Hopp til innhold

Gjøvik-helten bestilte Polen-tur dagen før sjokket – nå må han avlyse

Gjøvik-Lyn gikk seirende ut av en thrillerkamp mot Strømsgodset. Nå må flere ferier avlyses som følge av det overraskende avansementet.

Andreas Østerud

Strømsgodsets cupeventyr er over etter en høydramatisk kamp mot 2. divisjonslaget Gjøvik-Lyn.

Det ble til slutt 3-2 til Gjøvik-Lyn etter en scoring i siste minutt av andre ekstraomgang.

Det var Andreas Østerud som ble den store helten for 2. divisjonslaget da han banket inn ballen på volley.

Gjøvik ble sendt til himmels, og Østerud løp over halve banen med drakten av. Det ble gult kort, men det bryr han seg neppe om.

– Det er helt, helt sjukt. Jeg hadde ikke sett for meg dette da jeg stod opp i dag tidlig. Det er helt sjukt, sier en henrykt Østerud til NRK.

Ferien røk for flere

Nå blir det noe uventet en ny runde for 2. divisjonslaget. Dagens helt hadde i hvert fall ikke regnet med de skulle ta seg videre mot Godset.

– Jeg booka Polen-tur i går, bare for å ha i bakhånd. Det ser ut som den ryker på grunn av tredje runde i cupen. Vi har egentlig sommerferie, men vi fortsetter vi. Det er fotball vi liker, sier han.

Elitserien i fotball 2022: Sarpsborg 08 - Strømsgodset

HOFTEFESTE: De to siste kampene vil nok Strømsgodset-spillerne bare glemme så fort som mulig.

Foto: Christoffer Andersen / NTB

– Hvor langt kan dette gå?

– Med dette laget her kan vi gå så langt vi vil. Sånn som i dag, når vi snur 2-1 og kommer tilbake med 2-2 og scorer seiersmålet på slutten der. Hvis vi bare har det i hodet og klarer å stå på kan vi nå så langt vi bare klarer, vi.

Les også: Leif (80) har bestilt finalerom i 18 år – blir skuffet hvert år

Leif Strømme
Leif Strømme

Men det er ikke bare Østerud som må avlyse ferien. Hovedtrener Espen Haug hadde også planer om å dra til sydligere strøk.

– Plutselig står det 3-2, og der røk ferien. Men jeg er ekstremt glad, og sånn som vi fighter som et lag og når du ser den stemninga her. Vi inviterte til fest, og var best på nachspielet, sier Haug til NRK i garderoben etter kampen.

– Du skulle egentlig til Syden?

– Ja. Jeg håper jeg får reist ned et par dager senere, og så får vi se. Men akkurat nå, med den gjengen her, så er det bare en utrolig stolthet. Jeg synes vi viser karakter.

Men ingen stor feiring blir det for Gjøvik-gjengen. I morgen skal spillerne og trenerne bidra på den årlige fotballskolen.

– Vi har fotballskole om dagen. Så vi skal opp her klokken åtte i morgen tidlig å ta imot 120 barn her eller noe sånt. Vi får ta feiringa i ferien, forteller Haug.

Godset har dermed hatt en meget tøff uke etter å ha først tapt 1-5 mot Sarpsborg i Eliteserien, og nå blir det altså en tidlig cup-exit.

Det skjer kun to drøye måneder etter at de spilte semifinale i forrige sesongs NM mot Molde.

Elitserien i fotball 2022: Sarpsborg 08 - Strømsgodset

MARERITTUKE: Gustav Valsvik og Strømsgodset har tapt 1-5 mot Sarpsborg og blitt slått ut av cupen på én uke.

Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sarpsborg med overraskende tap

Det ble også brått slutt for Sarpsborg. De tapte til slutt 0-1 mot det formsterke 2. divisjonslaget Moss.

Vi har hatt en god sesong, og det er veldig deilig å slå Sarpsborg. Og for meg som er Fredrikstad-gutt så er det deilig å sende dem ut av cupen. Det smaker ekstra godt, sier Ali til NRK etter kampen.

Han smilte ekstra bredt da han møtte NRK etter kampen. For Moss var dette fortsettelsen på en veldig god sesong.

Det betyr mye at vi klarer å matche oss med 08, spesielt når de er to divisjoner over oss. Vi har noe på gang, så det er positivt det, sier Ali.

Etter en sjansefattig første omgang fant han veien gjennom 08-forsvaret, og satte ballen iskaldt forbi keeper.

Jeg ser at Vetle (Hellestø) vinner ballen på midten der, og ser det kommer en pasning til Noah (Alexandersson). Dette har vi gjort på trening mange ganger, så da var det bare å gå i bakrom og sette den i mål. Det var deilig.

HØYDEPUNKTER: Se alle høydepunktene fra kampen her.

Banestorming og kjempesjanser

De gule og svarte kjempet heroisk for å holde eliteserielaget unna, og holdt unna helt til klokken passerte 90 minutter. Da tok kampen skikkelig fyr.

Først fikk Vetle Hellestø sitt andre gule kort og Moss måtte avslutte kampen med en mann mindre.

Deretter var det et under at Sarpsborg ikke satt ballen i mål. Først smalt ballen i tverrliggeren og ned på strek, så ut igjen. Så satt Guillermo Molins ballen i mål, men scoringen ble avblåst for offside.

Vi har ikke vilje til å spille oss til målsjanser i den tiden vi får, sett bort ifra de siste ti-femten minuttene. Da skaper vi flere sjanser enn vi gjør hele kampen, sier Sarpsborg 08-trener Stefan Billborn til NRK

Var det undervurdering?

Eliteserien i fotball 2022: Jerv - Sarpsborg 08 (0-5)

SKUFFELSE: Stefan Billborn måtte se Sarpsborg ryke ut av cupen.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

De har motivasjonen, de jobber på alle ballene de får mens vi ikke tar sjansene. Vi overvurderer dem mer enn vi undervurderer dem, forklarer Billborn.

Treneren for klubben som vant cupgull i 1983 og ble seriemester i 1997, Thomas Myhre, var hakket mer fornøyd enn sin trenerkollega etter kampen.

Jeg er stolt, men mest på vegne av gutta og det fellesskapet som er her. For mitt vedkommende så er det utrolig morsomt å se de som jobber så knallhardt og får betalt for det, sier den tidligere landslagskeeperen til NRK.

Kråkevingen kunne dermed juble for avansement i cupen, men tidlig i første omgang var det en som fikk overtenning og stormet banen.

BANESTORMING: En supporter stormet banen og feiret som Ronaldo.

Sportsnyheter

Stortalentene fryktet for sesongen – tårene trillet etter medaljeklemmen

Mangekamptalentet Henriette Jæger (18) fikk OL-drømmen knust og har slitt med skader i et helt år. Møtet med venninnen Andrea Rooth (20) etter comebackene ble stort for begge.

Siste nytt

 • Serena Williams tapte i sin første singlekamp på ett år

  Serena Williams tapte for franske Harmony Tan i den første runden av Wimbledon. Det var amerikanerens første singlekamp siden samme turnering i fjor.

  Williams hadde før tirsdagens oppgjør ikke konkurrert i single siden 28. juni i fjor. Da måtte hun gi seg underveis i 1.-rundeoppgjøret i Wimbledon med skade.

  40 år gamle Williams er helt nede på 1204.-plass på verdensrankingen og fikk innpass i årets utgave av Wimbledon som et «wild card». Det vil si at arrangørene automatisk ga henne plass i den prestisjetunge turneringen hun har vunnet sju ganger i single.

  Hun tapte finalen på gresset i London både i 2018 og 2019. Hun har vunnet double seks ganger sammen med søsteren Venus.

  Tirsdag var hun tilbake, men etter en lang og jevn kamp tapte hun til slutt med settsifrene 5-7, 6-1, 6-6 (7-10). Dermed blir den tidligere verdenseneren stående på 98 seirer i Wimbledon-sammenheng i single.

  Hun viste mye følelser underveis i kampen.

  Tan møter spanske Sara Sorribes Tormo i 2. runde. Verdensener Iga Swiatek gjorde kort prosess med kroatiske Jana Fett med seier 6-0, 6-3.

  APTOPIX Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alberto Pezzali / AP
 • PGA- og europatouren styrker samarbeidet – vil bekjempe LIV-touren

  PGA-touren har sammen med europatouren skrevet under på en avtale som strekker seg ut 2035. De vil jobbe sammen for å bekjempe Saudi-finansierte LIV Golf.

  Blant annet sikter de mot å øke premiepengene i håp om at færre bytter over til den rike Saudi-touren, sier de i en pressemelding.

  PGA skal også gå i gang med å etablere tre nye internasjonale turneringer med store pengesjekker.

  Begge tourene har vært klare i sitt standpunkt om spillere som slutter seg til LIV-touren. PGA har bannlyst en rekke spillere fra sine turneringer så langt.

  I tillegg skal de sette klarere linjer for hvordan spillere kan forflytte seg mellom PGA- og europatouren. Fra 2023 får topp ti i sammendraget i europatouren innpass i PGA-turneringer den kommende sesongen.

  – Vi er veldig fornøyde med dette forlengede partnerskapet, sier PGA-sjef Jay Monahan.

  PGA vil også være mer involvert i europatouren framover. De skal øke sin eierandel fra 15 til 40 prosent i European Tour Productions.

  Travelers Championship - Preview Day 3
  Foto: Michael Reaves / AFP
 • Svensk back forlenger med russisk ishockeylag

  Robin Press har signert en ny kontrakt med russiske Severstal Tsjerepovets. Han er første svenske hockeyspiller som gjør det etter Russlands krig i Ukraina.

  Det skriver Aftonbladet.

  Press skrev under for KHL-laget foran sist sesong, og nå har han forlenget med ytterligere ett år. Aftonbladet skriver at det fortsatt er et flertall svenske spillere som har kontrakt med KHL-lag, men at 27 år gamle Press er den første til å signere en kontrakt etter krigens start.

  I mars ble det klart at basketballstjernen Jonas Jerebko ble stengt ute av det svenske landslaget i basketball etter at han valgte å skrive under for russiske CSKA.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste