Hopp til innhold

Motta klar for Juventus

Juventus bekrefter ansettelsen i sine mediekanaler.

– Jeg er veldig glad for å starte et nytt kapittel i en så stor klubb som Juventus. Jeg vil takke eierne og ledelsen. De kan være sikre på at jeg har ambisjoner om å få klubben til å fly høyt og underholde fansen, sier Motta i en uttalelse.

Motta kommer fra baksuksess i Bologna, hvor han ledet klubben til Champions League-spill for første gang i historien.

Bologna endte på femteplass i årets Serie A-sesong. Som følge av Italias sterke prestasjon i Europa denne sesongen får Serie A én ekstra plass i mesterligaen neste sesong.

Motta har tidligere ledet PSGs U19-lag, Genoa og Spezia. Han har også en imponerende spillerkarriere bak seg i klubber som Barcelona, Atlético Madrid, Genoa, Inter og PSG.

I Juventus vil Motta erstatte Massimiliano Allegri, som fikk sparken 17. mai etter det som ble beskrevet som «ufin oppførsel under og etter den italienske cupfinalen». Juventus vant riktignok finalen, og Allegri ble den første trener som har vunnet Coppa Italia fem ganger. (NTB)

Italy Soccer Serie A
Foto: Alessandro Garofalo / AP

Siste nytt

 • Norge sløste med sjansene i U19-EM – klarte bare 0-0 mot Ukraina

  De norske U19-gutta klarte ikke å få ballen i mål mot Ukraina og måtte dermed se seg fornøyd med 0-0 i den andre gruppespillskampen i EM.

  Landslagssjef Luis Pimentas menn er dermed avhengig av å vinne den siste gruppespillskampen mot Nord-Irland, samtidig som Ukraina må avgi poeng mot Italia for å ta seg videre i mesterskapet.

  Norge startet kampen friskt og kom seg til en rekke sjanser, men måtte likevel gå målløse til pause etter at Sander Hestetun Kilen satte ballen i stolpen to ganger.

  Nordmennene fortsatte i samme driv i andre omgang, men klarte heller ikke da å få ballen i nettmaskene bak Ukriana-keeper Vladyslav Krapyvtsov.

  U19-gutta åpnet mesterskapet med å ta ledelsen mot de regjerende mesterne fra Italia, men måtte til slutt se seg slått 1-2.

  Den siste gruppespillskampen spilles på søndag. Norges 3.-plass fra i fjor er nasjonens beste resultat i U19-mesterskapets historie. (NTB)

  mEO8E3_WNBI
  Foto: NTB
 • Juventus forlenger ikke kontrakten med Rabiot

  Den franske fotballspilleren Adrien Rabiot er ferdig i Juventus etter fem sesonger for Torino-klubben.

  Kontrakten til franskmannen gikk ut 1. juni, men den italienske klubben bekrefter torsdag at de ikke fornyer kontrakten.

  Spilleren står nå uten kontrakt, og det er uvisst hvor veien går videre for franskmannen som nylig deltok i EM for Frankrike.

  – Takk for alt, «Cavallo Pazzo», og lykke til videre i karrieren, skriver klubben.

  Han fikk 212 kamper for klubben, og vant den italienske ligaen i 2020.

  Fif9dDbnvjQ
  Foto: AFP
 • Ingen brudd for hardt forslått Johannessen - tar avgjørelse om videre Tour-deltagelse fredag

  Det så lenge lovende ut for norske Tobias Halland Johannessen, men et stygt fall ødela for Uno-X sitt seiershåp på den 18. etappen av Tour de France.

  – Det var dritt. Jeg føler det er ikke mitt år i år. Jeg tenkte «Fy faen, er det mulig?». Det er kjedelig, sier en preget Johannessen til TV 2 etter løpet.

  Sykkelkometen er selv usikker på hvor skadd han er, men innrømmer at smertene begynner å komme.

  – Nå kjenner jeg det, men jeg er mest skuffet. Endelig i brudd og det er det jeg klarer å prestere – det er jævlig irriterende, sier Johannessen.

  Johannessen, som også ble kåret til etappens mest offensive rytter, ble tatt med til en røntgenundersøkelse i etterkant av etappen på grunn av smerter i skulderen. Lagen kunne like etter bekrefte at nordmannen ikke har pådratt seg noen brudd.

  – Han vil dra tilbake til hotellet for videre behandling og en avgjørelse rundt hvorvidt han vil starte etappe 19 vil bli tatt på morgenen, skriver laget i en presseuttalelse.

  Den norske rytteren kom i mål med et stort skrubbsår på den venstre skulderen, i tillegg til flere mindre sår.

  24-åring har vist strålende form tidligere i årets Tour de France og så ut til å ha en reell sjanse til å ta karrierens første etappeseier i Touren.

  – Jeg følte han gjorde absolutt alt riktig. Det er ting som er utenfor vår kontroll, sa en tydelig skuffet Uno-X-sportsdirektør Gabriel Rasch.

  Det var Victor Campenaerts som stakk av med seieren etter å ha knivet med Matteo Vercher og Michal Kwiatkowski i brudd.

  Det skjedde med drøyt 30 kilometer igjen, i etappens siste utforkjøring, at Johannessen skled ut i en sving.

  – Nei, nei, nei! utbrøt TV 2-kommentator Christian Paasche.

  Johannessen hadde lenge hengt bra med i et større brudd og hadde til og med yppet seg med flere lovende rykk.

  Denne etappen ble regnet som siste mulighet for Uno-X med tanke på å ta lagets første etappeseier i Touren. Med det blir det trolig ingen norsk seier i årets utgave.

  THJ gråten
  Foto: Skjermdump: TV 2

Sendeplan

Kl. Program Kanal