NRK Meny
Normal

Mueller til sak mot Skøyteforbundet

Det går mot rettssak mellom Peter Mueller og Skøyteforbundet.

Peter Mueller
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Les: Mueller ferdig som landslagstrener

Les: - Grovt kontraktsbrudd fra Mueller

Les: Avviser oralsex-påstander

Mueller fikk sparken fra jobben som skøytelandslagstrener i november etter at han kom med upassende kommentarer overfor skøyteløper Maren Haugli under en middag i Berlin. Han reagerte sterkt på å bli sparket og måten det skjedde på.

Partene har etter det forhandlet om amerikaneren har krav på noen kompensasjon, men det ser nå til til at saken må få sin løsning i rettsapparatet.

- Status er at partene har hatt dialog med hverandre gjennom desember og per i dag ser det ikke ut til at de kommer til noen enighet. Konsekevensene av det blir at man fra denne siden vil utarbeide og innsende en stevning i løpet av de nærmeste dagene, sier Muellers advokat, Christian Stang Våland, til NRK.

Ikke overrasket

Fra Skøyteforbundets side er de ikke overrasket over at det nå kommer en stevning fra Mueller.

Tomas Øivind Kristensen

Skøyteforbundets advokat Tomas Øivind Kristensen

Foto: NRK

- Det er ikke overraskende at Mueller nå anlegger søksmål. Det har blitt varslet tidligere i prosessen også selv om vi har hatt en dialog rundt saken fra den oppstod, men vi mener likevel at vi har en god sak og at vi er trygge på at de vurderingene vi har gjort er riktige, sier Skøyteforbundets advokat, Tomas Kristensen.

Det har blitt antydet i flere media at treneren vil ha to millioner kroner i kompensasjon for at han måtte slutte i jobben et og et halvt år før kontrakten hans med skøyteforbundet opprinnelig gikk ut.

Les også: Mueller får trene Håvard Bøkko

Nett-TV: Mueller til sak

Video nsps_upload_2009_12_23_19_41_29_2308.jpg

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal