NRK Meny
Normal

Spår Müller som VMs toppscorer

Thomas Müller er for mange et mysterium. Han har tilsynelatende ingen ekstremkvaliteter, men scorer mål etter mål. NRKs kommentator, Andreas Stabrun Smith, tror Müller kan sette toppscorerrekorder.

muller

Thomas Müller har et vanvittig scoringssnitt i VM. I mandagens kamp mot Tyskland forbedret han det snittet.

Foto: FABRIZIO BENSCH / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
klose

Miroslav Klose kom aldri på banen mot Portugal. Dermed må han vente med å få sjansen til å ta Ronaldos rekord.

Foto: MARCOS BRINDICCI / Reuters

– Han er ingen typisk spiss, men mer en falsk nier, sier NRKs kommentator, Andreas Stabrun Smith, om mannen som likevel scorer mål for gøy i VM.

Thomas Müller spiller til daglig for Bayern München, og scoret 14 mål i årets sesong. På klubblaget ble han ikke toppscorer, det var det Mario Manzukic som ble. Men for landslaget, og spesielt i VM, viser Müller frem goalgetteregenskapene.

Forrige VM ble Thomas Müller toppscorer, sammen med Wesley Sneijder, med fem mål. Mandag scoret tyskeren tre mål i Tysklands 4-0 seier over Portugal. 24-åringen står nå med åtte mål på sju kamper – et scoringssnitt på 1.14 mål per VM-kamp.

– Müller peker seg ut blant tyskerne

– Før mesterskapet lekte jeg med tanken om at han skulle bli toppscorer nok en gang. Hvis Tyskland går så langt som mange forventer og Klose sitter på benken, kan han fort score mange mål. Når Klose sitter på benken er det Müller som peker seg ut blant de tyske spillerne, sier NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Et av de store samtaletemaene før årets VM har handlet om Miroslav Klose og hans mulighet til å bli tidenes toppscorer i VM. Klose har deltatt i tre VM og står med 14 mål på 19 VM-kamper. Det er ett mindre enn den brasilianske spisshelten Ronaldo, som innehar rekorden. Han banket inn 15 mål på like mange kamper som tyske Klose.

I dag satt en spillesugen Klose på benken og så Thomas Müller senke Portugal. Etter dagens kamp har man i stedet begynt å snakke om det er Müller som til slutt skal sette Ronaldo ned fra toppscorertronen.

Og Müller selv virker lysten på å fortsette å score mål.

– Jeg kan ikke forvente å score tre mål i neste kamp, men jeg kommer selvsagt til å forsøke, sa Müller etter kampen mot Portugal.

– Ikke umulig

Å ta Ronaldos rekord i dette VM kan bli vanskelig, men om Tyskland går helt til finalen har han seks kamper til å score på. Ett mål i snitt per kamp resten av VM er vanskelig, men ikke umulig, sier Stabrun Smith om 24-åringen som kan ha flere VM igjen å sette rekord på.

NRK-kommentatoren beskriver unge Müller som en mesterskapsspiller og påpeker at det er han som tar Tysklands straffer. Det kan gjøre det lettere for tyskeren å enten nærme seg rekorder eller slå de.

Her er Tysklands VM-toppscorere:

Miroslav Klose 14 mål/19 kamper - 0.74 per kamp

Gerd Müller 14 mål/13 kamper - 1.08 per kamp

Jürgen Klinsmann 11 mål/17 kamper - 0.65 per kamp

Helmut Rahn 10 mål/10 kamper - 1.00 per kamp

Karl-Heinz Rummenigge 9 mål/19 kamper - 0.47 per kamp

Uwe Seeler 9 mål/21 kamper - 0.43 per kamp

Laster innhold, vennligst vent..

Thomas Müller 8 mål/7 kamper - 1.14 per kamp

Siste nytt

 • Agüero-hattrick da City herjet

  Huddersfield tok et smått sensasjonelt bortepoeng mot Manchester City forrige sesong, men var helt sjanseløs i 1-6-tapet på samme bane søndag. Sergio Agüero ble hattrickhelt, men også Gabriel Jesus og David Silva var med på scoringsfesten.

  Aguero
  Foto: ANDREW YATES / Afp
 • Warholms fjerde kongepokal

  Karsten Warholm ble søndag tildelt sin fjerde strake kongepokal. 22-åringen ble dobbelt NM-mester på Byrkjelo. – Dette er helt fantastisk, sier Warholm. Spydkasteren Sigrid Borge fikk kongepokalen for kvinner. Hun ble også norgesmester på lørdag.

  Friidrett, NM i Byrkjelo 2018.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Stjernen vant Toppidrettsveka

  Andreas Stjernen falt i åpningsrennet, men to strake rennseirer sikret Sprova-hopperen sammenlagtseieren i Toppidrettsveka. Stjernen vant rennene i Granåsen både lørdag og søndag. For første gang var hopp en del av Toppidrettsveka.

  Andreas Stjernen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo
NM-veka: Kajakkpolo
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka
4-4-2 Radiosporten