Hopp til innhold

Cancellara: - Dette har ingenting med sykling å gjøre

Etter bare fem dager av Tour de France raser flere syklister både mot konkurrenter og motorsyklister. Årsaken er alle de stygge veltene.

Cancellara

Den erfarne syklisten Fabian Cancellara (Lepoard Trek) er ikke fornøyd med det han har opplevd så langt i årets Tour de France.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

Janez Brajkovic

Slik så slovenske Janez Brajkovic ut etter veltet på den 5. etappen onsdag. Han brakk kragebeinet, fikk hjernerystelse og ble sendt til sykehuset. Han brøt Tour de France.

Foto: Christophe Ena / Ap

Tour de France har så langt vært preget av mange velt. Onsdagens etappe ble den verste hittil der hele ni syklister ble skadet. En av dem brøt Tour de France.

Etter etappen var flere syklister svært misfornøyde.

Lepoard Trek-rytteren Jakob Fuglsang kalte etappen «den dummeste etappen han noen gang har syklet».

– Dette var ikke ok, sa dansken ifølge Danmarks Radio.

– Dette var en virkelig, virkelig horribel etappe. Den verste hittil. Jeg er glad den er over, sa Edvald Boassons lagkamerat i Sky-laget Bradley Wiggins som var involvert i en velt uten å bli skadet.

Motorsyklist utvist

Både sammenlagtfavoritt Alberto Contador og Nicki Sørensen, begge Saxo Bank-ryttere, gikk i bakken. Sørensens ble påkjørt av en motorsykkel som kjørte en fotograf. Det fikk Contador til å tenne på alle plugger.

– Takk til deg fotograf-motorsyklist som ødela for min lagkamerat. Jeg forstår ikke hvordan du kan få fortsette i rittet, sa Contador ironisk.

Da det noen timer etter etappen ble klart at motorsyklisten er utvist fra rittet skrev Fuglsang, som er gammel lagkamerat med Sørensen i Saxo-Bank, følgende på sin twitter-profil:

– Det er godt å høre at han (motorsyklisten) er ute.

Contador skadet

For den tredobbelte Tour-vinneren Contador har årets ritt vært et mareritt. Allerede på den første etappen gikk han i bakken og tapte over ett minutt i sammendraget etter at en tilskuer dultet borti Astana-syklisten Maxim Iglinsky som mistet balansen og startet et massivt velt i hovedfeltet.

På onsdagens blodige etappe gikk Contador i bakken hele to ganger og slo skulderen.

– Jeg var sint da. Det var en meget stressende etappe. Jeg har slått meg på den ene siden helt fra skulderen til kneet, men det er ikke alvorlig, forsikrer Contador.

Idiotisk av Garmin-Cervélo

I tillegg til publikum og motorsykliser er flere syklister også kritiske til måten det kjøres på i feltet.

Saxo-Bank-rytter Brian Vandborg mener oppførselen rundt den innlagte spurten på onsdagens etappe må ta mye av skylden for stresset i feltet, og at det var Hushovds lag Garmin-Cervélo som utfordret sikkerheten mest. De økte tempoet for raskt, mener Saxo-Bank-rytteren.

– Etter spurten økte tempoet raskt. Jeg tror det var Garmin-Cervélo-laget som litt idiotisk satte opp farten altfor mye, sa Vandorg ifølge Danmarks Radio.

Den erfarne rytteren og fire ganger verdensmester på tempo, Fabian Cancellara, er sjokkert over det han har sett så langt i årets Tour de France.

– Jeg har syklet en del Tour de France, men frem til nå i dette rittet har ikke de siste kilometerne hatt noe med sykling å gjøre. Det er så farlig, skrev 30-åringen på Twitter onsdag kveld.

Ifølge nyhetsbyrået AFP oppsummerte Rabobank-rytteren Robert Gesink, som skadet skulderen i et velt onsdag, mareritt-etappen slik:

- Det er frustrerende, du trener hele året for Tour de France og så skjer dette. Det suger.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal