Herrem gråt da Mørk ble skadet - nå får hun EM-spill

Thea Mørk er ferdig i EM på grunn av skade. Camilla Herrem blir hennes erstatter mot Romania onsdag.

2018 EM-sluttspill håndball kvinner i Frankrike. Tsjekkia-Norge.

DRAR HJEM: Thea Mørk er ferdig i EM.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Thea er ferdig og reiser i ettermiddag, Camilla skrives inn i troppen, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson på en pressekonferanse tirsdag.

Mørk måtte gå av banen i kampen mot Tsjekkia få minutter etter at hun kom innpå.

Mørk har kjempet for å få komme med til mesterskap flere ganger, men har ofte blitt stanset av skader. Mandag ble det en ny skadenedtur for 27-åringen.

Herrem

Camilla Herrem får likevel sjansen i EM.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det var en enkel beslutning å ta med tanke på det medisinske. Det er veldig trist, hun har jobbet hardt for å bli klar, men det viste seg å ikke holde, sier Hergeirsson.

– Jeg er alltid klar

Dermed får Camilla Herrem likevel sjansen i EM. Herrem var i utgangspunktet ikke tatt ut i EM-troppen. Mørk og Sanna Solberg ble vurdert bedre enn Sola-spilleren. Mandag ble hun likevel hentet inn som superreserve.

– Vi får se i morgen. Camilla Herrem er i bra form, men hvordan hun er på dette nivået får vi svar på i morgen, kommenterer han.

– Men jeg har tro på at den er bra, legger han til.

Herrem sier til NRK at hun er klar for kamp mot Romania.

– Jeg er alltid klar for å spille sånne kamper, selv om jeg ikke har spilt på dette nivået på en stund. Det er bare trist at det skjer på en sånn måte, sier hun og sikter til Thea Mørks skade.

– For å være helt ærlig, så begynte jeg å gråte selv. Jeg syntes det var tøft å se på. Jeg vet hvor mye hun har jobbet for å komme med.

– Bidrar med energi og galskap

Stine Brede Oftedal ønsker landslagsveteranen velkommen tilbake.

– Herrem bidrar med enormt mye energi og galskap. Jeg tror hun kommer til å ta dette fint, sier hun.

Landslaget har vært forfulgt av skader før EM. Både Nora Mørk og Amanda Kurtovic må stå over mesterskapet, og nå må altså Thea Mørk dra hjem.

– Laget har hatt utfordringer, men det er en veldig frisk tropp vi har nå, kommenterer landslagssjefen.

Siste nytt

 • Ljungberg fekk sin fyrste siger

  Arsenal tok sin fyrste siger under Fredrik Ljungberg da dei slo byrival West Ham 3-1 borte måndag kveld. London-laget hadde ikkje vunne sidan 6.oktober i heimleg serie og er nå på 9.-plass i Premier League. Martinelli, Pepe og Aubameyang scora Arsenals mål.

  Arsenal feirar mål mot West Ham
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Under formell etterforskning

  Tidligere UEFA-president Michel Platini risikerer tiltale for korrupsjon i forbindelse med tildelingen av fotball-VM til Qatar i 2022.

  Etter tre års etterforskning har det franske økokrim PNF besluttet å sende saken videre i rettssystemet, og det skal nå settes i gang formell etterforskning av en såkalt forhørsdommer, skriver Mediapart.

  AFP_1HM9GX
  Foto: ZAKARIA ABDELKAFI / AFP
 • Dette er EM-troppen i håndball

  Dette er den norske EM-troppen i håndball. EM spilles i Norge, Sverige og Østerrike i januar.

  Torbjørn Bergerud, Espen Christensen, Kristian Sæverås, Magnus Jøndal, Alexander Blonz, Kristian Bjørnsen, Kevin Gulliksen, Bjarte Myrhol, Petter Øverby, Magnus Gullerud, Sander Sagosen, William Aar, Gøran Johannessen, Christian O'Sullivan, Sander Øverjordet, Eivind Tangen, Harald Reinkind, Magnus Rød.

  VM Håndball 2019 menn. Norge - Ungarn. 36-26.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal