Morgenstern gir seg etter fallet: – Jeg har ikke fått tilbake selvtilliten

Den østerrikske storhopperen Thomas Morgenstern (27) legger opp med umiddelbar virkning etter det stygge fallet forrige sesong.

Thomas Morgenstern falt stygt under treningsrennet i Kulm.

VIDEO: Her faller Morgenstern stygt i i skiflygingsbakken i Kulm.

Thomas Morgenstern

Morgenstern ble stygt skadet i fallet i Kulm, men kom seg på beina igjen og deltok i OL.

Foto: Privat/Twitter

– Jeg har valgt å ta spranget inn i et nytt liv og avslutter herved hoppkarrieren min. Jeg har ikke fått tilbake selvtilliten jeg behøver etter det stygge fallet forrige sesong, sa Morgenstern på en pressekonferanse fredag.

Forrige sesong ble en eneste stor nedtur for den østerrikske hoppveteranen.

Han falt stygt to ganger, og i skiflygingsbakken i Kulm holdt det på å galt for østerrikeren. Der falt han i en hastighet på cirka 100 kilometer i timen. Han pådro seg alvorlige hodeskader, og lå flere døgn i koma.

Sjokkert Arne Scheie

Arne Scheie, som kommenterte hopprennet, ble rystet av fallet.

– Jeg kan ikke huske å ha sett noe styggere fall noen gang. Han kommer i 100 kilometer i timen og har ikke sjans til å ta seg imot. Det er grusomt å se på, sa Scheie.

Morgenstern falt stygt også i Titisee-Neustadt tidlig i desember, hvor han brakk en finger etter å ha blitt slått bevisstløs. Men på mirakuløst vis greide Morgenstern å komme tilbake til OL etter fallene.

– Vi så at han var redd

Morgenstern debuterte i verdenscupen i 2002/03-sesongen og på 245 starter vant totalt 23 verdenscupseire.

– Jeg kan ikke huske å ha sett noe styggere fall noen gang

Arne Scheie

Anders Jacobsen møtte Morgenstern under OL i Sotsji. Han forteller at konkurrenten da var klart preget av uhellet.

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen: - Vi så at han var redd.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det var ganske lett å se at det var en annen gutt på toppen av hoppbakken. Vi så at han var redd, og det var ikke typisk han, sier Jacobsen til NRK.

Den norske landslagssjefen Alexander Stöckl sier til NTB at han takker landsmannen for det han har gjort for hoppsporten.

– Jeg må bare få takke ham for det han har gjort, og ønske han lykke til videre i en annen karriere. Han finner nok noe interessant å gjøre i framtiden, sier han.

Stöckl og de norske hopperne er på vei til østerrikske Hinzenbach for de siste rennene i årets Sommer Grand Prix.

Innholdsrik karriere

27-år gamle Thomas Morgenstern har vunnet nesten alt som er innen hoppsporten. Det eneste han egentlig mangler er et individuelt VM-gull i skiflyging.

Østerrikeren er blitt både verdensmester (2011) og olympisk mester (2006). Han har dessuten vært med å vinne to olympiske laggull med hjemlandet (2006 og 2010) og han har vunnet hele sju laggull i VM-sammenheng.

I tillegg vant han hoppuken i 2010/11-sesongen.

Arne Scheie snakker om skrekkfallet i Kulm:

Arne Scheie og Johan Remen Evensen mener begge at fallet til Thomas Morgenstern er noe av det verste de har sett i en hoppbakke.

Siste nytt

 • Molde ubeseiret hjemme

  Med 2-1 seieren over Sarpsborg 08 søndag, er Molde fortsatt ubeseiret hjemme på Aker Stadion. Magnus Wolff Eikrem og Fredrik Sjølstad scoret målene for hjemmelaget. Kristoffer Zachariassen scoret målet for gjestene, som fortsatt er under nedrykksstreken.

  Moldes Magnus Wolff Eikrem (midten) feirer 1-0 i eliteseriekampen mellom Molde og Sarpsborg 08.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Norske hopperne langt bak i Polen

  Det norske hopplandslaget hadde ingen topp dag i bakken i polske Wisla søndag kveld. Halvor Egner Granerud ble nordmann bestemann på 11.-plass etter å ha hoppet seg opp syv plasser i andre omgang. 19 år gamle Timi Zajc fra Slovenia vant rennet.

  Kvalifisering RAW AIR i Granåsen.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Norge ute av G19-EM

  Norge tapte 1-0 mot Frankrike i den avgjørende gruppespillskampen i G19-EM, samtidig som Irland vant 2-1 over Tsjekkia. Norge er dermed ute av turneringen etter å ha tatt to poeng etter tre kamper. Frankrike vant gruppen foran Irland.

Sendeplan

Kl. Program Kanal