Viking-snuoperasjon gir opprykksthriller: – Vi kløner det til for oss selv

Etter et målrikt drama mellom Viking og Mjøndalen lever nå spenningen om hvem som rykker direkte opp til eliteserien helt til siste runde i førstedivisjon.

mjøndalen

MÅ VENTE I SPENNING: Christian Gauseth scoret det første målet i kampen mellom Mjøndalen og Viking, men ble deretter vitne til at Viking snudde oppgjøret.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi kløner det til for oss selv, helt unødvendig, selvfølgelig, sier Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth, som naturlig nok var skuffet etter å ha mistet en mulighet til å sikre opprykk til eliteserien allerede i dag.

Før kampen mot Viking fikk Mjøndalen «pep-talk» av en som virkelig vet hvordan man vinner, nemlig den abdiserte skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen, men det hjalp ikke nevneverdig:

Etter at Mjøndalen tok en tidlig ledelse ved kaptein Gauseth, var det Viking som dominerte etter pausen. Da rant målene inn, og gjestene fra Stavanger scoret hele fire ganger.

– Synd vi ikke kunne gi mer

Det ble spenning i kampen da Viking i tillegg scoret et selvmål som ga stillingen 3-2, men ikke lenge etter satte Even Østensen ballen i mål på nytt for gjestelaget.

Sluttresultatet ble dermed 4-2 til Viking, som nå leder førstedivisjon med ett poeng foran Mjøndalen.

mjøndalen viking

Vikings Zlatko Tripić jubler etter en av Vikings fire scoringer mot Mjøndalen. Laget er i høyeste grad fortsatt med i opprykkskampen etter seieren.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Jeg synes vi er feige i oppspillsfasen, spiller mye langt og gir bort initiativet til Viking. Det liker jeg ikke. Men godt gjort av Viking å komme hit og vinne, det er det jammen ikke mange som gjør, sier Gauseth.

– Det var intensivt, akkurat slik som en toppkamp skal være. Synd vi ikke kunne gi mer til de som kom hit i dag, legger han til.

Den planlagte opprykksfesten er dermed utsatt én uke.

Mjøndalen ville ha vært klare for eliteserien med seier i dag, men nå må tre lag vente helt til siste runde spilles i førstedivisjon neste søndag for å få avgjort hvem som rykker direkte opp.

– Dramatikk til siste slutt

Det er nemlig to lag som rykker rett opp, og i tillegg til Viking og Mjøndalen kan også Aalesund sikre en av de to første plassene på tabellen (se tabell i bunnen av artikkelen).

– Nå blir det dramatikk til siste slutt, fastslår Viking-trener Bjarne Berntsen.

berntsen

Viking-trener Bjarne Berntsen var storfornøyd etter kampen, men føler seg ikke trygg på at det blir opprykk ennå.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Jeg synes vi var det beste laget i førsteomgang også. Jeg er stolt av måten vi sto imot, og så fikk vi et fantastisk angrepsspill i andreomgang. Vi er veldig fornøyde, legger han til.

– Begynner du å se eliteserien blinke i det fjerne?

– Det er for tidlig for det. Selv om vi leder, så kan alle vinne, sier Berntsen.

De tre lagene er i alle tilfeller sikret playoff, siden de vil havne på topp seks i årets førstedivisjon uansett, men må altså smøre seg med litt mer tålmodighet for å få vite hvem som rykker direkte opp.

Mjøndalen har tabelljumbo Florø i årets siste kamp, mens Aalesund møter Strømmen og Viking møter Kongsvinger.

– Dette er ikke tiden for å synes synd på oss selv. Vi har matchball borte mot Florø, fastslår Gauseth.

bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen sto for pep-talken før møtet med Viking. Bjørndalen hadde nemlig tapt et veddemål mot Mjøndalen-supporter og NRK-kommentator Ole Kristian Stoltenberg.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Historisk VM-gull til Lundby: – Vinner det rennet hun selv har laget

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Maren Lundby skal ha all ære for at storbakke nå sto på programmet for første gang i et VM, og sikret samtidig at den historiske gullmedaljen ble hennes. En nedbrutt Opseth fikk hoppet spolert.

Sportssjef kalles inn på teppet etter brudd på smittevernregel

OBERSTDORF (NRK): Kombinertlandslagets sportssjef Ivar Stuan er én av flere norske ledere og utøvere som har brutt reglene under VM. Det får FIS til å reagere.

Siste nytt

 • Tre målgjevande av Graham Hansen

  Caroline Graham Hansen la tre målgjevande pasningar til Jennifer Hermoso då Barcelona slo danske Fortuna Hjørring 4-0 i meisterligaen i fotball.

  Returkampen går i Danmark i neste veke.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: Marc Gonzalez Aloma / Zuma Press
 • Vurderer å kutte tre EM-byar

  UEFA ønskjer å kunne fylle halvparten av tribunene under fotball-EM i juni og juli. Derfor truar dei med å kutte ut tre av dei 12 planlagde vertsbyane, melder nyheitsbyrået AP.

  Det er Bilbao, Dublin og Glasgow som er i faresonen, fordi desse landa ikkje kan gi gode nok lovnader om at det kan la seg gjere.

  England derimot ønskjer fleire kampar etter at statsminister Boris Johnson meier det er gode sjansar for at restriksjonane kan lettast før EM. Men i Skottland er dei lokale styresmaktene mykje meir restriktive.

  I Irland er det forbod mot publikum på tribunene fram til 5. april, og UEFA har ikkje fått signal om at det kan bli oppmjukingar.

  I Spania er det lokalpolitikarane i Baskerland som er negative til å sleppe inn publikum.

  Også Irland har så strenge restriksjonar at UEFA truleg ikkje tek sjansen, seier kjelder AP har hatt kontakt med.

  UEFA vil ha eit revidert EM-opplegg klart seinast i april. Opningskampen skal etter planen gå i Roma 11. juni, etter at meisterskapet blei utsett frå i fjor på grunn av koronaepidemien.

  Fotball-EM 2020
  Foto: Michaela Rehle / Reuters
 • Storbakkegull til Maren Lundby

  Maren Lundby blir første verdsmeister i storbakke, 8,7 poeng framfor Sara Takanashi. Ho avgjorde med 130,5 meter i finaleomgangen.

  Gull til henne som har kjempa fram at kvinnene skulle få lov til å hoppe i storbakken.

  Silje Opseth blei nummre fem. Ho hoppa 138 meter i andre omgang, men fall.

  Thea Bjørseth blei nummer 14 og Anna Odine Strøm 27.

Sendeplan

Kl. Program Kanal