Sejersted overbeviste i utfor: – Bra utgangspunkt før slalåmdelen

Lotte Smiseth Sejersted stiller med et kjempegodt utgangspunkt i superkombinasjonen før slalåmrennet senere i dag.

Godt utforrenn av Lotte Smiseth Sejersted. Hun er inne på en nåværende fjerde plass.

VIDEO: Godt utforrenn i superkombinasjonen av Lotte Smiseth Sejersted.

– Jeg syntes det var bra. Noen partier var veldig bra, og i noen partier bommet jeg litt, men det er et bra utgangspunkt før slalåmdelen.

– Jeg ble også litt sliten på slutten, forteller hun til NRK.

Kanonavslutning av Maze

For en offensiv Sejersted kjørte et godt utforrenn i VM-løypa i Østerrike fredag og endte på en 11. plass før slalåmrennet senere i dag.

Hun er 1.55 bak Tina Maze og Anna Fenninger, som leder rennet. De ligger 5/100 sekund foran Elisabeth Görgl fra Østerrike.

– Jeg trente litt slalåm i morges, og det gikk overraskende bra, sier hun om mulighetene sine.

Storfavoritt Tina Maze leverte nok en gang et kanonrenn i alpin-VM (se video nederst i artikkel). Hun ble først liggende etter Anna Fenninger, som ledet rennet før sloveneren kjørte.

Lover kamp om gullet

Men Maze, som har har hatt en fantastisk sesong, tok innpå Fenninger for hver passering og passerte mållinjen på nøyaktig samme tid som østerrikeren: 1.49.67.

Fenninger, som vant gull i superkombinasjonen i VM i Garmisch-Partenkirchen i 2011, lover imidlertid kamp om gullet.

– Det er jevnt i toppen. Men jeg vil gjøre alt for å forsvare gullet i superkombinasjonen, sier Fenninger til NRK.

– Jeg hadde det virkelig moro da jeg kjørte. Løypa var veldig god, forteller hun til nyhetsbyrået AFP.

Lara Gut og Maria Hofl-Riesch er på delt fjerdeplass. De ligger kun 0,20 sekunder etter Maze og Fenninger. Sofia Goggia på sjetteplass er 0,40 sekunder bak.

Ragnhild Mowinckel ble nummer 28 i utforen.

– Utforomgangen min i dag var bedre enn det jeg har fått til før her, men det ble noen store feil som gjorde at jeg tapte tid, sa Mowinckel til NTB etter rennet.

Hun har slitt med en fingerskade, men stiller likevel i slalåmdelen etter litt spekulasjon.

Alpinist og verdenscupleder Tina Maze (29) fra Slovenia er blitt popstjerne i hjemlandet. Idag gikk hun rett i ledelsen under dagens superkombinasjon for kvinner.

VIDEO: Tina Maze inn til delt ledelse.

Siste nytt

 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Mesterligahåpet lever for Liverpool

  Med 2-0 seier over Southampton, sikret Liverpool særs viktige poeng. Sadio Mané scoret etter en drøy halvtime for vertene. Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål, før Thiago Alcantara la på til 2-0 på overtid.

  At både Leicester og Tottenham avga poeng denne runden er også gode nyheter for Liverpool, som nå ligger på sjetteplass med 57 poeng. De rødkledde har også én kamp mindre spilt enn Spurs. Likevel er det fremdeles seks poeng opp til Leicester på mesterligaplass.

  Liverpool har nå fire kamper igjen. Borte mot Manchester United, West Bromwich og Burnley, før de avslutter Premier League-sesongen hjemme mot Crystal Palace.

  Thiago og Sadio Mané under kampen mot Southampton 08.05.21.
  Foto: Phil Noble / AFP
 • Nok et semifinaletap for Ruud

  Italienske Matteo Berrettini ble hakket for sterk for Norges tennisstjerne og vant med sifrene 6-4, 6-4. I sin tredje strake semifinale på ATP-1000-nivå, ble det også det tredje tapet. Det betyr at det er Berrettini som møter Alexander Zverev i finalen i Madrid.

  – Det er som det er. Vi må akseptere tap, det er ikke noe å gjøre med det. Jeg synes at Berrettini servet fantastisk bra i dag, sa pappa og trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

  Ruud må derfor vente videre på sin første Masters-finale. Tidligere har han kommet til kort i semifinaler mot verdensstjernene Novak Djokovic (Roma, 2020) og Andrej Rublev (Monte Carlo, 2021).

  Ruud servet noe svakere enn han har gjort tidligere i turneringen. I tillegg fikk han flere bruddballer mot seg. Før semifinalen hadde han kun fått én bruddball mot seg i hele turneringen. Men tross tap i semifinalen, har det vært en sterk turnering av Ruud.

  – Vi kan ikke være skuffet, det har vært mye bra tennis. Jeg tror Berrettini spiller opp mot sitt aller beste i dag, sier pappa Ruud til Eurosport.

  Spain Tennis. Casper Ruud.
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal