NRK Meny
Normal

Mørk: – Hun blir utrolig grinete og sur

FREDERIKSHAVN/OSLO (NRK): Nora Mørk har løsningen på hvordan Norge skal takle Romanias superstjerne, Cristina Neagu.

Cristina Neagu

FRYKTET SPILLER: Romanias Cristina Neagu.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Etter to lette kamper og seirer mot Puerto Rico og Kasakhstan venter Romania i håndball-VM torsdag kveld. Et lag Norge bør slå, men på laget har rumenerne storscoreren Cristina Neagu.

Tidligere kåret til «årets håndballspiller» og en av verdens beste håndballspillere.

Nora Mørk

Nora Mørk tror Norge har bedre moral enn de rumenske spillerne.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Landslagets Camilla Herrem mener hun er verdens beste skytter.

– Jeg synes at hun er verdens beste spiller i tillegg. Hun er veldig flink både fremover og bakover. Hun er på mange måter en komplett spiller, sier hun før kampen.

– Kan vinne på moral

Nora Mørk lar seg likevel ikke skremme.

Hun mener de norske håndballjentene kan utnytte at Romania og da spesielt stjernespiller Cristina Neagu fort blir sur og grinete om hun ikke får det helt til i kamp.

– Det som vi kan vinne på er den moralen som de mangler, men som vi har. Jeg ville aldri gitt opp for laget mitt, men hvis vi får henne ut av stilen blir hun utrolig grinete og sur. Det er det vi har lyst å få til, forteller Mørk.

Larvik-spiller og forsvarssjef for Norge, Mari Molid, regner med at mesteparten av Romanias angrepsstrategi vil handle om Neagu.

– Vi må være smarte og sørge for at hun ikke kommer til skudd. Romania vil nok prøve å spille opp henne ofte i kampen, og vi må prøve å unngå akkurat det, sier hun.

– En kamp Norge skal vinne

Romanias superstjerne til tross, NRKs håndballekspert Geir Oustorp har ikke latt seg skremme av det rumenske laget i VM. Han mener kun seier er godt nok mot Romania i kveld.

– Det er en motstander som Norge bør slå. De spilte dårlig mot Spania og har møtt dårlig motstand så langt. De ser skrale ut, sier Oustorp.

– Forsvarsspillet var dårlig og lite oppfinnsomt. Fremover er det bare Neagu og ingen andre.

Norge møter Romania i kveld kl 20.30.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset