Nederland-målvakten irritert etter kollisjon: – Unødvendig og farlig

I sluttminuttene av gruppefinalen mellom Norge og Nederland dundret Veronica Kristiansen inn i målvakt Tess Wester. Det likte nederlenderen dårlig.

Tokyo 2020 Olympics, day 8, Handball, Norway - Netherlands

UENIGE: Veronica Kristiansen og Tess Wester, her avbildet tidligere i kampen og før Wester gikk i dørken.

• Norge – Nederland 29–27

Like før slutt kom Kristiansen alene med keeper i en voldsom fart. Hun hoppet inn i feltet, kastet ballen i mål og kolliderte med Wester.

Nederlands målvakt ble liggende på parketten etter det som så ut som en smell i hodet, og møtte NRK til intervju med en ispose på nakken.

– Jeg slo hodet i gulvet, men jeg har det bra, forsikrer Wester.

Men situasjonen som skjedde like før slutt vekket følelser.

– Selvfølgelig blir jeg irritert, hun løper inn i meg. Det er unødvendig og farlig, sier hun.

Etter kollisjonen var hun i diskusjon med dommerne. Målvakten hevder selv at det var fordi hun måtte gå av banen etterpå, fordi hun hadde fått medisinsk hjelp. Selv mener Wester at hun var i stand til å spille videre.

– Det er unødvendig, sier Wester, lite imponert over dommerne.

Handball - Women - Group A - Norway v Netherlands

SMELL: Kristiansen på vei til å sette inn 29–26 og like etter smelle inn i Wester.

– Hva skal man gjøre?

Hendelsen skjedde da Norge satte inn 29-26 og punkterte kampen. En smell for både Nederland og Wester, som et par minutter tidligere var à jour med 26–26.

– Det er en farlig situasjon, men jeg skjønner at hun ikke gjør det med vilje.

Veronica Kristiansen synes det er leit at Wester fikk vondt, men skjønner ikke hva annet hun skulle ha gjort.

– Jeg kommer i veldig stor fart og klarer ikke å bremse. Jeg mente det selvfølgelig ikke, sier Kristiansen, som gikk bort til Wester og unnskyldte seg etter kollisjonen.

Så følger hun opp med spørsmålet:

– Hva skal man gjøre når man kommer i så stor fart?

Ingenting, mener NRKs håndballekspert i Tokyo, Håvard Tvedten.

– Kristiansen kunne ikke gjort noe annerledes, dette er ting som skjer veldig ofte i håndball. Hun kan ikke bremse på 30 centimeter, sier Tvedten og slår fast:

– Hun gjør ingenting galt.

Tess Wester

MÅLVAKT: Tess Wester går ut i «stjerne», men greier ikke å stoppe ballen fra Stine Bredal Oftedal.

Gruppefinale

Kampen mellom Norge og Nederland var en ren gruppefinale i OLs gruppe A. Vinneren av kampen kom også til å vinne gruppa, og Norge fikk en utsøkt start med en tidlig tremålsledelse.

– Jeg er veldig fornøyd med kampen, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Selv om Nederland kom inn i kampen og holdt Norge til 26–26, ble det til slutt norsk tomålsseier med 29–27.

Det var mye takket være Nora Mørk, som scoret ni mål på ti forsøk.

– Nora er utrolig viktig for oss. Hun er hvassere på mål enn hun har vært på en stund, sier Hergeirsson.

Mørk virket å ha full tenning på parketten i Yoyogi-hallen, der alle OL-kampene spilles. Mens hun satt på innbytterbenken nærmest ristet hun av engasjement.

– Hun kommer til å bli trener, en dyktig trener. Hun er ikke det her og nå, men vi vil gjerne ha engasjerte spillere som deltar i oppmuntring, støtte og korrigering, sier Hergeirsson.

Sommer-OL i Tokyo 2021

MÅL: Nora Mørk feirer én av sine fire scoringer i 1. omgang.

• Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

– Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

– Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

Q6DAaGK1xwQ
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

pa39-a-fBGA
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.