Mot ny bestenotering for Ruud

Casper Ruud røk ut i tredje runde i Roland-Garros-turneringen, men klatrer likevel ett hakk til 15.-plass på ATP-rankingen kommende uke.

Det blir Ruuds beste posisjon på verdensrankingen så langt i karrieren.

Nordmannen tok tilsvarende plassering som i fjorårets utgave av Grand Slam-turneringen i Paris, og dermed taper han ingen rankingpoeng. Ruud passerer franskmannen Gaël Monfils, som røk ut i 2. runde i Roland-Garros mot svenske Mikael Ymer.

Ingen gjenværende spillere i turneringen har realistisk sjanse til å kunne ta seg forbi Ruud på rankingen. Hans overmann i 3. runde, spanjolen Alejandro Davidovich Fokina, får imidlertid et solid hopp på rankingen. Foreløpig ligger han an til å klatre elleve plasser til 35.-plass. (NTB)

French Open
Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sportsnyheter

Usain Bolts hilsen til Warholm: – Velkommen i klubben

Etter tirsdagens vanvittige verdensrekord nevnes Karsten Warholm i samme åndedrag som Usain Bolt. Dagen etter bragden kunne NRK overbringe en eksklusiv hilsen fra sprintlegenden.

Siste nytt

 • Tuxens OL-drøm brast i kvaliken

  Stuperen Anne Vilde Tuxen (23) maktet ikke å ta seg inn blant de 18 beste under timeterskvalifiseringen onsdag. Dermed er OL over for den norske flaggbæreren.

  De 18 beste av totalt 30 startende gikk videre til neste runde. Det gikk ikke for Tuxen, som endte tredje sist.

  Tuxen hadde fremdeles en ørliten mulighet til å kvalifisere seg etter de tre første stupene, men et svakt stup i fjerde runde gjorde det vanskelig. Den norske stuperen smilte bredt til kameraet etter det avsluttende femte stupet, til tross for at avansementet uteble.

  Tuxen endte til slutt på 28.-plass med 219,15 poeng. Det tredje stupet var hennes beste og ga 51,80 poeng.

  Storfavoritt Chen Yuxi fra Kina vant onsdagens kvalifisering på meget overbevisende vis med en poengsum på 390,70.

  Tuxen
  Foto: Marko Djurica / Reuters
 • Sølv for dansk Uno-X-duo

  Danmark hadde gullet i forfølgelsesritt for lag langt nede i lomma, men kollapset.

  Den danske kvartetten, med Uno-X-rytterne Frederik Rodenberg og Niklas Larsen, lå bak innledningsvis i finalen. Etter 1000 meter var de 0,220 sekund bak, etter 2000 meter 0142 bak, men så satte de inn støtet, var i ledelse etter 2375 meter og var etter 3000 meter hele 0,867 sekund foran italienerne.

  Det virket avgjort, men de siste 1000 meterne på velodromen i Tokyo ble tunge for danskene. En av dem måtte slippe de tre andre, og Ganna satte opp et umenneskelig tempo i front av den italienske kvartetten.

  Danmark ledet fortsatt en runde før mål, men Italias sisterunde på 13,180 sekund var uimotståelig. Danskene trengte 13,631 på sin. I mål kom Italia inn til ny verdensrekord på 3.42,032, og danskene var slått med 0,166 sekund.

  Danmark
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Van Gaal tar over Nederland igjen

  Louis van Gaal (69) er tilbake som Nederlands landslagssjef i fotball sju år etter at han ga seg i jobben. Hans første test kommer mot Norge på Ullevaal.

  Nederlands fotballforbund bekreftet ansettelsen onsdag på sitt nettsted.

  Kontrakten er på 18 måneder, og van Gaal får i oppgave å lede laget til VM i Qatar mot slutten av 2022. Van Gaal får også lede landet i VM dersom Nederland kvalifiserer seg.

  – Nederlandsk fotball har alltid stått mitt hjerte nær, og å være trener for landslaget er etter mitt syn en viktig posisjon for utviklingen av vår fotball, sier van Gaal.

  Han har tidligere ledet det nederlandske herrelandslaget i to perioder (2000-2002 og 2012-2014). Det siste han gjorde med Nederland før han ble Manchester United-manager foran 2014/15-sesongen, var å ta bronse i VM i Brasil.

  Louis van Gaal
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal