NRK Meny
Normal

– Tårene trillet og det var bare vondt

ZRENJANIN (NRK.no): Nora Mørk (22) grøsser når hun tenker tilbake på de mange mesterskapene hun har måttet følge fra sofaen.

Nora Mørk

LYSER AV SPILLEGLEDE: Nora Mørk elsker å spille håndball. Trolig like mye som hun hater å være skadet.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

– Jeg visste at jeg hadde mye ugjort på en håndballbane. Jeg burde kanskje gitt opp, men kroppen ville tilbake. Jeg er veldig sta, forteller Nora Mørk til NRK.no.

Nora Mørk

TOK EM-GULL: Nora Mørk på landslaget i EM 2010. Årets VM er hennes første deltagelse i et verdensmesterskap.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Fra 2010 til i år var Mørk borte fra landslagshåndballen. Seks kneskader på tre år gjorde veien tilbake til landslaget fryktelig lang.

Dagen etter VM-seieren mot Spania forteller Larvik-spilleren åpent om hvor langt nede hun var under det lange skadeoppholdet.

– Ekstremt tungt

Mens landslaget reiste verden rundt og sanket inn VM-gull (2011), OL-gull (2012) og EM-sølv (2012), satt Nora Mørk og hulket i sofaen hjemme.

– Det gikk opp et lys for meg hvor mye håndball betyr for meg. Det var ekstremt tungt å sitte hjemme og se på. Tårene trillet i sofakroken og det var bare vondt. Du vil ikke se, men du må se. Jeg unner ingen den følelsen, forteller Mørk.

Den norske håndballyndlingen leverte en praktkamp i VM-åpningen mot Spania.

22-åringen fra Oslo stoppet ikke målshowet før hun hadde nettet åtte ganger, og var en stor bidragsyter til i Norges 22-20-seier.

De mange månedene på sidelinjen har gjort at Nora verdsetter følelsen av å være skadefri i langt større grad enn før.

Sist hun spilte et mesterskap for Norge var i EM 2010 som 19-åring.

– Jeg vet hvor sterkt jeg har lyst til å være her. Jeg setter utrolig pris på det. Jeg vet hvordan det er å sitte hjemme. Det har jeg ikke lyst til å gjøre en gang til, sier Mørk.

Hylles av lagvenninnene

Også de andre landslagssjentene gleder seg over Nora Mørks comeback. Ikke bare er hun drivende god på banen - Mørk har også en enorm tilstedeværelse i spillergruppa.

– Gleden i spillet hennes smitter over på oss andre. Hun er veldig energisk og gleder seg utrolig mye til å spille. Det er veldig bra, sier lagvenninne Heidi Løke.

– Hun er helt strålende, legger hun til.

– Det er gledelig at hun bidrar såpass selv om hun har vært lenge borte, sier Karoline Dyhre Breivang.

– Hun mestrer flere posisjoner. Hun er dynamisk og har et godt blikk for spillet. Hun gir alt, noen ganger litt for mye. Men hun tør masse, og det er en bra egenskap, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson.

Mandag skal Nora Mørk og de andre håndballjentene bryne seg mot Argentina - en av de antatt lettere motstanderne for Norge.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner