Mørk etter comebacket: – Klarer ikke grine på kommando

BEKKESTUA (NRK): Det var nesten halvannet år siden Nora Mørk (28) sist spilte med flagget på brystet. Comebacket var åpenbart rørende for håndballstjernen.

LEKKER FLYVER: Nora Mørk viste seg frem da hun var tilbake i landslagsdrakten – men denne scoringen ble hun avblåst for.

 • Norge – Sverige 36–20 (18–10)

– Det var kjempegøy og litt rart. Jeg har jo vært så lenge ute, mens den samme tralten har gått her, og de har tatt enda flere steg, men jeg er fornøyd, sier Nora Mørk.

Høyrebacken smilte fra øre til øre da navnet hennes ble ropt opp over høyttaleren. Og da den norske nasjonalsangen ble spilt, tørket hun seg under øynene og smilte til lagvenninnene.

– Jeg har tenkt så mye på det, overtenkt situasjonen og lurt på om jeg vil gråte eller le, men så ble jeg litt paff. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle tenke akkurat da. Jeg og Marit (Røsberg Jacobsen) tulla litt, for jeg trodde jeg skulle gråte. Men jeg klarer ikke grine på kommando, forteller Mørk og flirer.

Et stykke igjen

Nora Mørk

SKADEFRI: Nora Mørk har hatt en lag vei tilbake etter at korsbåndet røk i februar i fjor.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

For Mørk har ikke spilt for Norge siden VM-finalen i 2017. 527 dager senere var hun tilbake på banen, i privatlandskampen mot Sverige i Nadderud Arena.

– Vi er alltid glade når dedikerte, hardtsatsende og gode jenter kommer tilbake etter skade, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til NRK etter kampen.

28-åringen har sakte, men sikkert kommet tilbake etter korsbåndskaden, og har fått noen minutter på banen for mesterligavinner Györ denne våren. Mot Sverige startet Norges kanskje aller største stjerne på benken, hvor hun også engasjerte seg stort i spillet, og etter rundt 11 minutter fikk hun komme inn i angrepene.

– Jeg har et lite stykke igjen, så ærlig må jeg være, men jeg føler at det blir bedre og bedre. Og jeg skal ikke tilbake bare for å være god, jeg skal være veldig god. Det lover godt for neste sesong og det betyr masse å få være med her, forklarer Mørk selv.

Det ble stor jubel i hallen da Mørk satte inn sin første scoring for kvelden –en flyvervariant fra Camilla Herrem – fem minutter senere. Gleden var åpenbar, selv om scoringen ble annullert. Hennes eneste nettkjenning i kampen kom før omgangen var over.

SCORET ETT: Nora Mørk scoret og hadde en rekke målgivende da hun var tilbake for Norge.

Oftedal og Løke på tribunen

Håndballjentene herjet tidvis i møtet med nabolandet, og ledet 18–10 til pause. I andre omgang dro de ytterligere ifra. Ingvild Bakkerud sendte Norge foran med 30 – 16 med 14 minutter igjen av kampen. Til slutt ble det seier med hele 16 mål – Norges største seier over Sverige noen gang.

Og det uten kaptein Stine Bredal Oftedal og Heidi Løke. Begge fikk en smell på mandagens trening og fikk derfor hvile før VM-kvalifiseringskampene mot Hviterussland kommende fredag (borte) og neste onsdag (hjemme).

Siste nytt

 • Inter framleis utan poengtap

  Inter tok sin fjerde siger av fire mogelege med 2-0 mot byrival Milan. Marcelo Brozovic og Romelu Lukaku scora i andre omgang. Det er Lukakus tredje mål i Serie A etter overgangen frå Manchester United.

  Inter leier framfor Juventus, som slo Hellas Verona 2-1. Milan er nummer 9.

  Romelu Lukaku
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Fortvilar etter nytt Barcelona-tap

  Barcelona gjekk på sitt andre tap på dei første fem rundane då Granada vann 2-0 laurdag kveld. Ramon Azez scora etter to minutt, og Alvaro Vadillo dobla på straffe etter 66 minutt.

  Barcelona starta utan Lionel Messi, som kom inn frå start i andre omgang.

  Lionel Messi
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Mållaust i Bergen

  Brann hadde ballen klart mest i Bergen mot Haugesund, men det enda med 0-0 framfor 10.000 nokså misnøgde bergensarar.

  Brann hadde klart overtak før pause, men Haugesund var betre med i andre omgang.

  – Siger til oss i dag hadde vore eit ran, sa Haugesunds trenar Jostein Grindhaug til Eurosport.

  – Vi var overraskande bra før pause, og burde hatt mål. Etter pause får vi ikkje i stand same trykketMen vi har eit nykomponert lag og blei slitne mot slutten, seier Brann-trenar Lars Arne Nilsen til NRK.

  Nilsen snakka med supporterane etter kampen.

  – Eg trur dei forstår at vi har det vanskeleg. Vi må tenkje nytt og mobilisere det vi har. Vi skulle hatt fleire tilgjengelege, men med 5-6 ute er det vanskeleg.

  – Høyrde du ikkje pipinga då de gjekk av bana?

  – Eg er tunghøyrd. Men eg trur publikum forstår at spelarane blødde for drakta og gjorde det dei kunne i dag. Det er frustrerande å ikkje vinne, seier Nilsen, som skal ta laget sitt til Rosenborg på Lerkendal neste helg.

  Lars Arne Nilsen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal