NRK Meny
Normal

Mørk tror egne Ungarn-tips sikrer semifinale

HELSINGBORG (NRK): Norge trenger kun ett poeng for å sikre EM-avansementet i kveld. Det skal Nora Mørk sørge for både på og utenfor banen.

EM håndball kvinner i Sverige. Helsingborg Arena. Danmark-Norge 20-22

KJENNER MOTSTANDEREN: Nora Mørk har gitt Thorir Hergeirsson flere innspill før kveldens EM-duell mot Ungarn.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Györ-spilleren kjenner naturlig nok flere av kveldens motstandere godt fra den ungarske ligaen. Tre av spillerne i Ungarn-troppen er også lagvenninner med Mørk og målvakt Kari Aalvik Grimsbø.

– De er litt skadeskutte og stiller med et noe svakere lag enn de kunne gjort. Flere av dem som får spille mye nå kjenner jeg bedre enn Thorir. Da skal jeg hjelpe til slik at vi er best mulig forberedt, sier Mørk til NRK.

– På en god dag er dette et lag vi selvfølgelig skal slå. De har ikke spilt kjempebra i EM og svinger mye, legger hun til.

Ett poeng mot Ungarn og Tsjekkia holder til å sikre Norge semifinaleplass i Göteborg fredag. Mørk tror hennes tips om ungarerne kombinert med godt spill holder til å sikre norsk jubel i Helsingborg Arena allerede i kveld.

– Ja, det skal være nok, sier Mørk og ler.

Frykter målvaktene

Trener Thorir Hergeirsson understreker at han tar kampen mot Ungarn på alvor uten å ha noen tanker om eksperimentering i hodet, selv om kun ett poeng mot to antatt svakere motstandere nå er nok.

– For oss handler dette om å ta seg videre til finalespillet. Vi har en drøm, og den realiserer vi kun om vi er gode nok i nuet. Vi prøver å være så sterke at vi vinner kamper uansett hvordan vi spiller og hvem som spiller, sier islendingen.

Olivia Mellegård ble taklet stygt i det 50. minutt av Sveriges kam mot Frankrike i håndball-EM.

– Vi vet det blir tøft. De har gode målvakter. Vi må gi alt, sier vingen Camilla Herrem til NRK.

Alle klare i kveld

Hergeirsson-assistent Mia Hermansson Högdahl møtte pressen etter Norges formiddagsøkt på en grå vinterdag i Helsingborg.

Hun forteller at det ble gjennomført et videomøte der angrepsspill var tema mandag kveld, og at hele troppen er friskmeldte og disponible for kamp.

– I utgangspunktet har vi ikke planer om å hvile noen. Vi er ydmyke foran denne oppgaven, sier Högdahl, som har følgende beskrivelse av Ungarn:

– De er ikke samspilte og har en del folk ute. Med vårt fysiske forsvarsspill tror jeg vi skal holde dem unna. Men om man ser på kampen deres mot Romania, hadde det vært for noen år siden hadde de gitt opp og sluppet inn 40 mål, men nå jobber de hele tiden. De har en helt annen lagmoral.

Siste nytt

 • Lundby vil bevare pallrekken

  Maren Lundby har ni seirer og fire annenplasser i verdenscupen denne sesongen. Under avslutningen til helgen handler alt om å sørge for en sesong med resultater utelukkende på pallen. – Jeg vet ikke om mange skihoppere som har den rekka, sier Lundby.

  Maren Lundby
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK
 • Seriesølv til Kjelling og Drammen

  Etter 30-26-seier over Bækkelaget er seriesølvet sikret for Drammens håndballherrer. Nå er det klart at Arendal ikke kan ta igjen Kristian Kjellings menn i kampen om sølvet.

  Seriemester Elverum tok seier nummer 19 onsdag med 25-21 over Haslum.

  Kvartfinale håndball Elverum-Drammen.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Storhamar én seier unna finale

  Storhamar slo Frisk Asker 4–1 borte, og kan bli klar for NM-finale om de vinner fredagens kamp mot Frisk. Storhamar leder 3–1 i kamper.

  Josh Nicholls (2), Mikael Zettergren og Jacob Berglund scoret for Storhamar. Cato Cocozza scoret for Frisk Asker.

  NM Ishockey 1. Semifinale: Storhamar - Frisk Asker
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
V-cupfinale hopp: Skiflyging, kvalifisering
V-cup hopp: Skiflyging kvalifisering
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag