NRK Meny
Normal

Mørk tror egne Ungarn-tips sikrer semifinale

HELSINGBORG (NRK): Norge trenger kun ett poeng for å sikre EM-avansementet i kveld. Det skal Nora Mørk sørge for både på og utenfor banen.

EM håndball kvinner i Sverige. Helsingborg Arena. Danmark-Norge 20-22

KJENNER MOTSTANDEREN: Nora Mørk har gitt Thorir Hergeirsson flere innspill før kveldens EM-duell mot Ungarn.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Györ-spilleren kjenner naturlig nok flere av kveldens motstandere godt fra den ungarske ligaen. Tre av spillerne i Ungarn-troppen er også lagvenninner med Mørk og målvakt Kari Aalvik Grimsbø.

– De er litt skadeskutte og stiller med et noe svakere lag enn de kunne gjort. Flere av dem som får spille mye nå kjenner jeg bedre enn Thorir. Da skal jeg hjelpe til slik at vi er best mulig forberedt, sier Mørk til NRK.

– På en god dag er dette et lag vi selvfølgelig skal slå. De har ikke spilt kjempebra i EM og svinger mye, legger hun til.

Ett poeng mot Ungarn og Tsjekkia holder til å sikre Norge semifinaleplass i Göteborg fredag. Mørk tror hennes tips om ungarerne kombinert med godt spill holder til å sikre norsk jubel i Helsingborg Arena allerede i kveld.

– Ja, det skal være nok, sier Mørk og ler.

Frykter målvaktene

Trener Thorir Hergeirsson understreker at han tar kampen mot Ungarn på alvor uten å ha noen tanker om eksperimentering i hodet, selv om kun ett poeng mot to antatt svakere motstandere nå er nok.

– For oss handler dette om å ta seg videre til finalespillet. Vi har en drøm, og den realiserer vi kun om vi er gode nok i nuet. Vi prøver å være så sterke at vi vinner kamper uansett hvordan vi spiller og hvem som spiller, sier islendingen.

Olivia Mellegård ble taklet stygt i det 50. minutt av Sveriges kam mot Frankrike i håndball-EM.

– Vi vet det blir tøft. De har gode målvakter. Vi må gi alt, sier vingen Camilla Herrem til NRK.

Alle klare i kveld

Hergeirsson-assistent Mia Hermansson Högdahl møtte pressen etter Norges formiddagsøkt på en grå vinterdag i Helsingborg.

Hun forteller at det ble gjennomført et videomøte der angrepsspill var tema mandag kveld, og at hele troppen er friskmeldte og disponible for kamp.

– I utgangspunktet har vi ikke planer om å hvile noen. Vi er ydmyke foran denne oppgaven, sier Högdahl, som har følgende beskrivelse av Ungarn:

– De er ikke samspilte og har en del folk ute. Med vårt fysiske forsvarsspill tror jeg vi skal holde dem unna. Men om man ser på kampen deres mot Romania, hadde det vært for noen år siden hadde de gitt opp og sluppet inn 40 mål, men nå jobber de hele tiden. De har en helt annen lagmoral.

Siste nytt

 • Northug stiller til start på Gålå

  Fredag sesongdebuterer Petter Northug under norgescupen på Gålå. Han stiller til start i to løp. – Petter går 15 km fristil fredag og etter planen den klassiske sprinten lørdag, sier trener Stig Rune Kveen til NRK.

  NM- ski del 2. Lagsprint
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i Premier League og i Europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup langrenn: Klassisk sprint
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn
V-cup langrenn: Klassisk sprint
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn