NRK Meny
Normal

– Med mindre du har en brukket fot så må du bare stille

Ragnhild Mowinckel stilte med gipset hånd i slalåmdelen av superkombinasjonen i alpint-VM, og kjørte seg opp 11 plasser.

Ragnhild Mowinckel kjørte inn til 2:45:76 under dagens slalåmrenn i Schladming.

Strålende løp av Mowinckel

– Det var greit, det var ikke det beste. Med en arm som så vidt funker, synes jeg det var greit, sier Mowinckel til NRK og viser frem gipsen på venstrehånden sin.

Hun pådro seg en seneskade i fingeren under et europacuprenn i Bulgaria rundt ei uke før VM. En påfølgende operasjon var vellykket, men hun sliter fremdeles med små problem under VM.

På forhånd var det ikke sikkert at Mowinckel i det hele tatt kunne stille til start i slalåmen.

Men stilte gjorde hun, og med tiden 52, 59 i slalåmen kjørte Molde-jenta seg opp fra 28. plass etter utforen til nummer 17 sammenlagt.

Tyske Maria Hoefl-Riesch vant VM-gull i superkombinasjonen. Tina Maze fra Slovenia tok sølv, mens Nicole Hosp ble nummer tre.

Artikkelen fortsetter under

Maria Hoefl-Riesch vant VM-gull i superkombinasjonen

Maria Hoefl-Riesch vant VM-gull i superkombinasjonen

– Imponerende av Ragnhild

Det var under trening torsdag at det ble klart at det ikke er mulig for Mowinckel å kjøre slalåm med den skinna hun har på tommelen i fartsrennene.

– Jeg vet derfor ikke hva jeg kommer til å gjøre. Det blir vel til at jeg prøver å gipse fingeren og tape fast staven til gipsen. Går ikke det, ja, da kommer jeg nok til å bryte rennet før slalåmdelen, sa Ragnhild Mowinckel til NTB i Schladming torsdag.

Men heldigvis viste gipsen seg å holde svært bra.

– Det var imponerende av Ragnhild, med ødelagt tommel. Hun er kanskje litt hemmet av det fordi hun ikke får satt staven ordentlig, men på en annen side så er jo det moderne nå at man kjører uten stavesett. Man bare holder stavene rolig foran seg når man bokser. En veldig god slalåmomgang av Ragnhild, sa NRKs alpintekspert Kjetil André Aamodt etter løpet til den norske jenta.

Mowinckel ble etter hvert aldri i tvil om at hun skulle fullføre også slalåmomgangen – selv med skaden i hånden.

– Med mindre du har en brukket fot så må du bare stille, herregud, sier hun til NRK og ler etter sitt slalåmrenn.

Sejersted kjørte ut

Lotte Smiseth Sejersted var den norske representanten som stilte med det beste utgangspunktet i superkombinasjonen før slalåmrennet.

For en offensiv Sejersted kjørte et godt utforrenn i VM-løypa i Østerrike fredag og endte på en 11. plass.

– Jeg trente litt slalåm i morges, og det gikk overraskende bra, sa hun om mulighetene sine før slalåmen.

Men Sejerstad ble for offensiv i slalåmen og kjørte ut etter en hekt halvveis i løpet sitt.

Lotte Smiseth Sejersted kjørte ut i dagens slalåmrenn i Schladming.

Lotte Smiseth Sejersted kjørte ut

Siste nytt

 • Stake Leangen på andreplass

  Vegard Stake Laengen ble nummer to på fredagens etappe i sykkelrittet Volta a Catalunya. Han måtte se seieren gå til bruddkollega Jarlinson Pantano. Den norske UAE-rytteren var i brudd store deler av dagen. Med rundt 500 meter igjen stakk Pantano og fikk forspranget han trengte på Laengen, som trillet i mål like bak. Verdenstourrittet avsluttes søndag.

  Laengen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Stoch leder

  Kamil Stoch leder etter første omgang i skiflyvningen i Planica. Robert Johansson hoppet 245 meter og ligger på andreplass, 4,9 poeng bak. Johann André Forfang ligger på tredjeplass. Andre omgang starter ca klokken 1610.

  Robert Johansson
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Solberg til Siofolk

  Silje Solberg ble i dag offisielt presentert som Siofolk-spiller. Den ungarske klubben har også bekreftet at de har ansatt Tor Oddvar Moen som trener. Klubben fortsetter å forsterke for å ta opp kampen mot Gyør i den ungarske ligaen.

  solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Privatlandskamp fotball menn: Norge - Australia
VM kunstløp: Friløp kvinner