Hopp til innhold

Monacos fryktinngytende angrepsduo feide over Dortmund

Radamel Falcao og Kylian Mbappé trengte kun et drøyt kvarter på å sette en stopper for Dortmunds videre ferd i Mesterligaen.

Det var to angrepsvillige lag som møttes på Stade Louis II i kveld, men Monacos angrepsduo fikk stå i hovedrollen. Mbappé og Falcao scoret ett mål hver iløpet av de første 15 minuttene av kampen, og Dortmund klarte aldri å komme tilbake.

Laster innhold, vennligst vent..

Det var to angrepsvillige lag som møttes på Stade Louis II i kveld, men Monacos angrepsduo fikk stå i hovedrollen. Mbappé og Falcao scoret ett mål hver iløpet av de første 15 minuttene av kampen, og Dortmund klarte aldri å komme tilbake.

Dortmund fikk et trøstemål tidlig i andre omgang, ved Marco Reus, men ti minutter før slutt satte Monaco den endelige spikern i kista. Valere Germain fastsatte sluttresultatet til 3-1 (6-3 sammenlagt), et flott punktum på to målrike oppgjør.

Kampen ble utsatt - igjen

En drøy uke etter at et bombeangrep rammet Borussia Dortmunds spillerbuss, skulle lagene spille returoppgjøret i mesterligaen. Og Dortmunds forberedelser ble forstyrret igjen.

Ifølge Viasats Jan Åge Fjørtoft ble Dortmunds spillere holdt igjen på spillerbussen i over 20 minutter av politiet, helt uten forklaring. Spillerne ble forsinket til stadion, hvilket ledet til at kampstart ble flyttet fra 20:45 til 20:50

Laster Twitter-innhold

Og man kan ikke klandre Dortmund-spillerne om en ny sitasjon på spillerbussen satte en støkk i dem.

Mye tydet nemlig på at det gjorde det. For på de femten første minuttene var kampen avgjort.

Vidunderbarnet Mbappé

Monaco gikk ut i fyr og flamme, og fikk uttelling allerede etter to minutter. Benjamin Mendy klinket til fra distanse, midt på keeper Bürki, som ga en svak retur. Der ventet Kylian Mbappé, som enkelt kunne sette inn 1-0.

Ungutten Mbappé (18) er tre dager yngre enn vår egen Martin Ødegaard, men scoret med det sitt femte mål i mesterligaen. Dermed er han er den yngste noensinne som har gjort det.

Og drøye ti minutter senere var Monaco på måljakt igjen. Etter noen gode kombinasjoner på venstrekanten endte Thomas Lemar opp med ballen på hjørnet av 16-meteren. Med et klinisk presisjon fant han en helt fri Falcao i boksen, som headet inn 2-0.

Dortmunds trener var naturligvis ikke fornøyd med det han så, og innen andre omgang startet hadde han gjort to bytter. Da kom Dortmund mer med i kampen, men de manglet fortsatt tre mål for å holde liv i drømmen.

Første semifinale siden 2004

Byttene ga ny energi til Dortmund-laget, og tre minutter ut i omgangen kom målet. Innbytter Ousmane Dembélé fikk ballen på midtbanen, og skapte fotballmagi ut av det.

FBL-EUR-C1-MONACO-DORTMUND

FOKUS: Marco Reus maner lagkameratene fram etter å ha redusert til 2-1.

Foto: VALERY HACHE / AFP

Han satte fart langs kanten, driblet enkelt vekk to mann på vei ned til dødlinjen. Der trillet ballen 45 grader ut i boksen, hvor en ventende Marco Reus på enkelt vis kunne redusere.

Men der sa det stopp for Dortmund, som ikke klarte å produsere store sjanser etter målet. Knappe ti minutter før slutt punkterte Monaco kampen. Valere Germain ble byttet inn, og 30 sekunder senere var han alene med keeper.

Der satte Germain enkelt inn 3-1, og fastsatte med det sluttresultatet. Monaco tok seg dermed videre til sin første semifinale i mesterligaen på 13 år. Forrige gang de nådde så langt, i 2004, gikk de på et tøft finaletap mot Porto.

Siste nytt

 • Hovland på par halvveis på fredagens runde

  Viktor Hovland fortsetter å spille brukbar golf i det amerikanske PGA-mesterskapet, men har etter halvannen runde ikke greid å komme seg under par.

  Etter å ha gått torsdagens åpningsrunde på 70 slag med en birdie, en bogey og resten par, er han på vei mot noe lignende på 2. runde. Etter ni hull har han en birdie, en bogey og resten par.

  Det gir ham foreløpig delt 20.-plass, seks slag bak Justin Thomas som er i ledelse etter to strake 67-runder. Mange spillere er i likhet med Hovland i gang med sin fredagsrunde.

  Hovland fikk sin birdie på 4. hull. Etter godt spill senket han putten fra tre meters hold.

  Det ble bogey på det neste hullet. Både utslaget og det tredje slaget havnet i roughen, og han misset en parputt fra åtte meter.

  Ellers berget han både på 2. og 6. hull par med gode putter etter å ha havnet i en sandgrav.

  PGA Championship Golf
  Foto: Eric Gay / AP
 • Målløs generalprøve for Real Madrid

  Real Madrid gnistret på ingen måte en drøy uke før mesterligafinalen mot Liverpool. Den spanske seriemesteren fullførte sin hjemlige sesong med 0-0 mot Betis.

  I en ellers sjansefattig kamp mellom seriemester og cupmester hadde hovedstadslaget en kjempesjanse til å ordne sin 27. seier på 38 seriekamper da Karim Benzema og Rodrygo kom til en gigantisk dobbeltsjanse i det 51. minutt, men gjestene sto imot.

  I det 87. minutt kunne Betis ha avgjort kampen da Joaquin fikk ballen rett foran mål, men også hans avslutning strøk tverrliggeren.

  Real Madrid møter Liverpool i mesterligafinalen lørdag 28. mai.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Jose Breton / AP
 • Carlsen slo tilbake etter tabbe og tap

  Magnus Carlsen tapte fredagens første parti i Champions Chess-turneringen etter en kjempetabbe, men slo tilbake og vant to av de tre neste.

  Carlsen kom skjevt ut mot Rameshbabu Praggnanandhaa i dagens første parti. Inderen fikk et stort overtak, men verdensmesteren hadde utlignet det og så ut til å ha sikret remis med svarte brikker da han med dårlig tid gjorde et grovt feiltrekk med springeren. Det var bare å gi opp partiet etter 41 trekk.

  Han viste ingen nåde mot amerikanske Sam Shankland i dagens siste parti. Det ble vunnet etter 41 trekk, og med 15 av 24 mulige poeng er Carlsen i tetsjiktet etter to dager. Wei Yi fra Kina leder fortsatt med 18.

  Dermed ligger han fortsatt godt an vel halvveis i grunnspillet i onlineturneringen. De åtte beste tar seg videre til kvartfinale.

  Dubai World Chess Championship
  Foto: Jon Gambrell / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste