Mowinckel skadet korsbåndet i stygt fall

Ragnhild Mowinckel skadet fremre korsbånd i høyre kne da hun falt stygt på utfortrening. Hun har også pådratt seg en meniskskade.

Ragnhild Mowinckel faller under trening i Andorra.

Ragnhild Mowinckel faller under trening i Andorra.

– Det er fremre korsbånd i høyre kne som har røket. Så mye mer enn det vet vi ikke. Hun skal tilbake til Norge og evalueres ytterligere der, men vi vet i hvert fall at sesongen hennes er over, sier landslagstrener Tim Gfeller til NRK.

– Det er første gang Ragnhild har pådratt seg en slik skade, så jeg tror hun visste at det var noe som ikke stemte. Hun hadde ikke store smerter, men hun visste at noe var galt. Det er alltid skummelt å kjenne på den følelsen, sier Gfeller.

Det var på tirsdagens utfortrening i Andorra at det gikk galt for alpinisten fra Molde. Hun kom bakpå i et hopp, og landet tungt.

Det så ut til at høyre kneet fikk en liten vridning rett etter landing, og hun ble liggende ved nettet.

Er ved godt mot

– Dette er selvfølgelig ingen ønskelig situasjon å komme i, men jeg har vært utrolig heldig så langt i karrieren med tanke på skader. Jeg vet jeg er i gode hender og ser frem til å komme tilbake enda sterkere, sier Mowinckel i en pressemelding fra skiforbundet.

Mowinckel ble transportert til det lokale sykehuset, hvor det ble foretatt en MR-undersøkelse. Denne viste altså at korsbåndet i høyre kne røk i fallet.

Tross den tunge beskjeden skal Mowinckel være ved godt mot.

– Hun er Ragnhild. Hun er alltid positiv. Hun er ved godt mot og er klar til å takle dette, sier Gfeller.

Tok VM-bronse

Dermed får sesongen et trist punktum for Mowinckel, som tok bronse på superkombinasjonen i VM i februar. Da hadde det gått 18 år siden sist Norge stakk av med en VM-medalje i alpint for kvinner.

I fjor overrasket hun stort ved å ta OL-sølv i både utfor og storslalåm.

Stephanie Venier fra Østerrike var for øvrig raskest på tirsdagens trening.

Siste nytt

 • Zucca tilbake med målgivende

  Etter å ha vært ute i fire kamper med en skade, var Mats Zuccarello tilbake på isen da Minnesota Wilds slo Edmonton Oilers 3-0 i NHL. Nordmannen stod for den målgivende pasningen på det første målet, i det som var Wilds tredje seier på ni kamper.

  DCQcY77atFU
  Foto: Brace Hemmelgarn / Reuters
 • Mbappé i storform for PSG

  Tre mål fra Kylian Mbappé og en Mauro Icardi-dobbel sørget for 5-0 seier for PSG borte mot Club Brugge i mesterligaen tirsdag. Med ni poeng og 9-0 i målforskjell på tre kamper er Paris Saint-Germain på strak vei mot sluttspillet.

  Mbappe
  Foto: Kenzo Tribouillard / AFP
 • Dybala reddet Juventus

  Lokomotiv Moskva sjokkerte Juventus i Torino i mesterligaen tirsdag. Aleksey Miranchuk sendte russerne i ledelsen etter 30 minutter. Det så lenge ut til å holde, men så scoret Paulo Dybala to mål på tre minutter og sikret 2-1 for italienerne.

  Italy Soccer Champions League
  Foto: Andrea Di Marco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal