Morgensterns beskjed til fansen: – Sotsji, jeg kommer!

Thomas Morgenstern (27) vil gjøre alt i sin makt for å bli friskmeldt til OL i Sotsji.

Thomas Morgenstern

Thomas Morgenstern er ved godt mot, og er optimistisk med tanke på å kunne delta i OL i Sotsji.

Foto: https://twitter.com/MorgensternT

Morgenstern la ut dette bildet på Twitter torsdag ettermiddag, hvor han skrev:

– Neste skritt til OL. Sotsji, jeg kommer!

Den østerrikske hopperen holdt pressekonferanse torsdag.

– Selvsagt tenkte jeg tanken på at karrieren kunne være over, meg jeg ønsker ikke å avslutte karrieren med et fall. Jeg håper å bli friskmeldt slik at jeg kan reise til OL.

– Det handler ikke om gull, sølv eller bronse. Det er så enkelt at det er noe spesielt å være med på, sa Morgenstern.

27-åringen ble fraktet til sykehuset i Salzburg etter et stygt fall i skiflygingsbakken i Bad Mitterndorf 10. januar. Der ventet intensiv behandling for hode-, hjerne og lungeskader. Morgenstern vippet rundt og landet med hodet og ryggen først.

Sett TV-bilder

– Jeg har sett fallet én gang. Det var nok. Det handlet om å vite hva som skjedde og hvordan du kan minimalisere risikoen for at det kan skje igjen ved hjelp av ulike teknikker, sa Morgenstern.

I disse dager er han under rehabilitering i et senter i Klagenfurt. Morgenstern sier at han vil forberede seg mot OL sammen med treneren Heinz Kuttin. Hopperen er tilbake i lett trening.

Landslagstrener Alexander Pointner har sagt at han vil holde en plass åpen for Morgenstern til OL.

Det østerrikske hopplaget blir tatt ut mandag, og den første konkurransen er normalbakkerennet søndag 9. februar.

Merittert

Thomas Morgenstern vant storbakkerennet under OL i Torino 2006. Han har også vunnet laggull i OL med Østerrike (2006 og 2010). Til sammen har han også sju VM-titler.

Morgensterns fall i Bad Mitterndorf var hans annet for sesongen. I midten av desember falt han også i verdenscuprennet i Titisee-Neustadt. Han kom tilbake 14 dager senere og tok 2.-plassen bak lagkamerat Thomas Diethart i hoppuka.

Siste nytt

 • Solskjær på plass på treningsfeltet

  Klokken 07.46 engelsk tid ankom Ole Gunnar Solskjær treningsfeltet Carrington, klar for en ny dag som trener for Manchester United. Det melder NRKs reporter, Magnus Helle.

  De siste dagene har spekulasjonene florert om Solskjær beholder jobben etter det knusende 5-0-tapet mot Liverpool. Siste nytt på det området er at han skal få tre kamper til på seg, men særdeles viktig blir kampen mot Tottenham lørdag.

  Ifølge engelske medier, deriblant The Times, skal tirsdag ha blitt brukt til krisemøter. Formålet var å rense luften etter stortapet, men flere spillere skal ha kritisert Solskjærs lederskap, der en av dem – som hevdes å være Eric Bailly – skal ha stilt spørsmål ved manglende spilletid.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Even B. Johnsen / NRK
 • Zucca-scoring i seier

  Mats Zuccarello scoret ett av målene for Minnesota Wild da Vancouver Canucks ble slått 3-2 på bortebane i NHL tirsdag.

  Nordmannen scoret sitt tredje mål for sesongen da han ble spilt lekkert fram av svenske Joel Eriksson Ek etter snaue åtte minutter ut i kampen. Alene med målvakten satte Zuccarello sette pucken mellom beina på ham til 1-0.

  Wild red stormen av mot slutten av kampen og sikret sin femte seier for sesongen av seks mulige. Bare St. Louis er bedre i centraldivisjon i vest.

  Zuccarello
  Foto: DARRYL DYCK / AP
 • Verdensstjerne takket av

  Fotballspilleren Carli Lloyd (38) spilte natt til onsdag sin siste landskamp for USA, i det som ble en komfortabel 6-0 seier mot Sør-Korea.

  – Det var emosjonelt, men nå er det en form for fred og tilfredshet jeg føler. Det har vært en fantastisk reise og jeg ga alt jeg hadde. Nå kan jeg gå videre inn i neste kapittel, sa Lloyd etter kampen.

  Nå gjenstår det to klubbkamper før spilleren, som har to VM-gull og to OL-gull, setter endelig punktum.

  Totalt har Lloyd spilt 316 landslagskamper, og det gjør henne til den spilleren med nest flest internasjonale opptredener noensinne. 134 mål er blitt scoret, og 61 assister er blitt levert.

  Og skal vi tro fansen, skulle de gjerne ønske at Lloyd holdt på ennå litt lenger. De jublet og holdt oppe banner hvor det stod «Ett til VM, vær så snill?».

  Carli Lloyd
  Foto: Bruce Kluckhohn / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal