NRK Meny
Normal

Cancellara: - Dette har ingenting med sykling å gjøre

Etter bare fem dager av Tour de France raser flere syklister både mot konkurrenter og motorsyklister. Årsaken er alle de stygge veltene.

Cancellara

Den erfarne syklisten Fabian Cancellara (Lepoard Trek) er ikke fornøyd med det han har opplevd så langt i årets Tour de France.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

Janez Brajkovic

Slik så slovenske Janez Brajkovic ut etter veltet på den 5. etappen onsdag. Han brakk kragebeinet, fikk hjernerystelse og ble sendt til sykehuset. Han brøt Tour de France.

Foto: Christophe Ena / Ap

Tour de France har så langt vært preget av mange velt. Onsdagens etappe ble den verste hittil der hele ni syklister ble skadet. En av dem brøt Tour de France.

Etter etappen var flere syklister svært misfornøyde.

Lepoard Trek-rytteren Jakob Fuglsang kalte etappen «den dummeste etappen han noen gang har syklet».

– Dette var ikke ok, sa dansken ifølge Danmarks Radio.

– Dette var en virkelig, virkelig horribel etappe. Den verste hittil. Jeg er glad den er over, sa Edvald Boassons lagkamerat i Sky-laget Bradley Wiggins som var involvert i en velt uten å bli skadet.

Motorsyklist utvist

Både sammenlagtfavoritt Alberto Contador og Nicki Sørensen, begge Saxo Bank-ryttere, gikk i bakken. Sørensens ble påkjørt av en motorsykkel som kjørte en fotograf. Det fikk Contador til å tenne på alle plugger.

– Takk til deg fotograf-motorsyklist som ødela for min lagkamerat. Jeg forstår ikke hvordan du kan få fortsette i rittet, sa Contador ironisk.

Da det noen timer etter etappen ble klart at motorsyklisten er utvist fra rittet skrev Fuglsang, som er gammel lagkamerat med Sørensen i Saxo-Bank, følgende på sin twitter-profil:

– Det er godt å høre at han (motorsyklisten) er ute.

Contador skadet

For den tredobbelte Tour-vinneren Contador har årets ritt vært et mareritt. Allerede på den første etappen gikk han i bakken og tapte over ett minutt i sammendraget etter at en tilskuer dultet borti Astana-syklisten Maxim Iglinsky som mistet balansen og startet et massivt velt i hovedfeltet.

På onsdagens blodige etappe gikk Contador i bakken hele to ganger og slo skulderen.

– Jeg var sint da. Det var en meget stressende etappe. Jeg har slått meg på den ene siden helt fra skulderen til kneet, men det er ikke alvorlig, forsikrer Contador.

Idiotisk av Garmin-Cervélo

I tillegg til publikum og motorsykliser er flere syklister også kritiske til måten det kjøres på i feltet.

Saxo-Bank-rytter Brian Vandborg mener oppførselen rundt den innlagte spurten på onsdagens etappe må ta mye av skylden for stresset i feltet, og at det var Hushovds lag Garmin-Cervélo som utfordret sikkerheten mest. De økte tempoet for raskt, mener Saxo-Bank-rytteren.

– Etter spurten økte tempoet raskt. Jeg tror det var Garmin-Cervélo-laget som litt idiotisk satte opp farten altfor mye, sa Vandorg ifølge Danmarks Radio.

Den erfarne rytteren og fire ganger verdensmester på tempo, Fabian Cancellara, er sjokkert over det han har sett så langt i årets Tour de France.

– Jeg har syklet en del Tour de France, men frem til nå i dette rittet har ikke de siste kilometerne hatt noe med sykling å gjøre. Det er så farlig, skrev 30-åringen på Twitter onsdag kveld.

Ifølge nyhetsbyrået AFP oppsummerte Rabobank-rytteren Robert Gesink, som skadet skulderen i et velt onsdag, mareritt-etappen slik:

- Det er frustrerende, du trener hele året for Tour de France og så skjer dette. Det suger.

Siste nytt

 • Uavgjort for United

  Manchester United spela 1-1 mot meksikanske Club America i Arizona i natt. Det var Uniteds første oppkøyringskamp før sesongstart om tre veker.

  Juan Mata scora Uniteds utlikningsmål 12 minutt før slutt, etter at Club America hadde teke leiinga.

  Juan Mata
  Foto: Christian Petersen / AFP
 • Neymar: – Jeg blir i Paris

  Brasils superstjerne Neymar avviser spekulasjoner rundt framtiden, og sier han forblir hos franske Paris Saint-Germain.

  Han har den siste tiden blitt nevnt i samme åndedrag som Real Madrid, men avviste i går alle rykter.

  – Jeg blir i Paris, jeg har en kontrakt, sa Neymar.

  Neymar jr.
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
 • Norge holdt liv i håpet

  Norges U19-gutter snudde til 3-2 med to sene mål av Erik Botheim og Christian Borchgrevink mot Finland. Jens Hauge sendte først Norge i ledelsen.

  Dermed er Norge på tredjeplass i EM-gruppen, bak Portugal på målforskjell etter at de tapte 2-3 mot gruppeleder Italia, som Norge møter søndag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 13. etappe
Tour de France: 13. etappe
X Games Minneapolis
Sport i dag
Friidrett: Diamond League fra Monaco
Friidrett: Diamond League, Monaco
Friidrett: Diamond League fra Monaco
X Games: Skateboard, street