Hopp til innhold

Gjøvik-helten bestilte Polen-tur dagen før sjokket – nå må han avlyse

Gjøvik-Lyn gikk seirende ut av en thrillerkamp mot Strømsgodset. Nå må flere ferier avlyses som følge av det overraskende avansementet.

Andreas Østerud

Strømsgodsets cupeventyr er over etter en høydramatisk kamp mot 2. divisjonslaget Gjøvik-Lyn.

Det ble til slutt 3-2 til Gjøvik-Lyn etter en scoring i siste minutt av andre ekstraomgang.

Det var Andreas Østerud som ble den store helten for 2. divisjonslaget da han banket inn ballen på volley.

Gjøvik ble sendt til himmels, og Østerud løp over halve banen med drakten av. Det ble gult kort, men det bryr han seg neppe om.

– Det er helt, helt sjukt. Jeg hadde ikke sett for meg dette da jeg stod opp i dag tidlig. Det er helt sjukt, sier en henrykt Østerud til NRK.

Ferien røk for flere

Nå blir det noe uventet en ny runde for 2. divisjonslaget. Dagens helt hadde i hvert fall ikke regnet med de skulle ta seg videre mot Godset.

– Jeg booka Polen-tur i går, bare for å ha i bakhånd. Det ser ut som den ryker på grunn av tredje runde i cupen. Vi har egentlig sommerferie, men vi fortsetter vi. Det er fotball vi liker, sier han.

Elitserien i fotball 2022: Sarpsborg 08 - Strømsgodset

HOFTEFESTE: De to siste kampene vil nok Strømsgodset-spillerne bare glemme så fort som mulig.

Foto: Christoffer Andersen / NTB

– Hvor langt kan dette gå?

– Med dette laget her kan vi gå så langt vi vil. Sånn som i dag, når vi snur 2-1 og kommer tilbake med 2-2 og scorer seiersmålet på slutten der. Hvis vi bare har det i hodet og klarer å stå på kan vi nå så langt vi bare klarer, vi.

Les også: Leif (80) har bestilt finalerom i 18 år – blir skuffet hvert år

Leif Strømme
Leif Strømme

Men det er ikke bare Østerud som må avlyse ferien. Hovedtrener Espen Haug hadde også planer om å dra til sydligere strøk.

– Plutselig står det 3-2, og der røk ferien. Men jeg er ekstremt glad, og sånn som vi fighter som et lag og når du ser den stemninga her. Vi inviterte til fest, og var best på nachspielet, sier Haug til NRK i garderoben etter kampen.

– Du skulle egentlig til Syden?

– Ja. Jeg håper jeg får reist ned et par dager senere, og så får vi se. Men akkurat nå, med den gjengen her, så er det bare en utrolig stolthet. Jeg synes vi viser karakter.

Men ingen stor feiring blir det for Gjøvik-gjengen. I morgen skal spillerne og trenerne bidra på den årlige fotballskolen.

– Vi har fotballskole om dagen. Så vi skal opp her klokken åtte i morgen tidlig å ta imot 120 barn her eller noe sånt. Vi får ta feiringa i ferien, forteller Haug.

Godset har dermed hatt en meget tøff uke etter å ha først tapt 1-5 mot Sarpsborg i Eliteserien, og nå blir det altså en tidlig cup-exit.

Det skjer kun to drøye måneder etter at de spilte semifinale i forrige sesongs NM mot Molde.

Elitserien i fotball 2022: Sarpsborg 08 - Strømsgodset

MARERITTUKE: Gustav Valsvik og Strømsgodset har tapt 1-5 mot Sarpsborg og blitt slått ut av cupen på én uke.

Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sarpsborg med overraskende tap

Det ble også brått slutt for Sarpsborg. De tapte til slutt 0-1 mot det formsterke 2. divisjonslaget Moss.

Vi har hatt en god sesong, og det er veldig deilig å slå Sarpsborg. Og for meg som er Fredrikstad-gutt så er det deilig å sende dem ut av cupen. Det smaker ekstra godt, sier Ali til NRK etter kampen.

Han smilte ekstra bredt da han møtte NRK etter kampen. For Moss var dette fortsettelsen på en veldig god sesong.

Det betyr mye at vi klarer å matche oss med 08, spesielt når de er to divisjoner over oss. Vi har noe på gang, så det er positivt det, sier Ali.

Etter en sjansefattig første omgang fant han veien gjennom 08-forsvaret, og satte ballen iskaldt forbi keeper.

Jeg ser at Vetle (Hellestø) vinner ballen på midten der, og ser det kommer en pasning til Noah (Alexandersson). Dette har vi gjort på trening mange ganger, så da var det bare å gå i bakrom og sette den i mål. Det var deilig.

HØYDEPUNKTER: Se alle høydepunktene fra kampen her.

