NRK Meny
Normal

Mowinckel med nytt OL-sølv: – Hadde ikke trodd det i mine villeste fantasier

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Eventyret i Pyeongchang fortsetter for Ragnhild Mowinckel. 25-åringen klinket til med sølv i utforen. Men etterpå kunne ikke Molde-jenta fatte at hun hadde kjørt ned til nok en OL-medalje.

Ragnhild Mowinckel

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er helt sykt. Jeg har stått her og tuta og grini nå. Dette er skikkelig stort, sier en gråtkvalt Mowinckel til NRK.

– Jeg hadde ikke trodd dette i mine villeste fantasier, sier hun videre.

25-åringen er den første norske kvinnelige alpinisten som tar en OL-medalje i utfor.

Lindsey Vonn fra USA hadde allerede gratulert Sofia Goggia fra Italia med gullet. Vonn og Goggia hadde klemt hverandre i målrområdet. De hadde smilt og kost seg.

Men det var før den norske sølvvinneren fra storslalåmrennet satte utfor med startnummer 19. For Molde-jenta ble sett på som en «outsider».

Sjokket i mål

Hun ledet lenge på toppen, men tapte tid til Goggia fra Italia i mellompartiet. På slutten av løpet kjørte Mowinckel igjen for gullet.

De siste sekundene ble et nervedrama, og den norske kvinnen var bare ni hundredeler bak gullvinner Goggia i mål.

Mowinckel kunne ikke tro det. Ristet på hodet, mens hun tok hendene rundt hjelmen. Men løftet til slutt armene i full jubel.

Pyeongchang 2018 Winter Olympics

UVIRKELIG: Ragnhild Mowinckel kjørte ned til OL-sølv på utforen i Pyeongchang.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Lindsey Vonn fra USA kapret bronsen, 47 hundredeler bak Goggia.

– Jeg klarer ikke å ta dette innover meg. Gi meg litt tid, sa Mowinckel til TV Norge.

– Jeg bestemte meg for å beholde farten hele veien. Jeg gjør noen småfeil, men det får bare briste og bære, men jeg blei så sjokkert når jeg så resultattavla, sier hun videre til NRK.

– Jeg er sjokkert fordi alle andre også kjører bra her nede. Men når jeg så de første som kjørte i rennet tenkte jeg at dette kan jeg også klare, sier Mowinckel.

– Ingenting å tape

TV Norge-ekspert Kjetil André Aamodt mente Mowinckel like gjerne kunne vunnet.

– Det er så fortjent. Du kjører best av alle. Du kjører feilfritt hele veien. De ni hundredelene kan gå begge veier, men du kommer litt sent inn mot målhoppet. Det er noe å jobbe videre med mot Beijing om fire år, sier Aamodt til Mowinckel i målområdet.

Mowinckel har opplevd et eventyrlig mesterskap i Sør-Korea. Sølvet i OL-utforen er hennes andre medalje i mesterskapet.

– Å få det til på denne dagen er bare helt vilt. Det er det som er kult med OL. Det er ingenting annet som gjelder enn å få ut sitt beste. Du må samle all energi på den ene omgangen. Du har ingenting å tape, og det er utrolig deilig. Jeg har ikke hatt noe press, og derfor har jeg lykkes, forklarer Mowinckel.

I tilllegg takker hun Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud for gode råd før utforen.

– De to gutta er fantastiske. De gav meg noen gode tips før løpet, og det fungerte i dag, smiler Mowinckel.

ALPINE-SKIING-OLY-2018-PYEONGCHANG-PODIUM

PALLEN: Sofia Goggia fra Italia tok gullet foran Ragnhild Mowinckel og amerikanske Lindsey Vonn.

Foto: MARTIN BERNETTI / AFP

Tidenes resultat

Med sine to OL-medaljer er Mowinckel tidenes norske kvinnelige OL-alpinist. Det er hele 82 år siden forrige OL-medalje for alpinkvinnene – da Laila Schou Nilsen tok bronse i kombinasjonen i 1936 (Garmisch-Partenkirchen).

– Det er bare en uvirkelig følelse. Jeg hadde allerede klart en medalje etter storslalåmen. Men at jeg nå står her med to medaljer er vanskelig å fatte, sier Mowinckel.

– En sølvmedalje for Ragnhild i utfor er et løp for historiebøkene, mener Kjetil André Aamodt.

Dette var Norges 30. medalje i dette OL.

– Jeg har hatt mange store dager her nede. Men et utforsølv til Ragnhild er sterkt. Hun har aldri vært på pallen i utfor før, og kjører bunnsolid, skryter sportssjef Claus Ryste.

Ragnhild

UTEN PRESS: Ragnhild Mowinckel ga gass fra start og hadde grønne tider store deler av løypa. I mål var hun bare ni hundredeler bak gullet.

Foto: Javier Soriano / AFP

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal