Hopp til innhold

Monacos fryktinngytende angrepsduo feide over Dortmund

Radamel Falcao og Kylian Mbappé trengte kun et drøyt kvarter på å sette en stopper for Dortmunds videre ferd i Mesterligaen.

Det var to angrepsvillige lag som møttes på Stade Louis II i kveld, men Monacos angrepsduo fikk stå i hovedrollen. Mbappé og Falcao scoret ett mål hver iløpet av de første 15 minuttene av kampen, og Dortmund klarte aldri å komme tilbake.

Laster innhold, vennligst vent..

Det var to angrepsvillige lag som møttes på Stade Louis II i kveld, men Monacos angrepsduo fikk stå i hovedrollen. Mbappé og Falcao scoret ett mål hver iløpet av de første 15 minuttene av kampen, og Dortmund klarte aldri å komme tilbake.

Dortmund fikk et trøstemål tidlig i andre omgang, ved Marco Reus, men ti minutter før slutt satte Monaco den endelige spikern i kista. Valere Germain fastsatte sluttresultatet til 3-1 (6-3 sammenlagt), et flott punktum på to målrike oppgjør.

Kampen ble utsatt - igjen

En drøy uke etter at et bombeangrep rammet Borussia Dortmunds spillerbuss, skulle lagene spille returoppgjøret i mesterligaen. Og Dortmunds forberedelser ble forstyrret igjen.

Ifølge Viasats Jan Åge Fjørtoft ble Dortmunds spillere holdt igjen på spillerbussen i over 20 minutter av politiet, helt uten forklaring. Spillerne ble forsinket til stadion, hvilket ledet til at kampstart ble flyttet fra 20:45 til 20:50

Laster Twitter-innhold

Og man kan ikke klandre Dortmund-spillerne om en ny sitasjon på spillerbussen satte en støkk i dem.

Mye tydet nemlig på at det gjorde det. For på de femten første minuttene var kampen avgjort.

Vidunderbarnet Mbappé

Monaco gikk ut i fyr og flamme, og fikk uttelling allerede etter to minutter. Benjamin Mendy klinket til fra distanse, midt på keeper Bürki, som ga en svak retur. Der ventet Kylian Mbappé, som enkelt kunne sette inn 1-0.

Ungutten Mbappé (18) er tre dager yngre enn vår egen Martin Ødegaard, men scoret med det sitt femte mål i mesterligaen. Dermed er han er den yngste noensinne som har gjort det.

Og drøye ti minutter senere var Monaco på måljakt igjen. Etter noen gode kombinasjoner på venstrekanten endte Thomas Lemar opp med ballen på hjørnet av 16-meteren. Med et klinisk presisjon fant han en helt fri Falcao i boksen, som headet inn 2-0.

Dortmunds trener var naturligvis ikke fornøyd med det han så, og innen andre omgang startet hadde han gjort to bytter. Da kom Dortmund mer med i kampen, men de manglet fortsatt tre mål for å holde liv i drømmen.

Første semifinale siden 2004

Byttene ga ny energi til Dortmund-laget, og tre minutter ut i omgangen kom målet. Innbytter Ousmane Dembélé fikk ballen på midtbanen, og skapte fotballmagi ut av det.

FBL-EUR-C1-MONACO-DORTMUND

FOKUS: Marco Reus maner lagkameratene fram etter å ha redusert til 2-1.

Foto: VALERY HACHE / AFP

Han satte fart langs kanten, driblet enkelt vekk to mann på vei ned til dødlinjen. Der trillet ballen 45 grader ut i boksen, hvor en ventende Marco Reus på enkelt vis kunne redusere.

Men der sa det stopp for Dortmund, som ikke klarte å produsere store sjanser etter målet. Knappe ti minutter før slutt punkterte Monaco kampen. Valere Germain ble byttet inn, og 30 sekunder senere var han alene med keeper.

Der satte Germain enkelt inn 3-1, og fastsatte med det sluttresultatet. Monaco tok seg dermed videre til sin første semifinale i mesterligaen på 13 år. Forrige gang de nådde så langt, i 2004, gikk de på et tøft finaletap mot Porto.