Banestorming og kjempesjanser

De gule og svarte kjempet heroisk for å holde eliteserielaget unna, og holdt unna helt til klokken passerte 90 minutter. Da tok kampen skikkelig fyr.

Først fikk Vetle Hellestø sitt andre gule kort og Moss måtte avslutte kampen med en mann mindre.

Deretter var det et under at Sarpsborg ikke satt ballen i mål. Først smalt ballen i tverrliggeren og ned på strek, så ut igjen. Så satt Guillermo Molins ballen i mål, men scoringen ble avblåst for offside.

Vi har ikke vilje til å spille oss til målsjanser i den tiden vi får, sett bort ifra de siste ti-femten minuttene. Da skaper vi flere sjanser enn vi gjør hele kampen, sier Sarpsborg 08-trener Stefan Billborn til NRK

Var det undervurdering?

Eliteserien i fotball 2022: Jerv - Sarpsborg 08 (0-5)

SKUFFELSE: Stefan Billborn måtte se Sarpsborg ryke ut av cupen.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

De har motivasjonen, de jobber på alle ballene de får mens vi ikke tar sjansene. Vi overvurderer dem mer enn vi undervurderer dem, forklarer Billborn.

Treneren for klubben som vant cupgull i 1983 og ble seriemester i 1997, Thomas Myhre, var hakket mer fornøyd enn sin trenerkollega etter kampen.

Jeg er stolt, men mest på vegne av gutta og det fellesskapet som er her. For mitt vedkommende så er det utrolig morsomt å se de som jobber så knallhardt og får betalt for det, sier den tidligere landslagskeeperen til NRK.

Kråkevingen kunne dermed juble for avansement i cupen, men tidlig i første omgang var det en som fikk overtenning og stormet banen.

BANESTORMING: En supporter stormet banen og feiret som Ronaldo.

Siste nytt

 • Tyske fotballtopper gir offentlig støtte til Uefas kontroversielle Russland-grep

  De tyske fotballtoppene Hans-Joachim Watzke og Karl-Heinz Rummenigge forsvarer Uefas beslutning om å la russiske aldersbestemte landslag få konkurrere igjen.

  Styret i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) besluttet tidligere denne at 17-årslagene til Russland skal få delta i turneringer igjen. Dette må skje uten nasjonale symboler.

  Tyske Watzke og Rummenigge er medlemmer av styret. De forsvarer nå avgjørelsen som er tatt. Watzke sier til fredagens utgave av Bild at grepet som nå er tatt «definitivt ikke er noen oppmykning av vår negative holdning til Russland».

  – Dette handler om barn, som ikke skal være ansvarlige for den avskyelige krigen, sier Det tyske fotballforbundets visepresident Watzke til.

  – Barn er ofre for krigen. De er uskyldige og trenger hjelp. De bærer ikke noe ansvar for denne krigen og bør ikke straffes ekstra. Derfor stemte jeg «ja» for å la dem delta i spill igjen, sier Rummenigge.

  Det tyske forbundet har ennå ikke kommentert Uefa-avgjørelsen. England, Polen, Latvia, Litauen, Sverige, Norge og Finland har imidlertid sagt at de ikke vil spille mot russiske lag.

  Det ukrainske fotballforbundet har gjort det klart at de vil boikotte konkurranser med russiske lag.

  Germany Japan Soccer
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Marerittrekken over for Holger Rune

  Den danske tennisstjernen Holger Rune slo Felix Auger-Aliassime i strake sett i ATP500-turneringen i Kina fredag. Dermed stoppet hans vonde tapsrekke.

  Rune kom fra sju strake tap før møtet mot den canadiske spilleren. Dansken vant 6-4 og 6-4 fredag og brukte en time og 23 minutter på å ta seg videre.

  Rune har slitt med ryggproblemer, men sa han ikke kjente noe til skaden.

  Den 20 år gamle dansken er seedet som nummer tre i turneringen, men får tøff motstand på sin side av tablået. Allerede i neste runde venter bulgarske Grigor Dimitrov

  Vinner han den kampen er det trolig sjetteseedede Jannik Sinner som blir motstander.

  Holger Rune
  Foto: Mark Blinch / AP
 • Zuccarello glitret i NHL-oppkjøringen – to assists i ny seier

  Mats Zuccarello (36) bidro med to assists da Minnesota Wild slo Colorado Avalanche 4-2 i nattens treningskamp før NHL-sesongen.

  Zuccarello hadde en målgivende pasning da Kirill Kaprizov gjorde 1-0 allerede etter 32 sekunders spill, og han hadde en assist på ny da Kaprizov gjorde sitt andre for dagen med 4-2 med 31 sekunder igjen å spille.

  Den siste scoringen kom i åpent bur siden Colorado Avalanche hadde tatt ut målvakten i jakten på utligning.

  Zuccarello fikk 19.11 minutter på isen.

  NHL-sesongen starter 10. oktober.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Pontus Höök / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste