NRK Meny
Normal

Mueller ny trener for dopingdømte Pechstein

Tidligere skøytetrener for det norske landslaget, Peter Mueller, er blitt ny trener for tidligere dopingutestengte Claudia Pechstein (43).

Pechstein and the coach of Norway, Mueller

SKØYTETRENER: Peter Mueller sammen med Claudia Pechstein (arkivfoto).

Foto: UNITED PHOTOS / REUTERS

– Jeg hater å tape, og det gjør Claudia også. Jeg har kjent henne siden hun var fjorten år, sier den 61 år gamle Mueller til nettstedet Schaatsen.

Mueller var trener for det norske landslaget i perioden 2003-2009, men ble i 2009 sagt opp etter påstander om trakassering.

Han har tidligere trent Håvard og Hege Bøkko utenfor landslaget, men vender nå tilbake i trenermanesjen som trener for den tidligere skøytestorheten Claudia Pechstein, skriver nederlandske Schaatsen.

Bøkko reagerte

Etter det NRK vet møter duoen opp under verdenscupen i Stavanger neste helg.

I 2009 ble Pechstein tatt for doping, men hun deltok på treninger sammen med det norske landslaget i påvente av en avgjørelse fra CAS. Da var nettopp Peter Mueller landslagstrener.

– Hun har ingenting her å gjøre, jeg vil ikke se henne i hallen engang. Hun er en doper og jeg liker ikke at hun henger seg på oss på isen, sa Håvard Bøkko til NRK da.

Utestengt på grunn av bloddoping

Tyske Pechstein er med sine totalt fem OL-gull og fire OL-medaljer Tysklands mestvinnende vinterolympier gjennom tidende.

I VM enkeltdistanser rakk hun å ta hele 23 medaljer, derav fem gullmedaljer, før hun ble utestengt fra idretten i to år på grunn av bloddoping i 2009. Hun ble utestengt etter tester tatt under VM på Hamar.

Tyskeren anket siden avgjørelsen, men anken ble avvist. Nå har hun sonet dommen, og 43-åringen ble nylig tysk mester da hun stilte opp i det tyske allround-mesterskapet.

Pechstein sier hun er fornøyd med Mueller som trener.

– Peter svikter aldri når det gjelder å motivere meg, forteller hun om sin gamle venn.

Håvard Bøkko og Claudia Pechstein

Håvard Bøkko sammen med den dopingtatte skøyteløperen da hun trente med landslaget.

Foto: NRK

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball kvinner
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Norge - Slovakia
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Norge - Slovakia
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM