Mowinckel skadet korsbåndet i stygt fall

Ragnhild Mowinckel skadet fremre korsbånd i høyre kne da hun falt stygt på utfortrening. Hun har også pådratt seg en meniskskade.

Ragnhild Mowinckel faller under trening i Andorra.

Ragnhild Mowinckel faller under trening i Andorra.

– Det er fremre korsbånd i høyre kne som har røket. Så mye mer enn det vet vi ikke. Hun skal tilbake til Norge og evalueres ytterligere der, men vi vet i hvert fall at sesongen hennes er over, sier landslagstrener Tim Gfeller til NRK.

– Det er første gang Ragnhild har pådratt seg en slik skade, så jeg tror hun visste at det var noe som ikke stemte. Hun hadde ikke store smerter, men hun visste at noe var galt. Det er alltid skummelt å kjenne på den følelsen, sier Gfeller.

Det var på tirsdagens utfortrening i Andorra at det gikk galt for alpinisten fra Molde. Hun kom bakpå i et hopp, og landet tungt.

Det så ut til at høyre kneet fikk en liten vridning rett etter landing, og hun ble liggende ved nettet.

Er ved godt mot

– Dette er selvfølgelig ingen ønskelig situasjon å komme i, men jeg har vært utrolig heldig så langt i karrieren med tanke på skader. Jeg vet jeg er i gode hender og ser frem til å komme tilbake enda sterkere, sier Mowinckel i en pressemelding fra skiforbundet.

Mowinckel ble transportert til det lokale sykehuset, hvor det ble foretatt en MR-undersøkelse. Denne viste altså at korsbåndet i høyre kne røk i fallet.

Tross den tunge beskjeden skal Mowinckel være ved godt mot.

– Hun er Ragnhild. Hun er alltid positiv. Hun er ved godt mot og er klar til å takle dette, sier Gfeller.

Tok VM-bronse

Dermed får sesongen et trist punktum for Mowinckel, som tok bronse på superkombinasjonen i VM i februar. Da hadde det gått 18 år siden sist Norge stakk av med en VM-medalje i alpint for kvinner.

I fjor overrasket hun stort ved å ta OL-sølv i både utfor og storslalåm.

Stephanie Venier fra Østerrike var for øvrig raskest på tirsdagens trening.

Siste nytt

 • Islandsk motstand for Halden

  Haldens handballherrar skal ut mot islandske Valur i kvartfinalen i Challenge Cup.

  Halden slo ut russiske Neva i ein høgdramatisk bortekamp då kvartfinalebilletten vart sikra søndag.

  Mannskapet til Jan Thomas Lauritzen skal ha heimekamp først. Han blir spelt anten 21. eller 22. mars. Returkampen går helga etter.

  Vinnaren skal møte vinnaren av greske AEK Aten og Potaisa Turda frå Romania i semifinalen. Den første av det oppgjeret blir spelt 25. eller 26. april. Også der får Halden heimekamp først dersom det blir avansement.

  Halden håndball
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Son ute med brudd i armen

  Tottenhams Heung-min Son er operert for et brudd i armen og må belage seg på flere uker på sidelinjen, skriver Tottenham på sine hjemmesider. Angrepsspilleren pådro seg armbruddet i helgens ligakamp mot Aston Villa, som sørkoreaneren avgjorde på overtid.

  Heung-min Son under kampen mellom Tottenham og Aston Villa
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • Tøft program for Ødegaard

  Real Sociedad og Martin Ødegaard skal spele fem kampar frå 4. til 22. mars. Det er klart etter at den utsette kampen mot Eibar er terminfesta til 10. mars. Dermed blir det fire ligakampar og semifinale i cupen i løpet av 19 dagar.

  23. mars skal landslaget samlast før EM-kvalifiseringskampen mot Serbia 26. mars. Siger der gir ny kvalik-kamp 31. mars.

  Martin Ødegaard tilbake i Madrid
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal