Mørk etter comebacket: – Klarer ikke grine på kommando

BEKKESTUA (NRK): Det var nesten halvannet år siden Nora Mørk (28) sist spilte med flagget på brystet. Comebacket var åpenbart rørende for håndballstjernen.

LEKKER FLYVER: Nora Mørk viste seg frem da hun var tilbake i landslagsdrakten – men denne scoringen ble hun avblåst for.

 • Norge – Sverige 36–20 (18–10)

– Det var kjempegøy og litt rart. Jeg har jo vært så lenge ute, mens den samme tralten har gått her, og de har tatt enda flere steg, men jeg er fornøyd, sier Nora Mørk.

Høyrebacken smilte fra øre til øre da navnet hennes ble ropt opp over høyttaleren. Og da den norske nasjonalsangen ble spilt, tørket hun seg under øynene og smilte til lagvenninnene.

– Jeg har tenkt så mye på det, overtenkt situasjonen og lurt på om jeg vil gråte eller le, men så ble jeg litt paff. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle tenke akkurat da. Jeg og Marit (Røsberg Jacobsen) tulla litt, for jeg trodde jeg skulle gråte. Men jeg klarer ikke grine på kommando, forteller Mørk og flirer.

Et stykke igjen

Nora Mørk

SKADEFRI: Nora Mørk har hatt en lag vei tilbake etter at korsbåndet røk i februar i fjor.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

For Mørk har ikke spilt for Norge siden VM-finalen i 2017. 527 dager senere var hun tilbake på banen, i privatlandskampen mot Sverige i Nadderud Arena.

– Vi er alltid glade når dedikerte, hardtsatsende og gode jenter kommer tilbake etter skade, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til NRK etter kampen.

28-åringen har sakte, men sikkert kommet tilbake etter korsbåndskaden, og har fått noen minutter på banen for mesterligavinner Györ denne våren. Mot Sverige startet Norges kanskje aller største stjerne på benken, hvor hun også engasjerte seg stort i spillet, og etter rundt 11 minutter fikk hun komme inn i angrepene.

– Jeg har et lite stykke igjen, så ærlig må jeg være, men jeg føler at det blir bedre og bedre. Og jeg skal ikke tilbake bare for å være god, jeg skal være veldig god. Det lover godt for neste sesong og det betyr masse å få være med her, forklarer Mørk selv.

Det ble stor jubel i hallen da Mørk satte inn sin første scoring for kvelden –en flyvervariant fra Camilla Herrem – fem minutter senere. Gleden var åpenbar, selv om scoringen ble annullert. Hennes eneste nettkjenning i kampen kom før omgangen var over.

SCORET ETT: Nora Mørk scoret og hadde en rekke målgivende da hun var tilbake for Norge.

Oftedal og Løke på tribunen

Håndballjentene herjet tidvis i møtet med nabolandet, og ledet 18–10 til pause. I andre omgang dro de ytterligere ifra. Ingvild Bakkerud sendte Norge foran med 30 – 16 med 14 minutter igjen av kampen. Til slutt ble det seier med hele 16 mål – Norges største seier over Sverige noen gang.

Og det uten kaptein Stine Bredal Oftedal og Heidi Løke. Begge fikk en smell på mandagens trening og fikk derfor hvile før VM-kvalifiseringskampene mot Hviterussland kommende fredag (borte) og neste onsdag (hjemme).

Sportsnyheter

Knust etter kjempemissen: – Fare for søvnløse netter resten av livet

Eirik Hestad hadde en kjempemulighet til å skyte Molde til mesterligaens gruppespill for første gang på 21 år. Men inngangspremien på 250 millioner kroner glapp og i stedet blir det europaligaspill.

Jens Petter Hauge har landet i Milano – ble møtt av et stort presseoppbud på flyplassen

Jens Petter Hauge er ventet å signere for AC Milan i løpet av kort tid, og i ettermiddag landet han på flyplassen i Milano. Dersom alt går i boks og Hauge signerer for italienerne, betyr det samtidig at Bodø/Glimt snart kan ha solgt spillere for nær 100 millioner kroner på ett år.

Siste nytt

 • Ingen verdenscup på skøyter i år

  Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) har bestemt at det ikke blir verdenscupløp på skøyter før nyttår. Planen om løp i en «boble» i Heerenveen er droppet.

  Det melder Norges Skøyteforbund i en pressemelding onsdag og viser til en uttalelse på ISUs nettsted.

  For en måned siden avgjorde ISU at de fire berammede verdenscupstevnene før jul ikke kan arrangeres som planlagt.

  Det ble jobbet videre med et konsept om å avvikle tre stevner på rad i Heerenveen, der løperne skulle isoleres i en «boble» for å minimere smitterisiko.

  ISU har nå konkludert med at det er for tidlig å gjennomføre dette, men man vil vurdere en tilsvarende modell for løp etter nyttår. (NTB)

  Norway's Sverre Lunde Pedersen competes during the men's 1500 meters race of the World Cup speed skating at the Thialf ice arena in Heerenveen, Netherlands, Saturday, Dec.15, 2018.
  Foto: Peter Dejong / Peter Dejong
 • Hirschi med råsterk seier

  Sveitseren Marc Hirschi parkerte rivalene i den tøffe motbakkespurten i sykkelklassikeren Flèche-Wallonne onsdag og kunne juble for en sterk seier.

  Sunweb-rytteren viste form i Tour de France, der han tok to etappeseire og ble kåret til mest offensive rytter. Sist helg tok han bronse i VM. Onsdag viste han styrke igjen opp beryktede Mur de Huy.

  – Det ble perfekt for oss. Jeg var med i et lite brudd med fire stykker, og lagkameratene mine gjorde en veldig god jobb med å kontrollere feltet bak. De kom likevel mot slutten, men jeg hadde beina til å avgjøre i den siste stigningen, sa Hirschi i et intervju vist på Eurosport.

  Benoît Cosnefroy og Michael Woods fulgte nærmest bak Hirschi. De seks første fikk samme tid. (NTB)

  Belgium Cycling Fleche Wallonne
  Foto: Olivier Matthys / AP
 • Børven ferdig i Rosenborg

  Torgeir Børven forlater Rosenborg etter kun tre måneder. Spissen har skrevet toårskontrakt med tyrkiske Ankaragücü. Det opplyser Ankara-klubben på sitt nettsted, ifølge NTB. Børven har også sikret seg opsjon på å forlenge kontrakten med et tredje år.

  Børven ble solgt til Rosenborg fra Odd 30. juni. Han scoret seks mål på 16 kamper for trønderne.

  Ifølge TV 2 betaler den tyrkiske klubben mellom 2,2 og 2,8 millioner kroner for Børven. Det skal være i samme prissjikt som det Rosenborg betalte for ham for tre måneder siden.

  Eliteserien fotball 2020: Strømsgodset - Rosenborg (3-3)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal