NRK Meny
Normal

Mørk etter ny seier: – Heldigvis ryddet vi opp

FREDRIKSHAVN/OSLO (NRK): Nora Mørk og Norge viste til tider storspill mot Romania, men gjorde det likevel unøvendig spennende. Nå vil de luke vekk feilene mot Spania.

Norge Romania

VIKTIG: De norske jentene virket både glade og lettet etter å ha dratt i land seieren over Romania.

Foto: Ruud, Vidar / NTB Scanpix

De norske jentene fryktet Romanias stjernespiller Cristina Neagu før torsdagens kamp, og fikk rett i at hun var kvinnen som måtte stoppes. Det gjorde også Norge mesterlig til tider, men likevel ble det mer spennende enn nødvendig i innspurten.

Norge ledet med åtte mål 12 minutter før slutt, men Romania ga ikke opp og få minutter senere var forspranget på bare tre mål. Nærmere kom ikke motstanderen, og Norge vant 26-22.

– Vi slipper oss litt ned der og gjør feil. Jeg var ikke bekymret, men vi måtte skjerpe oss. Vi må et hakk opp mot Spania i morgen, sier Stine Bredal Oftedal til NRK,

– Jeg fulgte godt med på klokka og selv om det vippet litt, var ikke seieren presset føler jeg. Heldigvis ryddet vi opp, sier Nora Mørk.

– Vi har et uhyre bra forsvarsspill i store deler av kampen. Men så glipper vi litt i perioder i både første- og andreomgang, og slipper dem litt for nærme. Men det blir aldri kritisk. Det kan vi lære litt av, mener landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Kristiansen våknet

Nora Mørk

STRAFFESIKKER: Nora Mørk traff på fire av fire straffer mot Romania.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Nora Mørk ble Norges toppscorer med sju mål - fire fra straffemerket. Bare Neagu hadde flere, med åtte scoringer. Også Veronica Kristiansen løsnet det.

– Det er deilig at jeg får vist meg litt frem i dag. Jeg byr kanskje mer på meg selv, for jeg har vært litt tilbakeholden, innrømmer seksmålsscoreren.

– Heldigvis drar vi det i land. Vi kan ikke ha slike perioder videre i VM, men heldigvis blir de kortere og kortere for hver kamp, sier bakspilleren.

Nærmet seg

Norge gikk offensivt ut, og ledet hele 7-2 etter 13 minutter. Det meste fungerte både i angrep og bakerst hos Kari Aalvik Grimsbø, som reddet fire av de første seks skuddene. Mot slutten av omgangen førte flere feil til at forspranget nesten ble hentet inn, og Neagu satte inn 10-12 ett minutt før pause.

Oftedal sikret så tremålssledelse før hvilen.

I andre omgang fikk Silje Solberg sjansen mellom stengene, og keeperen viste seg raskt frem med flere gode redninger. Det var ikke noe dårligere fremover på banen, og før det var spilt et kvarter, ledet Norge med åtte mål.

Vinner ikke gruppa

Men som i den første omgangen, kom Romania nærmere da det gjensto rundt 10 minutter. Mye nærmere.

Med bare fire minutter igjen på klokka, var Norge plutselig bare tre mål foran. Men da Veronica Kristiansen tok ansvar og satte inn sitt sjette mål minuttet før slutt - kunne jentene puste lettet ut.

Russland slo Kasakhstan, og Norge er da sjanseløse på gruppeseieren.

Tyskland slå Sør-Korea med 12 mål, det kom som en overraskelse på noen. Reporter: Patrick Rowlands

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal