Idrettspresident Børre Rognlien er neppe enig i at München er soleklare OL-favoritter.
Foto: Holm, Morten / NTB scanpixMünchen tapte kampen om å få arrangere vinter-OL i 2018 mot sørkoreanske Pyeongchang. Sørtyskerne har bedret sin søknad. Skiskyting er flyttet til Ruhpolding, mens fristil likevel skal arrangeres i München.
München skal ha fått oppfordringer fra OL-familien om å levere nok en søknad. Får München vinterlekene i 2022, vil det være 50 år siden byen arrangerte sommerlekene i 1972.
– Jeg ser på Münchens muligheter som ekstremt lovende dersom høstens folkeavstemning gir klar støtte. Så fort vi har fått folkeavstemningen av veien, vil vi få en relativt enkel vei. Vi har ingen rival som kan sammenlignes med Pyeongchang. Sjansen er mye større denne gangen, sier Ude.
Stortingsvalg
En mulig sveitsisk OL-søknad ble stoppet av nettopp folkeavstemning. Oslo er blant byene som kan bli en rival for München. I forbindelse med stortingsvalget 9. september skal Oslos innbyggere ha folkeavstemning om de ønsker et OL eller ikke.
Norsk idrett ønsker å arrangere vinterlekene i 2022, men veien dit virker lang dersom München har fått signaler om å søke.
Velges i juli neste år
Oslo kommune sendte inn søknaden om statsgaranti i juni, og i september skal det avholdes folkeavstemning i Oslo om spørsmålet.
Fristen for å sende inn søknaden til Den internasjonale olympiske komité (IOK) er mars neste år. Stortinget skal avgjøre om Oslo får statsgaranti høsten 2014. IOK velger vertsby i juli 2015.
Stockholm og ukrainske Lviv er mulige kandidater, mens Slovakia og Polen jobber med en felles søknad.
Positive utøvere
– München bør søke igjen. Det er en drøm for alle utøvere å få delta i et OL på hjemmebane, sier den tyske alpinstjernen Christian Neureuther.
Han får støtte av hopperne.
– München er full av OL-tradisjoner. Alle som har besøkt OL-anlegget fra 1972 vet det. München og områdene rundt er perfekt for OL, sier skihopperen Severin Freund.