Mons (19) tok bronse i X Games-debuten: – Surrealistisk!

ASPEN/OSLO (NRK): 19 år gamle Mons Røisland tok en overraskende bronse i X Games lørdag kveld. Lagkameratene mener han er den neste norske snowboardstjernen.

Mons og Torstein

GRATULASJONEN: Mons Røisland blir gratulert av veteran Torstein Horgmo, som var tilbake etter brudd i ryggen.

Foto: Vegard Aulstad / NRK

Både trenere, lagkamerater og tilskuere brøt ut i vill jubel da det ble klart at norske Mons Røisland hadde sikret tredjeplassen i slopestyle-konkurransen i X Games.

– Det er helt surrealistisk å stå igjen med en medalje. Dette er definitivt en drømmedag, sier Røisland til NRK.

– Jeg er helt i ekstase, gliser 19-åringen.

Mener han kan bli stjerne

Stjernekjøreren Mark McMorris tok et klart gull i slopestyle-konkurransen, men Røisland leverte solide 86,33 poeng.

Til slutt var det bare lagkamerat Ståle Sandbech som kunne hindre ham fra å havne på pallen. Og da Sandbech falt, var bronsen klar. Sandbech var en av de første til å gratulere 19-åringen.

– Når jeg ikke kommer på pallen selv, er det det utrolig gøy at det dukker opp nye folk. Mons er såpass voksen i en alder av 19 år at han har alt som trengs for å bli den neste store norske snowboardstjernen, sier Sandbech til NRK.

– Han er en veldig dedikert utøver

Torstein Horgmo greide heller ikke å hevde seg i medaljekampen, men var glad for å være tilbake etter ryggbruddet. Han gratulerte sin ni år yngre lagkompis.

– Dette er veldig fortjent, for han har jobbet hardt. Han er en veldig dedikert utøver, sier den norske stjernekjøreren til NRK.

Siste nytt

 • Mål for Hegerberg og Graham Hansen

  Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Wolfsburg knuste Atlético Madrid hele 4-0 i mesterligaen fotball onsdag. Også Ada Hegerberg bidro foran mål for sin klubb Lyon, da hun scoret det tredje i 4-0-seieren borte mot Ajax.

  Graham Hansen
  Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters
 • Bare uavgjort for LSK

  Det så lovende ut for LSK Kvinner da Guro Reiten banket inn ledelsen for hjemmelaget etter 30 minutter mot Brøndby i åttendedelsfinalen i mesterligaen torsdag. Men danskenes Emilie Henriksen sikret 1–1. LSK må dermed vinne returen neste uke.

  LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Nekter å gi opp OL i 2026

  Sveriges olympiske komité (SOK) nekter å gi seg og ber om dialog mot politikerne i Stockholm. SOK mener dette er en unik mulighet for Sverige, og peker på mulighet for samarbeid med land som Latvia. Idrettsbyråd Karin Ernlund fra Centerpartiet sier at OL-døren ble stengt for halvannet år siden.

  VINTER-OS 2018
  Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Da vinden snudde