Cancellara: - Dette har ingenting med sykling å gjøre

Etter bare fem dager av Tour de France raser flere syklister både mot konkurrenter og motorsyklister. Årsaken er alle de stygge veltene.

Cancellara

Den erfarne syklisten Fabian Cancellara (Lepoard Trek) er ikke fornøyd med det han har opplevd så langt i årets Tour de France.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

Janez Brajkovic

Slik så slovenske Janez Brajkovic ut etter veltet på den 5. etappen onsdag. Han brakk kragebeinet, fikk hjernerystelse og ble sendt til sykehuset. Han brøt Tour de France.

Foto: Christophe Ena / Ap

Tour de France har så langt vært preget av mange velt. Onsdagens etappe ble den verste hittil der hele ni syklister ble skadet. En av dem brøt Tour de France.

Etter etappen var flere syklister svært misfornøyde.

Lepoard Trek-rytteren Jakob Fuglsang kalte etappen «den dummeste etappen han noen gang har syklet».

– Dette var ikke ok, sa dansken ifølge Danmarks Radio.

– Dette var en virkelig, virkelig horribel etappe. Den verste hittil. Jeg er glad den er over, sa Edvald Boassons lagkamerat i Sky-laget Bradley Wiggins som var involvert i en velt uten å bli skadet.

Motorsyklist utvist

Både sammenlagtfavoritt Alberto Contador og Nicki Sørensen, begge Saxo Bank-ryttere, gikk i bakken. Sørensens ble påkjørt av en motorsykkel som kjørte en fotograf. Det fikk Contador til å tenne på alle plugger.

– Takk til deg fotograf-motorsyklist som ødela for min lagkamerat. Jeg forstår ikke hvordan du kan få fortsette i rittet, sa Contador ironisk.

Da det noen timer etter etappen ble klart at motorsyklisten er utvist fra rittet skrev Fuglsang, som er gammel lagkamerat med Sørensen i Saxo-Bank, følgende på sin twitter-profil:

– Det er godt å høre at han (motorsyklisten) er ute.

Contador skadet

For den tredobbelte Tour-vinneren Contador har årets ritt vært et mareritt. Allerede på den første etappen gikk han i bakken og tapte over ett minutt i sammendraget etter at en tilskuer dultet borti Astana-syklisten Maxim Iglinsky som mistet balansen og startet et massivt velt i hovedfeltet.

På onsdagens blodige etappe gikk Contador i bakken hele to ganger og slo skulderen.

– Jeg var sint da. Det var en meget stressende etappe. Jeg har slått meg på den ene siden helt fra skulderen til kneet, men det er ikke alvorlig, forsikrer Contador.

Idiotisk av Garmin-Cervélo

I tillegg til publikum og motorsykliser er flere syklister også kritiske til måten det kjøres på i feltet.

Saxo-Bank-rytter Brian Vandborg mener oppførselen rundt den innlagte spurten på onsdagens etappe må ta mye av skylden for stresset i feltet, og at det var Hushovds lag Garmin-Cervélo som utfordret sikkerheten mest. De økte tempoet for raskt, mener Saxo-Bank-rytteren.

– Etter spurten økte tempoet raskt. Jeg tror det var Garmin-Cervélo-laget som litt idiotisk satte opp farten altfor mye, sa Vandorg ifølge Danmarks Radio.

Den erfarne rytteren og fire ganger verdensmester på tempo, Fabian Cancellara, er sjokkert over det han har sett så langt i årets Tour de France.

– Jeg har syklet en del Tour de France, men frem til nå i dette rittet har ikke de siste kilometerne hatt noe med sykling å gjøre. Det er så farlig, skrev 30-åringen på Twitter onsdag kveld.

Ifølge nyhetsbyrået AFP oppsummerte Rabobank-rytteren Robert Gesink, som skadet skulderen i et velt onsdag, mareritt-etappen slik:

- Det er frustrerende, du trener hele året for Tour de France og så skjer dette. Det suger.

Sportsnyheter

Reagerer på at Bolsjunov lot lagkameraten bli liggende alene: – Handler om folkeskikk

OBERSTDORF (NRK): Mens Norge og Finland feiret gull og sølv, ble bronsevinner Gleb Retivykh liggende alene. Lagkamerat Aleksandr Bolsjunov dukket aldri opp for å gratulere eller eventuelt trøste.

Siste nytt

 • Solskjær: - 100 prosent straffe

  Ole Gunnar Solskjær freste over at Manchester United ikkje fekk straffe for ein hands i kampen mot Chelsea.

  – Dersom det er ein naturleg posisjon for ei hand å vere i når ballen kjem, må eg vere blind, seier han til BBC.

  Dommaren vurderte straffe for det som kunne sjå ut som hands etter eit kvarter. Men etter VAR-inspeksjon avviste han kravet om straffe.

  – Det var absolutt ikkje straffe. Det var ei hand i raud trøye som var borti ballen, sa Chelsea-manager Thomas Touchel.

  Men det enda 0-0 i storkampen i London. United makta dermed ikkje å ta serleg inn på nabo City, som er 12 poeng framfor. Chelsea missa sjansen til å ta steget opp i topp 4.

  – Vi er nøgde med uavgjort, men vi kunne avgjort etter pause, for då var vi best, seier Chelseas Anders Christensen.

  Kampen blei prega av godt organiserte forsvar, og dei få målsjansane som oppstod, var nokolunde likt fordelte. Dei fleste kom etter pause.

  United har no spela 20 bortekampar utan tap i Premier League. Samstundes har Tomas Tuchel enno ikkje tapt som Chelsea-manager.

  – Det blei den tette kampen vi venta, sa Nils Johan Semb i TV 2-studio.

  Callum Hudson-Odoi handsar - eller?
  Foto: Ian Walton / AFP
 • Norsk sølv i blanda laghopp

  Norge tok sølvet i den blanda laghoppkonkurransen, 5,2 poeng bak Tyskland. Austerrike tok bronsen.

  Silje Opseth, Robert Johansson, Maren Ludnby og Helvor Egner Granerud var på det norske laget.

  Tyskland vinn denne konkurransen for fjerde VM på rad.

 • Opptur for Jonathan Nordbotten

  Jonathan Nordbotten var raskest i europacuprennet i slalåm i tyske Oberjoch søndag.

  Nordbotten var nummer fire etter første omgang og hadde 27 hundredeler å hente inn på ledende Anton Tremmel fra Tyskland.

  I annen omgang klatret nordmannen tre plasser og sikret dermed seieren.

  Amerikanske Jett Seymour fulgte nærmest, kun ni hundredeler bak, mens sveitseren March Rochat endte en tredjeplass. Han var slått av Nordbotten med 32 hundredeler.

  Joachim Jagge Lindstøl endte på sjuendeplass.

  Jonathan Nordbotten
  Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal