seier i alle de ni ATP Masters 1000-turneringene. Serberen var meget skuffet etter tapet.

– En svært dårlig kamp

– Jeg spilte totalt sett en svært dårlig kamp. Forferdelig match fra start til slutt. Bortsett fra i starten av annet sett var jeg ikke meg selv, mente han.

– Var det det mentale eller det fysiske som sviktet?

– Jeg vet ikke. Begge deler, sa Djokovic oppgitt.

I den siste kvartfinalen vant argentineren Juan Martin del Potro 6-4, 3-6, 6-1 over russiske Dmitrij Tursunov. Han møter Isner til semifinale lørdag, mens Nadal skal opp mot Berdych.

Nadal og Federer

Rafael Nadal og Roger Federer takker hverandre for kampen etter nattens kvartfinale i Cincinnati Masters.

Foto: RONALD MARTINEZ / Afp

Siste nytt

 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP
 • Nytt tap for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren tapte sin andre strake UFC-kamp da Bartosz Fabinski ble for sterk i Hamburg søndag. Meek var avhengig av å holde kampen på beina, men sterke Fabinski lyktes med å ta nordmannen ned gjentatte ganger.

  Emil Meek
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norge ute av U19-EM

  Norges G19-landslag måtte slå Italia for å gå videre fra gruppespillet, og det så lenge lyst ut etter at Erling Braut Håland sendte Norge i føringen. I det 83. minutt utlignet juventus-ungutten Moise Kean. 1-1 ble også sluttresultatet, og Norge er dermed ute av U19-EM.

  UEFA U19: Italia - Norge
  Foto: Juha Harju/lehtikuva / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street