NRK Meny
Normal

Smøresjefen trekker seg

Emil Hegle Svendsens bror fratrer sin stilling som smøresjef i Norges Skiskytterforbund etter en tung sesong.

Morten Hegle Svendsen

FRATRER: Morten Hegle Svendsen har sagt opp sin stilling som smøresjef

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg skal bli pappa igjen i august, og den jobben som smøresjef er ikke veldig forenelig med å bygge familie, sier Hegle Svendsen til NRK etter at det ble klart at han trekker seg.

Morten og broren

Emil Hegle Svendsen og broren Morten under OL i Sotsji i 2014.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Nyheten kom først i en pressemelding fra skiskytterforbundet.

Kritikken har til tider vært krass for Hegle Svendsen og resten av smøreteamet til de norske skiskytterne denne vinteren, og også under OL sist vinter, men Hegle Svendsen sier det ikke har hatt noen påvirkning på hans beslutning.

– Det har ikke hatt noen verdens ting å si. Det går ene og alene på reising, forteller han og legger til at han innimellom forundres av hvor opptatte folk kan være av dårlige ski.

Tungt år

Ved flere anledninger har de norske løperne hatt dårlige ski.

Les også: Ny skifiasko: – Det var bom stopp

Les også: Svendsen: - Har blitt fragått av løpere jeg vanligvis leker med

Les også: Skiskytterne avslører skitrøbbel før VM

– Det er krig i verden, men innimellom kan det virke som om en smørebom er mer interessant. Man kan jo begynne å lure litt, sier han.

Emil Hegle Svendsen synes allikevel det er synd at brorer slutter og skriver følgende i en SMS til NRK.

– Jeg syns det er synd at Morten slutter, men skjønner jo veldig godt at han vil prioritere familien. Vi har ikke hatt gode nok ski i år, da har han fått en del kritikk siden han er sjef, men han har taklet det bra! Forbundet ønsket å ha han med videre, det samme gjorde løpere og trenere så det er ingen tvil om at han var en dyktig sjef.

Les også: Helseskadelig å smøre for OL-dronningen

Går tilbake til finansbransjen

Morten Hegle Svendsen fikk tilbud å fortsette i jobben, forteller han. Hegle Svendsen har valgt å takke ja til et tilbud fra sin tidligere arbeidsgiver.

Morten Aa Djupvik, som i løpet av vinteren tok over som idrettssjef i skiskytterforbundet, sier i pressemeldingen at han motvillig tok imot oppsigelsen.

– Vi skulle gjerne hatt han med videre mot VM på hjemmebane, men har stor respekt og forståelse for at han nå velger å prioritere familien, sier Morten Aa Djupvik.

Siste nytt

 • Fourcade vant verdenscupen

  Martin Fourcade tok sammenlagtseieren i verdenscupen, med ti treff og et godt skiløp i Tjumen. Johannes Thingnes Bø hadde en helsvart dag på jobb og måtte se både sammenlagtseieren og sprintcupen ryke. Han ble imidlertid beste norske på en 14. plass.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen. Jaktstart menn.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Giggs opna med storsiger

  Ryan Giggs opna sin karriere som landslagssjef for Wales med 6-0 i bortekampen mot Kina i dag. Gareth Bale scora tre av Wales' mål, hans første hattrick på landslaget. Han er oppe i 29 landslagsmål, eitt meir enn legenden Ian Rush. Sigeren er Wales' største på 22 år, og Kina-manger Marcello Lippis største landslagstap nokosinne.

  Ryan Giggs
  Foto: - / AFP
 • - Har spela sin siste United-kamp

  Den amerikanske tv-kanalen ESPN melder at Zlatan Ibrahimovic har spela sin siste kamp for Manchester United. Kjelder ESPN har vore i kontakt med, seier at svensken er i ferd med å diskutere in kontrakt med LA Galaxy. Zlatan har ikkje spela for United sidan han slo opp sin kneskade 2. juledag.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par