Hopp til innhold

Denne porten felte én etter én: – Latterlig at det går an

SCHLADMING/OSLO (NRK.no): Ragnhild Mowinckel (20) ristet oppgitt på hodet etter at hun - i likhet med tre andre utøvere - ødela sin VM-super-G med en klønete portfeil.

I alpin VM I Schladming, kjørte fire av de kvinnelige alpinistene ut av løypa på samme sted under Super-G rennet. De som kjørte ut var Tina Weirather, Anna Fenningen, norske Ragnhild Mowinckel og Veronique Hronek.

Ragnhild Mowinckel og tre av hennes konkurrenter bommet alle på den samme porten i tirsdagens super-G. – Det er sjelden man ser så mange utøvere gjøre den samme feilen, sa Kjetil André Aamodt.

– Så gjør Ragnhild det samme! Nei!, ropte NRKs alpinkommentatorer Andreas Toft og Marius Arnesen da mesterskapsdebutant Ragnhild Mowinckel (20) kjørte ut like før målgang under tirsdagens super-G i østerrikske Schladming.

Ungjenta, som frustrert og oppgitt slo seg på hjelmen idet VM-løpet var over, la ikke skjul på skuffelsen da hun møtte NRK etter konkurransen.

– Det er utrolig kjpt. Det er kjipt når du er der oppe i bakken og skjønner at «der kjørte jeg på feil side av porten», sa Mowinckel med et tappert smil om munnen.

Hun kunne i det minste trøste seg med at hun ikke var alene om den klønete feilen.

Tre andre alpinister feilet nemlig i den samme porten.

– Det er sjelden man ser så mange utøvere gjøre den samme feilen, sa en overrasket Kjetil André Aamodt under NRKs sending.

  • Se hvordan Mowinckel og de tre andre kjører ut på samme sted i videoen øverst!

– Ser enkelt ut på TV

Det hele begynte med at startnummer tolv, Tina Weirather fra Lichtenstein, krysset den blå kjørelinjen og havnet på utsiden av porten. Deretter gjorde hjemmefavoritten Anna Fenninger den samme feilen da hun satte utfor ni startnumre senere.

– Fenninger går seg vill! Det er utrolig at det skjer med to utøvere. Dette er altså hjemmefavoritten, sa Toft og Arnesen, som knapt kunne tro sine egne øyne.

Men tabbekjøringen var langt fra over. Først var amerikaneren Julia Mancuso, som til slutt endte på tredjeplass, kun centimetre fra å feile i samme port. Deretter var uhellet ute for norske Mowinckel.

– Jeg tror ikke er det er noe vits i å si på TV det første jeg tenkte etter at jeg kjørte ut. Det var mye banning og sure miner. Det er bare latterlig at det gikk an, sa Mowinckel.

I Super-G rennet i alpin VM i Schadming, vant Tina Maze. Julia Mancuso hadde flere problemer i rennet, men ble allikevel nummer tre.

Amerikanske Julia Mancuso klarte akkurat porten. Deretter kjørte hun inn til bronsemedalje.

Franske Tessa Worley på startnummeret bak Mowinckel unngikk så vidt den samme tabben, før det hele endte med at tyske Veronique Hronek gjorde som Weirather, Fenninger og Mowinckel - fikk ødelagt sitt VM-løp med en klønete feilberegning.

– Det ser veldig enkelt ut på TV å kjøre den porten riktig. Men det er det tydeligvis ikke, sa ekspertkommentator Arnesen.

Dårlig sikt

Super-G-rennet i østerrikske Schladming ble utsatt i tre timer på grunn av svært krevende forhold. Mye tåke gjorde det vanskelig for utøverne å få god sikt, og det kan forklare hvorfor flere av alpinistene fikk problemer.

– Det er tydelig at de ikke ser porten der de kommer kjørende. Da er det vanskelig å endre retningen i 100 km/t, forklarte Aamodt på NRK.

Han synes allikevel at det er bemerkelsesverdig at utøverne ikke er bedre forberedt i et VM.

– Det er svakt at de ikke har sett godt nok over løypa når det er VM. Det er nok flere som har blitt ukonsentrerte etter flere timers venting, sa den tidligere alpinkongen.

Den amerikanske gullfavoritten Lindsey Vonn (startnummer 19) falt dessuten stygt tidligere i løpet, noe som kan ha satt en støkk i de som satte utfor etter henne.

– Jeg følte at jeg hadde kontroll på løypa. Men man skal være sterk i hodet for å være topp fokusert etter mye venting og Vonns fall, sa Mowinckel.

Hun gleder seg til å slå tilbake senere i mesterskapet.

– Nå har jeg hatt min nedtur. Da får jeg håpe det neste blir en opptur, smilte mesterskapsdebutanten.

Intervju med Ragnhild Mowinckel etter at hun kjørte ut av løypa i Super-G, i Schladming.

Ragnhild Mowinckel: – Det er kjipt når du er der oppe i bakken og skjønner at «der kjørte jeg på feil side av porten».

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal