NRK Meny
Normal

Mørks hyllest til Løke: – Som å spille med en søppelbøtte

RIO DE JANEIRO (NRK): Verdens farligste angrepsduo måtte nøye seg med bronse i Rio. Nå har Nora Mørk overtalt Heidi Løke til å satse mot et nytt OL.

OLYMPICS-RIO-W-HANDBALL

OL-MINNE: Heidi Løke tar bilde av seg selv, Nora Mørk, Ida Alstad og Stine Bredal Oftedal under medaljeseremonien.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

– Jeg får med meg Heidi. Det er planlagt og tilrettelagt. Hun skal til Tokyo!

Nora Mørk smiler. Det har hun ikke gjort så mye siden semifinalenederlaget for Russland. Heller ikke seier over Nederland i bronsekampen får 25-åringen til å ta helt av.

Men når Heidi Løke (33) blir bragt inn i samtalen, lyser hun opp. De to utgjør et livsfarlig angrepsvåpen både på klubblaget Györ og for Norge.

I OL har høyreback Mørk scoret 62 mål, mens strekspiller Løke stoppet på 31. Mange av Mørks mål kommer på grunn av sperrer som Løke setter – og på straffekast etter at Løke er blitt tatt. De fleste av Løkes mål kommer etter innspill fra nettopp Mørk.

– Et stort forbilde

De har en helt unik evne til å hjelpe hverandre.

– Å spille med Heidi, er som å spille med en søppelbøtte. Det er bare å kaste hvor man vil, så tar hun imot. Hun er helt rå. For meg er hun et stort forbilde – måten hun trener på, alltid positiv, alltid offensiv. Det gir så mye til oss andre. Hun er fantastisk å ha på lag, skryter Mørk.

Mørk og Løke

SUPERDUO: Nora Mørk og Heidi Løke er motstandernes verste mareritt.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Mørk fikk ikke OL-gullet hun drømte om i Rio. Derfor har hun allerede snakket med Løke om neste OL, i Tokyo 2020.

Ifølge Mørk er saken klar. Løke er ikke like bombastisk, men innrømmer at sjansene er gode.

– Hva skal jeg si? Det er fire år til, så vi får se. Men jeg er ikke så gammel. Det er fortsatt gøy å være med, og jeg har noen år igjen, sier Løke til NRK.

– Nora sier dere har en avtale om Tokyo?

– Sier hun det? Kanskje, svarer Løke og smiler.

Gråten i halsen

De to Györ-venninnene var blant dem som var lengst nede etter semifinaletapet mot Russland. De var også blant dem som slo hardest tilbake.

Mørk innrømmer at det har vært tøft.

– Jeg føler jeg har hatt gråten i halsen hele tiden, og det tok mye energi. Du blir veldig sliten når du taper, sier Mørk, som innrømmer at det først var fredag ettermiddag hun klarte å rette fokus inn mot lørdagens bronsekamp.

For hennes del var semifinaletapet likevel ikke den verste nedturen i karrieren. For fire år siden satt hun hjemme og var skadet da Norge tok OL-gull i London.

– Det var en annen følelse, men denne gangen var jeg i en semifinale. Jeg var der og kunne gjøre noe med det som skjedde. Det er vel verre å ikke være der, konstaterer Norges toppscorer.

HANDBALL-OLY-2016-RIO-FRA-RUS-FINAL

BRONSEJENTER: Håndballandslaget fikk medaljene sine i Rio lørdag kveld.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Siste nytt

 • Sejersted vant NM i utfor

  Adrian Smiseth Sejersted vant NM i utfor i Hafjell onsdag. OL-mesteren i utfor, Aksel Lund Svindal, kunne ikke hamle opp med Sejersted. Svindal endte på bronseplass, mens Kjetil Jansrud tok NM-sølv. I kvinneklassen sikret Marte Berg Edseth seg NM-gullet.

  Adrian Smiseth Sejersted
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Konnerud fikk ski-NM 2020

  Konnerud er tildelt NM på ski langrenn første del om to år. Det melder Norges Skiforbund tirsdag. Det var to søkere til arrangementet.

 • FA skal undersøke Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic risikerer å bli straffet av det engelske fotballforbundet (FA) etter at han har involvert seg i et nytt spillselskap. Den svenske fotballstjernen har reklamert for det nye spillselskapet BetHard, skriver den engelske avisen Mirror.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport og musikk med håndball kvinner Kroatia - Norge