NRK Meny
Normal

Mueller støtter «plageånden» Northug

Peter Mueller støtter Petter Northug og synes ikke det er noe rart at han blir sett på som en «plageånd» når han tar skrittet over i privatlagenes verden.

Med ni løpere fra seks nasjoner, satser det norske skøytelaget CBA mot medaljer under OL i Sotsji.

VIDEO: Storsatsing av CBA til Sotsji

Northug

Petter Northug skal satse mot neste sesong utenfor skiforbundet.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det er jo slik i Norge at dersom du gjør noe annet enn alle andre og enn det som er vanlig, så blir du sett på som en plageånd. Det verste er at de som satser annerledes får forbundet mot seg også, sier den amerikanske skøytetreneren til NTB.

Han gir sin fulle fulle støtte til Northug som tegnet en samarbeidsavtale med matvaregiganten Coop.

– De løperne som går fra landslag til privatlag gjør ikke det fordi det er lett, for det er det absolutt ikke i Norge. Mulighetene i profesjonelt drevne privatlag er helt annerledes enn i landslagene, sier Mueller.

Sammen med sportssjef Eskil Ervik, investor Rolf Hauge og resten av CBA-laget holdt Mueller pressekonferanse i Oslo onsdag, der både laget, støtteapparatet og de ni løperne ble presentert.

– Et av de beste lagene

Med ni løpere fra seks nasjoner, satser det norske skøytelaget CBA mot medaljer under OL i Sotsji.

Mueller mener han har ett av de beste lagene noen gang etter en lang og innholdsrik karriere.

– Jeg har neppe hatt maken siden 1997 da Erben Wennemars, Jan Bos og Marianne Timmer kom opp og alle ble olympiske mestere, sier den alltid optimistiske amerikaneren til NRK.no.

CBA, som ble startet av Hauge for fire år siden, har aldri hatt flere løpere enn foran denne sesongen. To lovende norske løpere er med, begge lovende sprintere, storvokste Kjetil Stiansen og forrige sesongs norgesmester Hanne Haugland.

Enormt budsjett

Blant de mer meriterte er Trevor Marsicano. Amerikaneren som har tidenens nest beste tid på 1000 meter. Jilleanne Rookard, også fra USA, har hevdet seg i flere verdenscuper. Men det er en nederlender som man har størst tro på.

– Frans Hermans kan bli en å regne med i vinterens mesterskap. Slett ikke umulig at han blir den som kan komme nærmest Sven Kramer i EM og VM. Han var reserve på det nederlandske VM-laget sist vinter, og er et av de største talentene jeg har sett, sier Mueller.

CBA-laget skal trene i Inzell og på Hamar før de til høsten setter kursen for Amerika. De blir i Salt Lake City i åtte uker og blir der fram til sesongstarten i Calgary og Salt Lake City i november.

– Jeg tror ikke andre lag har noe stort bedre tilbud enn det vi har fått til, sier Eskil Ervik. Den tidligere storløperen er sportssjef i CBA.

Muligens har CBA et større budsjett enn selv Norges Skøyteforbund.

– Vi går ikke ut med noen tall, men vi har absolutt tro på dette. Vi får profilert oss i Nederland hvor vi har mange kunder, sier investoren for laget, Rolf Hauge.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mester mot legende i vintersport