Siste nytt

 • Odermatt suveren da Kristoffersen skuffet

  Østerrikske Marco Odermatt var overlegen i franske Val d'Isere og vant med nesten ett sekund ned til landsmann Marco Schwarz i lørdagens storslalåm. Joan Verdú fra Andorra tok den siste pallplassen.

  Henrik Kristoffersen var på skuddhold etter første omgang og lå 65 hundredeler bak ledende Odermatt, men svak kjøring i finaleomgangen sørget for en skuffende 8.-plass for nordmannen.

  Finaleomgangen var preget av dårlig sikt og flere kjørte ut.

  Alexander Steen Olsen var nest beste nordmann etter første omgang med 11.-plass, men kjørte ut i finaleomgangen.

  Atle Lie McGrath kjørte seg opp to plasser og endte på 12.-plass etter finaleomgangen.

  Rasmus Windingstad kjørte seg opp ti plasser - til 18.-plass i finaleomgangen.

  Fredrik Møller endte på 24.-plass og tok sine første verdenscuppoeng, mens Kasper Kindem aldri kvalifiserte seg til finaleomgangen.

  Dette var herrenes andre storslalåmrenn denne sesongen. Storslalåmsesongen startet i østerrikske Sölden i oktober, men da ble rennet avblåst etter én omgang grunnet sterk vind.

  Henrik Kristoffersen under førsteomgang i storslalåm i Val d'Isere.
  Foto: JEFF PACHOUD / AFP
 • Fleiper om Thingnes Bøs seiersoppskrift: – Hotellromtrening i «baris»  med boksershortsen på snei

  Johannes Thingnes Bø var sterkest av alle og vant jaktstarten i Hochfilzen lørdag. Det til tross for at han har hatt en skuffende start på sesongen, og blant annet forklart nedturene med for lite styrke i overkroppen.

  Nå spøker Tarjei Bø med at lillebroren har smugtrent:

  – Ja, det kan hende han har tatt noe hotellromtrening i «baris» der med boksershortsen på snei, ler han.

  Også hovedpersonen fleiper om at push-ups er seiersoppskriften.

  – Pluss minus hundre, sier han om antallet han har tatt for å komme seg helt til toppen av pallen.

  For etter en skuffende sprint fredag hadde Thingnes Bø et vanskelig utgangspunkt fra startnummer elleve under dagens jaktstart. Stryningen vartet opp med fantomfart i sporet, solid skyting og mottok hjelp fra de andre som bommet flere ganger. Dermed kunne han gå alene til mål.

  Bak ham kjempet storebror Tarjei, Johannes Dale-Skjevdal og Sturla Holm Lægreid om resten av pallplassene.

  Til slutt ble Dale-Skjevdal nummer to, Bø nummer tre og Holm Lægreid tok fjerdeplassen etter at han fikk det tungt mot slutten.

  Tarjei Bø tok over ledelsen i verdenscupen med lørdagens tredjeplass. Ni poeng foran Sebastian Samuelsson som til slutt endte på en femteplass.

  Sesongstart Skiskyting Sjusjøen, brødrene Bø
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Mowinckel og Vickhoff Lie langt bak overlegen Shiffrin i mål

  Det var langt ifra de norskes dag i utforrennet i St. Moritz. Kajsa Vickhoff Lie ble beste nordmann på en 15-plass, hele 1.02 bak amerikanske Michaela Shiffrin i mål.

  Ragnhild Mowinckel fikk det ikke til å stemme i det hele tatt i de sveitsiske alper. Da hun gikk i mål lå hun sist av samtlige, men endte til slutt nest sist.

  Ingen kunne gjøre noe med overlegne Michaela Shiffrin. Etter gårsdagens renn i super-G var italienske Sofia Goggia den store favoritten til å vinne utforrennet, men en liten feil i siste heng kostet henne seieren.

  Goggia endte en andreplass foran lagvenninne Federica Brignone.

  hlPF7Nz774U
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal