Herrem gråt da Mørk ble skadet - nå får hun EM-spill

Thea Mørk er ferdig i EM på grunn av skade. Camilla Herrem blir hennes erstatter mot Romania onsdag.

2018 EM-sluttspill håndball kvinner i Frankrike. Tsjekkia-Norge.

DRAR HJEM: Thea Mørk er ferdig i EM.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Thea er ferdig og reiser i ettermiddag, Camilla skrives inn i troppen, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson på en pressekonferanse tirsdag.

Mørk måtte gå av banen i kampen mot Tsjekkia få minutter etter at hun kom innpå.

Mørk har kjempet for å få komme med til mesterskap flere ganger, men har ofte blitt stanset av skader. Mandag ble det en ny skadenedtur for 27-åringen.

Herrem

Camilla Herrem får likevel sjansen i EM.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det var en enkel beslutning å ta med tanke på det medisinske. Det er veldig trist, hun har jobbet hardt for å bli klar, men det viste seg å ikke holde, sier Hergeirsson.

– Jeg er alltid klar

Dermed får Camilla Herrem likevel sjansen i EM. Herrem var i utgangspunktet ikke tatt ut i EM-troppen. Mørk og Sanna Solberg ble vurdert bedre enn Sola-spilleren. Mandag ble hun likevel hentet inn som superreserve.

– Vi får se i morgen. Camilla Herrem er i bra form, men hvordan hun er på dette nivået får vi svar på i morgen, kommenterer han.

– Men jeg har tro på at den er bra, legger han til.

Herrem sier til NRK at hun er klar for kamp mot Romania.

– Jeg er alltid klar for å spille sånne kamper, selv om jeg ikke har spilt på dette nivået på en stund. Det er bare trist at det skjer på en sånn måte, sier hun og sikter til Thea Mørks skade.

– For å være helt ærlig, så begynte jeg å gråte selv. Jeg syntes det var tøft å se på. Jeg vet hvor mye hun har jobbet for å komme med.

– Bidrar med energi og galskap

Stine Brede Oftedal ønsker landslagsveteranen velkommen tilbake.

– Herrem bidrar med enormt mye energi og galskap. Jeg tror hun kommer til å ta dette fint, sier hun.

Landslaget har vært forfulgt av skader før EM. Både Nora Mørk og Amanda Kurtovic må stå over mesterskapet, og nå må altså Thea Mørk dra hjem.

– Laget har hatt utfordringer, men det er en veldig frisk tropp vi har nå, kommenterer landslagssjefen.

Siste nytt

 • München vil ikke love tilskuere

  De lokale myndighetene i München kan ikke gi Uefa en garanti om at tribunene vil være åpne for publikum under sommerens EM-sluttspill i fotball.

  Mandag opplyste borgermester Dieter Reid at det i øyeblikket ikke kan gis noen løfter om at det blir tillatt med publikum på EM-kampene som etter planen skal arrangeres i byen.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) ønsker at det skal slippes inn supportere på alle kamper under sluttspillet som spilles i 12 ulike land.

  Vertsbyer, der det kan være fare for at tribunene stenges som følge av viruspandemien, kan miste retten til å være EM-arrangør.

  Tyskland skal etter planen spille alle sine gruppekamper i München. Hjemmebanen til Bayern München skal også brukes til en kvartfinale. Byens borgermester legger ikke skjul på at han håper å kunne gi grønt lys for publikum.

  – Men slik det ser ut fra dagens ståsted, kan det dessverre ikke utelukkes at ingen tilskuere vil få komme på kampene i juni som følge av virussituasjonen og tiltakene til helsemyndighetene i Bayern, sa han mandag.

  Fotball-EM 2020
  Foto: Michaela Rehle / Reuters
 • Ikke sluttspill for kvinner i år

  For andre året på rad utgår kvinnenes sluttspill. Planen var først å spille grunnserie med de ti lagene i Toppserien, og deretter ha sluttspill.

  Det skulle da være en mesterskapsliga for de fire beste lagene, og en kvalifiseringsliga for de resterende lagene i Toppserien samt de to beste i 1. divisjon. Resten av lagene i 1. divisjon skulle møtes i en opprykksliga. Men pandemien gjør altså at det ikke blir sluttspill i år.

  – Det er en krevende sesong med kortere periode for spill. Klubbene var veldig samstemte i år på å vente til neste sesong, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til NRK.

  Toppserien skulle startet i mars, men nå planlegges det for seriestart 22. og 23. mai.

  – Det er veldig leit at vi ikke får gjennomført det nye formatet i år heller. Dette er en nyvinning vi knytter stor spenning til. Men slik situasjonen er nå har vi ikke noe valg. Vi ser uansett frem til en ny, spennende sesong i Europas jevneste liga, sier daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen.

  Toppserien fotball 2020: Rosenborg - Vålerenga.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Første seier på over tre år

  Mark Cavendish spurtet ned Jasper Philipsen og vant den andre etappen av Tour of Turkey. Dermed tok briten sin første seier på over tre år, og viste takter av gammelt slag.

  35-åringen som står med blant annet 30 etappeseire i Tour de France, har slitt de siste årene med sykdom og skade, og hans forrige seier kom under etapperittet Dubai Tour i februar i 2018.

  Før sesongen signerte han for det belgiske laget Deceuninck-Quick Step, laget han syklet for i perioden fra 2013 til og med 2015.

  Også det norske profflaget Uno-X Pro Cycling er med i det tyrkiske etapperittet. Kristoffer Halvorsen ble nummer to på søndagens åpningsetappe, og Søren Wærenskjold passerte som nummer ti over målstreken på mandagens etappe.

  Cavendish
  Foto: David Stockman / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal