Hopp til innhold

Mulig VM-krise for Fourcade: – Det er ganske kritisk

Martin Fourcade har slitt med formen i store deler av sesongen. Nå har nye problemer dukket opp.

Martin Fourcade.

Martin Fourcade har vært syk siden lørdag. Han har feber og en sår hals.

Foto: Christof Stache / AFP

Martin Fourcade har kun vært på pallen i skiskytterverdenscupen fire ganger i år. Den franske skiskytterstjernen har slitt voldsomt med å få kroppen til å fungere.

Det førte til at Norges største VM-konkurrent på papiret, sto over verdenscuprennene i USA og Canada i februar. Han skulle være hjemme og trene frem mot VM i Østersund som begynner 7. mars. På den treningssamlingen ble vondt til verre.

Fourcade ble nemlig syk med feber og vondt i halsen på lørdag. Nå, flere dager senere, er han fortsatt syk og får ikke trent.

– Det er ganske kritisk hvis han blir liggende med feber i flere dager i strekk i oppkjøringen. Det vil redusere formen hans, sier NRKs skiskytterekspert, Liv Grete Skjelbreid.

VM-oppkjøringen endres

Mandag sa riktignok en av Fourcades trenere, Stéphane Bouthiaux, til Nordicmag, at de ikke fryktet at VM var i fare for det franske skiskytteresset.

– Det er irriterende, men hei, det er fortsatt litt tid før Østersund. Det er bare at VM-forberedelsene blir endret med en gradvis gjenopptakelse av intensiteten, sier Bouthiaux.

Fourcade

Martin Fourcade måtte bryte et løp i Pokljuka før jul.

Foto: Michal Cizek / AFP

At han nå er syk kan slå positivt ut, mener Skjelbreid. Men trolig gjør det ikke det.

– Hvis sykdommen går ut av kroppen og han har hatt behov for rolige dager, så kan det slå positivt ut. Men i de aller fleste tilfeller blir du satt litt tilbake. Det er ikke noe godt utgangspunkt med tanke på VM, sier Skjelbreid.

VM i Østersund er altså kun to uker unna.

– Han er helt sikkert urolig

Som sagt har altså Fourcade slitt hele sesongen. I noen renn har han ikke vært til å kjenne igjen. Han har både brutt løp og endt som nummer 43 i løpet av sesongen.

Skjelbreid tror at den totale belastningen er blitt for stor for franskmannen.

– Sånn jeg har forstått det, så har han ikke gjort så mye endringer i treningen, han har ikke trent noe mindre. Men han har hatt mye andre sponsoroppdrag og blitt tobarnsfar. Han har nok hatt mer belastning enn han selv har vært klar over, sier Skjelbreid.

– Sånn det ser ut på formen hans, er han ikke i nærheten av det han var i fjor. Det tyder på at energien hans har gått andre steder, legger hun til.

Det var nettopp det at kroppen ikke fungerte som gjorde at franskmannen sto over rennene i USA. Så ble han altså syk.

– For hans egen del, så tror jeg dette er fortvilende. Det er ikke veldig mange dager til det braker løs i Østersund, minner Skjelbreid om.

Sportsnyheter

Northug i brytekamp med svenske da Klæbo vant suverent: – Måtte bare få ham unna

Johannes Høsflot Klæbo tok sin 18. seier for sesongen og avgjorde verdenscupen i suveren stil. Adskillig mer dramatisk var Even Northugs vei til seierspallen.

Siste nytt

 • Barcelona og Graham Hansen slapp med skrekken i Roma

  Barcelona og Caroline Graham Hansen gikk seirende ut av mesterligaoppgjøret mot Emilie Haavis Roma på Stadio Olimpico, da de vant 1-0 i Italia.

  Det skjedde foran 39.454 tilskuere, noe som er rekord for en kvinnekamp i Italia.

  Det var Salma Pralluelo som sendte gjestene fra Catalonia i ledelsen etter en drøy halvtime spilt, etter et vakkert skudd i lengste hjørne.

  Det ble altså ikke flere scoringer, men både Barcelona og Roma hadde sine sjanser. Blant annet Haavi hadde en kjempesjanse for Roma, men keeper Sandra Paños hang med på notene.

  På overtid var Roma svært nære på å utligne mot Barca, men en sterk redning fra Paños sørget for at det endte med 1-0 for Graham Hansen og co.

  Ingrid Syrstad Engen startet på benken for Barcelona, men kom innpå med drøye ti minutter igjen på klokka.

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Vålerenga utlignet mot Storhamar i NM-semifinalen

  Vålerenga slo hardt tilbake etter tapet i den første semifinalekampen mot Storhamar. Tirsdag vant de 2-1 på Jordal Amfi.

  Vålerenga trengte ikke mer enn to minutter og 57 sekunder før Mika Partanen sendte vertene i føringen i første periode. Rett før hvilen økte Mathis Olimb til 2-0 etter å ha blitt spilt opp av Tommi Taimi.

  Fem minutter før full tid reduserte klubblegenden Patrick Thoresen til 1-2, men det hjalp dessverre lite for gjestene som ikke klarte å sette inn utligningen. (NTB)

  NM ishockey menn, semifinale kamp to, Vålerenga - Storhamar
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • De Bruyne utnevnt til Belgias nye kaptein

  Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne har blitt utnevnt til Belgias kaptein etter Eden Hazard som trakk seg fra landslaget etter VM.

  Det belgiske fotballforbundet (RBFA) uttalte tirsdag at De Bruyne skal debutere som kaptein under fredagens EM-kvalifiseringskamp i Sverige.

  Real Madrid-keeper Thibaut Courtois og Inter-spiss Romelu Lukaku er lagets nye visekapteinene under deres nye tyske trener Domenico Tedesco.

  – Det er et stolt øyeblikk å bli kaptein for landet vårt. Jeg har spilt på landslaget lenge. Det er en stor ære for meg, og jeg håper jeg kan fylle rollen godt, sa De Bruyne. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste