NRK Meny
Normal

Denne porten felte én etter én: – Latterlig at det går an

SCHLADMING/OSLO (NRK.no): Ragnhild Mowinckel (20) ristet oppgitt på hodet etter at hun - i likhet med tre andre utøvere - ødela sin VM-super-G med en klønete portfeil.

I alpin VM I Schladming, kjørte fire av de kvinnelige alpinistene ut av løypa på samme sted under Super-G rennet. De som kjørte ut var Tina Weirather, Anna Fenningen, norske Ragnhild Mowinckel og Veronique Hronek.

Ragnhild Mowinckel og tre av hennes konkurrenter bommet alle på den samme porten i tirsdagens super-G. – Det er sjelden man ser så mange utøvere gjøre den samme feilen, sa Kjetil André Aamodt.

– Så gjør Ragnhild det samme! Nei!, ropte NRKs alpinkommentatorer Andreas Toft og Marius Arnesen da mesterskapsdebutant Ragnhild Mowinckel (20) kjørte ut like før målgang under tirsdagens super-G i østerrikske Schladming.

Ungjenta, som frustrert og oppgitt slo seg på hjelmen idet VM-løpet var over, la ikke skjul på skuffelsen da hun møtte NRK etter konkurransen.

– Det er utrolig kjpt. Det er kjipt når du er der oppe i bakken og skjønner at «der kjørte jeg på feil side av porten», sa Mowinckel med et tappert smil om munnen.

Hun kunne i det minste trøste seg med at hun ikke var alene om den klønete feilen.

Tre andre alpinister feilet nemlig i den samme porten.

– Det er sjelden man ser så mange utøvere gjøre den samme feilen, sa en overrasket Kjetil André Aamodt under NRKs sending.

 • Se hvordan Mowinckel og de tre andre kjører ut på samme sted i videoen øverst!

– Ser enkelt ut på TV

Det hele begynte med at startnummer tolv, Tina Weirather fra Lichtenstein, krysset den blå kjørelinjen og havnet på utsiden av porten. Deretter gjorde hjemmefavoritten Anna Fenninger den samme feilen da hun satte utfor ni startnumre senere.

– Fenninger går seg vill! Det er utrolig at det skjer med to utøvere. Dette er altså hjemmefavoritten, sa Toft og Arnesen, som knapt kunne tro sine egne øyne.

Men tabbekjøringen var langt fra over. Først var amerikaneren Julia Mancuso, som til slutt endte på tredjeplass, kun centimetre fra å feile i samme port. Deretter var uhellet ute for norske Mowinckel.

– Jeg tror ikke er det er noe vits i å si på TV det første jeg tenkte etter at jeg kjørte ut. Det var mye banning og sure miner. Det er bare latterlig at det gikk an, sa Mowinckel.

I Super-G rennet i alpin VM i Schadming, vant Tina Maze. Julia Mancuso hadde flere problemer i rennet, men ble allikevel nummer tre.

Amerikanske Julia Mancuso klarte akkurat porten. Deretter kjørte hun inn til bronsemedalje.

Franske Tessa Worley på startnummeret bak Mowinckel unngikk så vidt den samme tabben, før det hele endte med at tyske Veronique Hronek gjorde som Weirather, Fenninger og Mowinckel - fikk ødelagt sitt VM-løp med en klønete feilberegning.

– Det ser veldig enkelt ut på TV å kjøre den porten riktig. Men det er det tydeligvis ikke, sa ekspertkommentator Arnesen.

Dårlig sikt

Super-G-rennet i østerrikske Schladming ble utsatt i tre timer på grunn av svært krevende forhold. Mye tåke gjorde det vanskelig for utøverne å få god sikt, og det kan forklare hvorfor flere av alpinistene fikk problemer.

– Det er tydelig at de ikke ser porten der de kommer kjørende. Da er det vanskelig å endre retningen i 100 km/t, forklarte Aamodt på NRK.

Han synes allikevel at det er bemerkelsesverdig at utøverne ikke er bedre forberedt i et VM.

– Det er svakt at de ikke har sett godt nok over løypa når det er VM. Det er nok flere som har blitt ukonsentrerte etter flere timers venting, sa den tidligere alpinkongen.

Den amerikanske gullfavoritten Lindsey Vonn (startnummer 19) falt dessuten stygt tidligere i løpet, noe som kan ha satt en støkk i de som satte utfor etter henne.

– Jeg følte at jeg hadde kontroll på løypa. Men man skal være sterk i hodet for å være topp fokusert etter mye venting og Vonns fall, sa Mowinckel.

Hun gleder seg til å slå tilbake senere i mesterskapet.

– Nå har jeg hatt min nedtur. Da får jeg håpe det neste blir en opptur, smilte mesterskapsdebutanten.

Intervju med Ragnhild Mowinckel etter at hun kjørte ut av løypa i Super-G, i Schladming.

Ragnhild Mowinckel: – Det er kjipt når du er der oppe i bakken og skjønner at «der kjørte jeg på feil side av porten».

Siste nytt

 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Norsk duo hjalp AZ til seier

  Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte samtlige minutter da AZ Alkmaar snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Sparta Rotterdam i nederlandske æresdivisjon. Den tidligere Rosenborg-duoen fikk som vanlig tillit fra start, men ingen av dem scoret, melder NTB.

  Jonas Svensson er klar for AZ Alkmaar
  Foto: @AZAlkmaar på Twitter

Sendeplan

Kl. Program Kanal