Scholes om Mourinho: – Han skjemmer ut klubben

Manchester United greide ikke å avgjøre på eget gress mot Valencia i mesterligaoppgjøret tirsdag. Etter kampen gikk tidligere United-profil Paul Scholes knallhardt ut mot Mourinho.

 Jose Mourinho

MOTGANG: José Mourinho og Manchester United endte uten seier mot Valencia.

Foto: Lee Smith / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er overrasket over at han overlevde lørdagen (tap for West Ham). Munnen hans er ute av kontroll, og han skjemmer ut klubben, sier Scholes, som er ekspert for BT.

Det er nå blitt fire kamper uten seier for Manchester United, og presset øker på manager José Mourinho, som ble pepet ut av hjemmepublikum etter kampen.

– Jeg er skuffet fordi jeg mener prestasjonen var god nok til å vinne. Vi hadde ikke mange sjanser, men noen. Jeg visste at det ikke kom til å bli pent, men vi gjorde nok til å kunne vinne, sa Mourinho i et intervju sendt på TV 2 Sport1 etter kampen.

Etter 0-0 mot Valencia tirsdag var det imidlertid flere blant publikum som ga uttrykk for sin misnøye med United-manageren etter nok en kamp uten seier.

Heller ikke lokalavisen Manchester Evening News var fornøyd og gir både Alexis Sánchez, Antonio Sanchez og Romelu Lukaku karakteren tre (av 10) på spillerbørsen.

– Etter et par dårlige resultater er det normalt at selvtilliten daler, forklarte Mourinho om innsatsen til laget.

Paul Scholes

KNALLHARD KRITIKER: Paul Scholes.

Foto: Anthony Wallace / AFP

Usikker fremtid

Det var likevel en tilsynelatende avslappet José Mourinho som førte laget sitt ut på gressmatta på Old Trafford tirsdag ettermiddag.

Riktignok fem minutter forsinket etter at spillerbussen fikk problemer med trafikken i Manchester. Litt symptomatisk for hvor lite flyt laget har hatt, kanskje.

Presset på manageren var stort foran denne kampen. Spekulasjoner rundt hans fremtid i United har preget de engelske avisene etter lørdagens 1-3-tap for West Ham.

De svake resultatene samt uroen rundt Paul Pogba har fått mange til å spekulere i om Mourinho har mistet spillernes støtte.

Laget har ikke lignet seg selv denne sesongen og BBC-ekspert samt tidligere storscorer i Premier League, Alan Shearer, har vært en av dem som har spådd Mourinhos avgang.

Champions League - Group Stage - Group H - Manchester United v Valencia

Romelu Lukaku hadde flere sjanser i andre omgang.

Foto: Phil Noble / Reuters

Få sjanser i første omgang

Mot Valencia forsøkte Mourinho seg med flere endringer fra forrige kamp mot West Ham. Alexis Sánchez spilte blant annet fra start etter at han ble vraket i helgen.

Det ble imidlertid en første omgang uten de store målsjansene. Uniteds stjernespillere slet med å finne ut av angrepsspillet mot et godt organisert Valencia. Det spanske laget greide på sin side heller ikke å skape noe fremover.

Utover i oppgjøret ble det stadig mer taust blant hjemmesupporterne, som speidet etter spor til bedring på laget sitt.

Økte presset etter hvert

Men United fortsatte å slite mot et respektløst Valencia, og i et intervju på britiske BT Sport beskrev tidligere Arsenal-spiller Martin Keown Uniteds midtbane som «dinosaurer».

Etter rundt en times spill var det likevel som om det skjedde noe med United-laget. Et godt slått frispark fra Pogba havnet i hendene på keeper Neto, men innledet en god periode for hjemmelaget.

Lukaku hadde flere gode muligheter til å sette kampens første scoring, men Neto var vanskelig å utmanøvrere mellom stengene denne kvelden.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kroatia slo Spania

  Kroatia var avhengig av poeng for ikke å falle helt av i gruppespillet i nasjonsligaen torsdag. Etter en god andreomgang avgjorde Tin Jedvaj til 3-2 på overtid. Spania topper tabellen med seks poeng, mens både England og Kroatia står med fire.

  Croatia Spain Nations League Soccer
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Rooney takket av med storseier

  Wayne Rooney kom ikke på scoringslisten i sin siste landskamp for England, men fikk være kaptein i 3-0-seieren over USA. Den mangeårige England-kapteinen har vært ute av landslaget en stund, men fikk ta avskjed med sin 120. kamp for «Three Lions».

  Britain England US Soccer
  Foto: Alastair Grant / AP
 • VIF tok innpå tabelltopp Storhamar

  VIF knuste Manglerud Star 6-0 «hjemme» i Furuset Forum torsdag, mens Storhamar avga poeng og Stavanger tapte mot Lillehammer i eliteserien ishockey. VIF er nå to poeng bak serieleder Storhamar med én kamp mindre spilt.

  GET-ligaen Hockey Vålerenga Elite- Frisk Asker elite. (4-0)
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter: Lagtempo kvinner
V-cup skøyter: Lagtempo og 500 m, kvinner og menn
V-cup skøyter
V-cup skøyter: Lagtempo menn
V-cup skøyter: Lagtempo menn
V-cup skøyter: 500 m kvinner
V-cup skøyter: 500 m menn
Sesongstart langrenn: 10 km klassisk, kvinner
VM-minner
VM-minner
Vinterstudio