Holm: - Jeg har ikke ord

Sleggekasteren Mona Holm satte norsk rekord med 70,43 meter i slegge for kvinner i Byrkjelo-NM lørdag. Dermed kvalifiserte hun seg også til VM i Daegu.

Video Ny norsk og nordisk rekord i Byrkjelo

Mona Holm satte ny norsk og nordisk rekord i NYM i Byrkjelo lørdag. Se kastet og intverju her.

Holm

Mona Holm i aksjon under friidretts-NM.

Foto: Grøtt, Vegard / Scanpix

– Jeg trodde ikke at det var så langt, det er jo tre meter lenger enn jeg har kastet på konkurranse noen gang. Så jeg har ikke ord, sier en strålende fornøyd Mona Holm til NRK etter NM-gullet.

70,43 gir deltagelse i både VM om noen uker og OL i London neste år.

– Det gjør det bare enda deiligere. Det blir full satsning mot OL. Jeg er bare så glad for at det gikk så langt når jeg først satt personlig rekord, sier Holm.

 • Liste over lørdagens NM-vinner finnes lenger ned i artikkelen

Slo egen rekord

Måkestad Bovim

Ingvill Måkestad Bovim var godt fornøyd etter NM-gullet på 800 meter.

Foto: Grøtt, Vegard / Scanpix

Holm hadde selv den gamle norske rekorden med 67,96 meter. Hun har vært nær den rekorden flere ganger i løpet av sesongen med ti kast over 67 meter, men det lyktes ikke 100 prosent for henne før i lørdagens NM-finale.

Hun fikk opp rekordkastet sitt i den femte omgangen etter å ha prestert flere gode kast tidligere i konkurransen.

B-kravet til VM er på 69 meter, så Mona Holm er den 14. norske utøveren som blir med VM-troppen til Sør-Korea, og hun kom seg med VM-toget med god margin.

Vladimir Vukicevic

Vladimir Vukicevic tok NM-gull lørdag.

Foto: Grøtt, Vegard / Scanpix

Mona Holm som opprinnelig kommer fra Kolvereid i Nord-Trøndelag, er den første utøveren som har klart VM-kravet i årets NM, og hun seiler også opp som en sterk konkurrent til kongepokalen etter lørdagens flotte rekord.

Andre sterke kandidater i kampen om kongepokalen er Ezinne Okparaebo med 11,57 på 100 meteren og Isabell Pedersen med 13,21 og juniorrekord på korthekken for kvinner.

Bovim fornøyd

Ingvill Måkestad Bovim sikret gullet på 800 meter, og var godt fornøyd etter løpet.

– Målet mitt var å sette personlig rekord i sololøp på 800 meteren, og det klarte jeg, men jeg må innrømme at jeg ble litt stiv på de siste 120 meterne. Det er forresten ikke så rart, for åpningen gikk unna på 58,8 sekunder, og det var ganske tøft, sa hun.

Selv om storesøster Christiane Vukicevic ikke deltar i NM, sørget lillebror Vladimir for at det likvel ble NM-gull på familien. Han vant på tiden 14.23.

– Jeg må bare innrømme at jeg hadde håpet på bedre enn dette. Starten var helt elendig, og det ble i det hele tatt et rotete løp, men dette er NM, og i et mesterskap er det medaljen og plasseringen som teller, sa han til NTB etter sin tredje NM-gull totalt.

Cathrine Larsåsen satte mesterskapsrekord lørdag, med 4.31 meter.

– Det var fint. Det var godt nivå i dag, det er gøy å se at det er mange jenter som begynner å komme godt med i stav. Jeg er fornøyd med innsatsen i dag, sier Larsåsen til NRK.

Video Larsåsen med mesterskapsrekord

Cathrine Larsåsen satte mesterskapsrekord under NM.

NM-vinnere lørdag:

Menn:

 • 110 m hekk: Vladimir Vukicevic (Ski IL) - 14.23
 • Lengde: Jonas Mögenburg (Turving IL) - 7.60
 • 200 m: Christian Settemsli Mogstad (IK Tjalve) - 21.30
 • 3000 m hinder: Bjørnar Ustad Kristensen (Sandnes IL) - 8.46.21
 • Diskos: Magnus Røsholm Berntsen (Sportsklubben Vidar) - 56.75
 • 800 m: Håkon Mushom (Lyngdal IL) - 1.54.98

Kvinner:

 • Lengde: Ida Marcussen (Våg IK) - 6.09
 • Slegge: Mona Christine Holm (IK Tjalve) - 70.43
 • 100 m hekk: Isabelle Pedersen (Idrettslaget Norna-Salhus) - 13.21
 • Stav: Cathrine Larsåsen (IL i BUL) - 4.31
 • 200 m: Astrid Mangen Cederkvist (Sportsklubben Vidar) - 24.37
 • 3000 m hinder: Silje Fjørtoft (Sportsklubben Vidar) - 9.54.71
 • 800 m: Ingvill Måkestad Bovim (IL Gular) - 2.02.03
 • Kule: Kristin Sundsteigen (Tyrving IL) - 13.56

Siste nytt

 • Tidligere syklist døde i ulykke

  Tidligere proffsyklist fra Danmark, Chris Anker Sørensen, er død etter å ha vært involvert i en ulykke, melder dansk TV2.

  Den tidligere syklisten var på jobb som ekspertkommentator for TV2 i Belgia da han ble påkjørt av en bil under en sykkeltur.

  – Chris Anker var i Belgia for VM i sykling. I dag, lørdag, var han ute og syklet og ble påkjørt av en bil, og han døde senere av skadene. Våre tanker og dype medfølelse går til Chris Ankers familie, sier sportssjef i kanalen, Frederik Lauesen.

  Anker Sørensen la opp som proffsyklist i 2018. Han har jobbet som ekspert for TV2 de siste årene, og var på plass i Belgia i forbindelse med sykkel-VM.

  Han var aktiv mellom 2005 og 2018. Han debuterte som proffsyklist for danske CSC i 2007, der han var lagkamerat med norske Kurt Asle Arvesen fram til 2009.

  Han største seier kom på den 8. etappen av Giro d'Italia i 2008. Han ble dessuten dansk mester i 2015, og han deltok i Tour de France fem ganger.

  TVVwbHi_h_I
  Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix
 • Måtte jage supportere av banen

  Det oppstod kaotiske scener i kampen mellom franske Lens og Lille lørdag kveld. I pausen stormet store mengder med Lens-supportere banen i et forsøk på å ta seg over til området der bortesupporterne befant seg. Sikkerhetsvakter måtte stoppe hjemmesupporterne, og 2. omgang ble en halv time forsinket. Kampen endte til slutt 1-0 til Lens.

  Footballfans, Lens
  Foto: Francois Lo Presti / AFP
 • Everton med sesongens første tap

  Et skadeskutt Everton reiste til Birmingham uten tap i Premier League så langt, men Rafa Benitez' menn ble sendt hjem med 0-3-tap mot Aston Villa i bagasjen.

  Etter en målløs 1. omgang rant målene inn etter pause. Matty Cash ga hjemmelaget ledelsen da han dro seg fint inn i boksen og banket inn 1-0.

  En corner fra Leon Bailey ble stusset i eget nett av Lucas Digne etter 69 minutter, før Bailey selv la på til 3-0 i det 75. minutt.

  Premier League - Aston Villa v Everton
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal