Mørk etter ny seier: – Heldigvis ryddet vi opp

FREDRIKSHAVN/OSLO (NRK): Nora Mørk og Norge viste til tider storspill mot Romania, men gjorde det likevel unøvendig spennende. Nå vil de luke vekk feilene mot Spania.

Norge Romania

VIKTIG: De norske jentene virket både glade og lettet etter å ha dratt i land seieren over Romania.

Foto: Ruud, Vidar / NTB Scanpix

De norske jentene fryktet Romanias stjernespiller Cristina Neagu før torsdagens kamp, og fikk rett i at hun var kvinnen som måtte stoppes. Det gjorde også Norge mesterlig til tider, men likevel ble det mer spennende enn nødvendig i innspurten.

Norge ledet med åtte mål 12 minutter før slutt, men Romania ga ikke opp og få minutter senere var forspranget på bare tre mål. Nærmere kom ikke motstanderen, og Norge vant 26-22.

– Vi slipper oss litt ned der og gjør feil. Jeg var ikke bekymret, men vi måtte skjerpe oss. Vi må et hakk opp mot Spania i morgen, sier Stine Bredal Oftedal til NRK,

– Jeg fulgte godt med på klokka og selv om det vippet litt, var ikke seieren presset føler jeg. Heldigvis ryddet vi opp, sier Nora Mørk.

– Vi har et uhyre bra forsvarsspill i store deler av kampen. Men så glipper vi litt i perioder i både første- og andreomgang, og slipper dem litt for nærme. Men det blir aldri kritisk. Det kan vi lære litt av, mener landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Kristiansen våknet

Nora Mørk

STRAFFESIKKER: Nora Mørk traff på fire av fire straffer mot Romania.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Nora Mørk ble Norges toppscorer med sju mål - fire fra straffemerket. Bare Neagu hadde flere, med åtte scoringer. Også Veronica Kristiansen løsnet det.

– Det er deilig at jeg får vist meg litt frem i dag. Jeg byr kanskje mer på meg selv, for jeg har vært litt tilbakeholden, innrømmer seksmålsscoreren.

– Heldigvis drar vi det i land. Vi kan ikke ha slike perioder videre i VM, men heldigvis blir de kortere og kortere for hver kamp, sier bakspilleren.

Nærmet seg

Norge gikk offensivt ut, og ledet hele 7-2 etter 13 minutter. Det meste fungerte både i angrep og bakerst hos Kari Aalvik Grimsbø, som reddet fire av de første seks skuddene. Mot slutten av omgangen førte flere feil til at forspranget nesten ble hentet inn, og Neagu satte inn 10-12 ett minutt før pause.

Oftedal sikret så tremålssledelse før hvilen.

I andre omgang fikk Silje Solberg sjansen mellom stengene, og keeperen viste seg raskt frem med flere gode redninger. Det var ikke noe dårligere fremover på banen, og før det var spilt et kvarter, ledet Norge med åtte mål.

Vinner ikke gruppa

Men som i den første omgangen, kom Romania nærmere da det gjensto rundt 10 minutter. Mye nærmere.

Med bare fire minutter igjen på klokka, var Norge plutselig bare tre mål foran. Men da Veronica Kristiansen tok ansvar og satte inn sitt sjette mål minuttet før slutt - kunne jentene puste lettet ut.

Russland slo Kasakhstan, og Norge er da sjanseløse på gruppeseieren.

Tyskland slå Sør-Korea med 12 mål, det kom som en overraskelse på noen. Reporter: Patrick Rowlands

Sportsnyheter

1cf0_K6B65U

Flengende TV-kritikk etter Duestads finaledrama: – En liten skam å følge finalen

TOKYO/OSLO (NRK): Jeanette Hegg Duestad stod for et historisk øyeblikk i kvalifiseringen og var bare 0,6 poeng unna en bronsen i 10 meter lutfrifle. Men det nervepirrende finaledramaet var det ikke så lett å følge med på, selv for de som kan sporten best.

Siste nytt

 • Vaksinert utøver sjokkert over test

  Tyskeren Simon Geschke ble nektet start i landeveisrittet i sykling i OL etter at han testet positivt for koronaviruset. Det til tross for at han er vaksinert.

  Geschke har tidligere blant annet vunnet en etappe i Tour de France i 2015. Han bodde ikke i OL-landsbyen i Tokyo.

  Han sier han har fulgt alle smittevernregler i OL og legger til at han har det bra fysisk. En positiv spyttprøve ble bekreftet av en positiv PCR-test, selv om det var lave virusverdier i den.

  Til ZDF sier Geschke at han er sjokkert over at han kunne teste positivt selv om han er vaksinert.

  – Jeg trodde hele dagen at den positive prøven var en feil. Jeg kunne reise i Europa, til og med i Tour de France. Alt i Japan er litt annerledes, kanskje de tar det litt mer alvorlig, sier Geschke.

  Tyskeren tror han kan ha blitt smittet på en flyplass i forbindelse med reisen fra Frankrike til Japan.

  Det er ikke andre positive prøver i den tyske sykkeltroppen.

  I1UNLS5yfHo
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Tyfonvarsel i OL – flytter øvelser

  En tyfon er på vei mot Japans hovedøy og er ventet å nå regionen OL-byen Tokyo ligger i tirsdag. Uværet har allerede ført til OL-endringer.

  Rokonkurransene som skulle ha gått mandag er blitt framskutt til søndag i håp om å slippe unna uværet. Det er ikke uvanlig at værforhold gjør at øvelser i et OL må flyttes.

  En tyfon er tropisk lavtrykk med vindstyrker på over 33 meter per sekund, og den kalles også en tropisk orkan, skriver Store Norske Leksikon. Bildet nedenfor er brukt som illustrasjon, men viser ødeleggelsene da en tyfon traff en by nær Tokyo høsten 2019.

  Før det ligger det an til den varmeste OL-dagen. Prognosene for søndag sier opp til 35 varmegrader og lite skyer.

  Triathlonkonkurransen for menn kan bli ekstra krevende selv om det mandag er meldt to-tre grader kjøligere vær enn søndag.

  Utøverne starter allerede 06.30 lokal tid for å slippe unna den verste heten. Det betyr at startskuddet går allerede før midnatt søndag kveld norsk tid.

  WQpcw-7skGU
  Foto: AP
 • 17 nye smittetilfeller i OL

  OL-arrangøren opplyser lørdag at det er registrert 17 nye koronasmittetilfeller som kan knyttes til sommerlekene i Tokyo.

  Dermed er det totalt 123 personer tilknyttet Tokyo-OL som har testet positivt for koronavirus siden 1. juli.

  Arrangørkomiteen opplyser lørdag at det er en utenlandsk utøver blant de nye smittetilfellene som er blitt registrert.

  Lekene i Tokyo ble utsatt i ett år på grunn av koronapandemien, og flere i Japan mener OL burde ha blitt avlyst i sommer på grunn av smittesituasjonen.

  baZT6fep9Jw
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal