Mot rekorddyre finalebilletter: – Det er jo helt vilt

Liverpool-supporterne jubler over at laget er i en mesterligafinale. Svindyre billetter legger imidlertid en demper på stemningen, og Forbrukerrådet advarer mot svartebørshandel.

 Georginio Wijnaldum

JUBEL I LIVERPOOL: 1. juni kan det bli mer av dette i Madrid, men billettene er historisk dyre.

Foto: Paul Ellis / AFP

Liverpool-fans over hele verden er for lengst i gang med å tenke på 1. juni. Datoen da Liverpool skal spille mesterligafinale i Madrid mot enten Ajax eller Tottenham.

Daglig leder i Liverpool supporterklubb, Tore Hansen, frykter imidlertid at prisnivået på både billetter og overnatting blir rekordhøyt.

– Jeg tror sjansen for å få en billett til en fornuftig pris, er lik null, sier han til NRK.

Det bekrefter reiseoperatøren Travelbakery, som har spesialisert seg på å selge fotballpakker. Daglig leder Johnny Kjeverud, som selv er Liverpool-supporter, sier til NRK at billettene til årets mesterligafinale blir så dyre i salg at han ikke vil selge dem videre.

– Prisnivået er skyhøyt. Noen er kanskje stinn av gryn, men dette er ikke for mannen i gata, forteller han.

– De billigste billettene jeg kan få tak i, koster fra 50.000 kroner per billett for reise, opphold og kampbillett. Det ødelegger jo noe av gleden ved det hele.

Les også: Hyller genistreken som reddet Liverpool: – Er det mulig? Hva skjedde?

Klopp

LIVERPOOL-HELT: Jürgen Klopp.

Foto: Peter Byrne / AP

– Et vanskelig marked

Et raskt søk på en av nettsidene som leverer pakker til kampen, viser priser fra rundt 42.000 for en billett – og oppover.

– Det er jo helt vilt, sier underdirektør i Forbrukerrådet, Pia Cecilie Høst.

Hun advarer nå mot å kjøpe svartebørsbilletter til mesterligafinalen.

– Det som er viktig å sjekke er om du betaler langt over det som billettene koster vanligvis. Da kan man skjønne at det er svartebørsbilletter. Vi jobber med å få mindre svartebørshandel, men det er et vanskelig marked, sier hun.

Noen få kan kvalifisere til en billett via Liverpool FC.

Finalelagene får cirka 17.000 billetter hver. Da må man imidlertid ha opparbeidet seg «kred» ved å ha sett Liverpools hjemmekamper i mesterligaen, pluss noen bortekamper.

Cirka 4000 billetter gikk i en loddtrekning som nå er avsluttet og 25.500 billetter går til lokale lag og foreninger, UEFA, spansk FA, kommersielle partnere og TV-selskaper.

De andre må punge ut. De billigste billettpakkene fra UEFA koster fra rundt 30.000 kroner per person.

Pia Cecilie Høst i Forbrukerrådet

ADVARER: Pia Cecilie Høst i Forbrukerrådet.

Foto: Halvor Njerve/Forbrukerrådet

Dyre hoteller i Madrid

Også fjorårets mesterligafinale mellom Liverpool og Real Madrid i Kiev ble en dyr fornøyelse for mange supportere. Mange overnattingssteder opererte med priser som var mer enn 100 ganger over normalen i forbindelse med finalen 26. mai.

Den ble da omtalt som tidenes dyreste, men Tore Hansen tror prisnivået kan bli enda høyere denne gangen.

Et raskt søk på overnattingsprisene i Madrid viser også at det vil bli kostbart å bo i den spanske byen under mesterligaen. For et sentrumsnært hotellrom for en person kan det bli vanskelig å komme seg under 10.000 kroner natten. Og ennå er det en stund igjen til finalen.

– Jeg tror det vil være mange flere, og ikke bare nordmenn, som ønsker å se denne finalen, og det er med på å skru opp prisen.

– Det jeg vil anbefale er å sjekke om det er seriøse aktører som har turpakker til salgs, og være raskt ute hvis du finner noe sånt. Jeg tror dette blir tidenes vanskeligste finale med tidenes dyreste billetter, dessverre, sier Hansen.

KOMMENTAR: Han har gjort tvilere om til troende

Siste nytt

 • Forfang beste norske på fjerdeplass

  Kun 2,4 poeng skilte Johann André Forfang fra pallen i Tysland. Nordmannen lå på fjerdeplass etter første omgang og det ble også resultatet etter finaleomgangen. Polske Dawid Kubacki vant etter to hopp på over 140 meter.

  Eabp5mrip50
  Foto: Matthias Schrader / Matthias Schrader
 • Alpinsesongen over for Sejersted

  Under en MR-undersøkelse er det oppdaget en seneskade i brystmuskelen til Adrian Smiseth Sejersted. Sesongen er dermed over for landslagsalpinisten.

  Sejersted falt stygt under utfordelen av fredagens superkombinasjon i verdenscupen i Wengen. Han ble fløyet til sykehus i helikopter, men de første undersøkelsene tydet på at han hadde sluppet fra det uten alvorlige skader.

  Under grundigere undersøkelser fredag kveld ble skaden oppdaget.

  – Adrian har pådratt seg en seneskade i området der brystet er festet mot skulderen. Dette gjør at sesongen er over for ham. Adrian er selvfølgelig svært lei seg nå, forteller landslagslege Marc Jacob Strauss i en pressemelding.

  Han forklarer at en slik skade er forholdsvis grei å fikse, og han regner med en opptreningsperiode på tre til seks måneder.

  Adrian Smiseth Sejersted falt under fredagens kombinasjonsutfor i Wengen.
  Foto: Skjerdump / TV 2
 • Ny kamp uten seier for Mourinho

  Tottenham står med fire på rad uten seier i serien etter 0-0 mot Watford lørdag. Erik Lamela var svært nær å bli matchvinner ett minutt på overtid, men ballen ble reddet på streken.

  Watfords Troy Deeney bommet på straffe i 2. omgang.

  Jose mourinho
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal