Hopp til innhold

Disse to tjener samlet 250 millioner kroner i året – i kveld møtes de

For tiende gang de siste elleve årene er Jose Mourinho den best betalte treneren i fotballsirkuset. Hans motstander i Mesterligaen i kveld, Roberto Mancini, ligger bare to plasser bak ham på listen.

Jose Mourinho og Roberto Mancini

Roberto Mancini når ikke helt opp til Jose Mournho hva lønn angår. Portugiseren topper listen over best betalte fotballtrenere. Tirsdag møtes de to til duell i Mesterligaens åttendelsfinale.

Foto: FELIX ORDONEZ / Reuters

Jose Mourinho

Jose Mourinho kan le hele veien til banken. Han er, ifølge France Football, den best betalte treneren i fotballen.

Foto: Sang Tan / Ap

– Jeg er ikke her av finansielle grunner, da kunne jeg fått mye mer penger andre steder, sa Jose Mourinho om jobben i Chelsea for fire måneder siden.

Men portugiseren lider ingen nød i sin nye klubb og er fortsatt den best betalte treneren i fotballen. Det velrennomerte fotballmagasinet France Football publiserte tirsdag sin liste over best betalte spillere og trenere i fotballen. Den topper Mourinho med over 140 millioner i årsslønn.

Han ligger allikevel et lite stykke bak de best betalte spillerne, der Lionel Messi topper med sine nærmere 340 millioner kroner.

Følg kampen mellom Chelsea og Galatasaray spark for spark her.

To av topp tre møtes i Mesterligaduell

Mourinho, med sine 140 millioner kroner troner over 16 millioner kroner foran andremann på lista – Bayern Münchens Pep Guardiola. På tredjeplass er italienske Roberto Mancini som nå tjener snaue 125 millioner kroner i tyrkiske Galatasaray.

Samme dag som listen kommer ut møtes Mourinho og Mancini til duell på Stamford Bridge, der en av de to tar med seg laget sitt til kvartfinalen i Mesterligaen.

Det første oppgjøret gikk i Istanbul, der det endte 1-1. Aurélien Chedjou og Fernando Torres scoret målene i en jevnspilt kamp.

Galatasaray har aldri tidligere vunnet på engelsk jord, men er avhengige av et mål på Stamford Bridge for å ha muligheten til avansement til kvartfinalen.

Fem Chelsea-managere på listen

Hele fem av de ti best betalte trenerne har tilknytning til Chelsea. De fem siste managerne har vært, i tillegg til nåværende manager Mourinho, Rafael Benitez, Roberto Di Matteo, André Villas Boas og Carlo Ancelotti.

På topp ti-listen over de best betalte trenerne er fem av trenerne italienere. Den best betalte landslagstreneren er italienske Fabio Capello som trener det russiske landslaget.

Hele topp ti-listen:

1 - Jose Mourinho, Chelsea, 140 millioner kroner
2 - Pep Guardiola, Bayern München, 124 millioner kroner
3 - Roberto Mancini, Galatasaray, 116 millioner kroner
4 - Carlo Ancelotti, Real Madrid, 111 millioner kroner
5 - Fabio Capello, Russland, 99 millioner kroner
6 - Marcello Lippi, Guangzhou Evergrande, 95 millioner kroner
7 - Arsene Wenger, Arsenal, 79 millioner kroner
8 - Roberto Di Matteo, klubbløs, 68 millioner kroner
9 - André Villas Boas, Zenit St. Petersburg, 57 millioner kroner
10 - Rafael Benitez, Napoli, 56 millioner kroner

Sportsnyheter

City

Spinnvilt drama da City sikret ligatittelen med utrolig snuoperasjon

For en Premier League-avslutning. Liverpool var lenge kun én scoring unna å stjele tittelen på oppløpet, men så leverte Manchester City en snuoperasjon for historiebøkene.

Siste nytt

 • Leeds berget plassen – Burnley snublet

  Leeds vant sin første kamp på halvannen måned og holdt seg i Premier League. Burnley tapte hjemme mot Newcastle og må ta turen ned en divisjon.

  Med lik poengsum som Burnley, men for dårlig målforskjell, var utgangspunktet for Leeds enkelt før kampen: Ta flere poeng enn Burnley. Og oppskriften ble fulgt.

  Etter snaut 20 minutter spilt scoret Newcastle mot Burnley, og fulgte opp med scoring nummer to etter hvilen.

  Lenge så det ut til at Leeds måtte dele poengene med Brentford, men så viste Jack Harrison seg fram i det fjerde tilleggsminuttet. Han fyrte fra distanse, og traff nettet. Kampen endte 2-1.

  Burnley rykker ned sammen med Norwich og Watford.

  Premier League - Brentford v Leeds United
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Ødegaard scoret – men det var ikke nok

  Det blir ikke Champions League-spill på Martin Ødegaard og Arsenal neste år. Storseier over Everton hjalp lite ettersom Tottenham knuste Norwich 5-0.

  Ødegaard og Arsenal var på full fart mot Champions League før det ble to tap på rad mot byrival Tottenham og Newcastle. De tapene gjorde at det var fordel Tottenham før siste serierunde.

  Arsenal måtte vinne, mens Tottenham måtte feile. Da det sto 2-0 til Tottenham etter en halvtime var mye av spenningen borte. Det hjalp lite at Arsenal kjørte over Everton og Ødegaard scoret et flott mål.

  Spurs er tilbake i Champions League for første gang siden 2019. Da var klubben i det gjeve selskap fire år på rad. Siden er det blitt 6.- og 7.-plass. Nå har Antonio Conte fått skuta tilbake på rett kjøl.

  For Ødegaard og Arsenal blir det europaligaen, der klubben går inn i gruppespillet. Det gjør også Manchester United. West Ham må ta til takke med conferenceligaen og gå inn i kvalifiseringen i sommer.

  SFL6gg6rooQ
  Foto: Alastair J. Grant / AP
 • VM i ishockey: Plassen er berget

  Norge er klar for neste års elite-VM ishockey etter at Storbritannia tapte 3-4 for Latvia i gruppespillet søndag.

  Dermed kan ikke britene ta igjen Norges fem poeng. Petter Thoresens gutter møter Sverige senere søndag kveld, men plassen er allerede berget.

  Storbritannia ledet 2-0 før Latvia svarte i midtperioden, og laget var oppe i 3-1-ledelse. Etter to perioder ledet britene 3-2.

  I den siste perioden utnyttet Latvia to overtallsspill til å utlignet og score det som skulle bli seiersmålet med 6.49 minutter igjen av kampen. Andris Dzerins ble matchvinner.

  Norge har ved siden av Sverige også igjen USA i sin siste kamp. Storbritannia har igjen Østerrike.

  Petter Thoresen gir seg som landslagstrener etter VM og overlater jobben til svenske Tobias Johansson.

  2021 IIHF Ice Hockey World Championship, Day 3, Norway - Italy. Erlend Lesund
  Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste